Paskelbė, kada pradės kviesti šauktinius ir kaip vyks visa procedūra

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

aurimokas 2015-03-29 14:44
Kionig, visa ta nuolaidų ir paskatų sistema skirta ir tinkama tik lochams kurie nesugebėjo įstot į nemokamą mokslo vietą ir normalią reikiamią specialybę ir dabar varsto darbo biržos duris su vadybininko diplomu. Oho! 138€ mane tiesiog paskatins iš darbo rinkos išeit 9 mėnesiam (prarast įgūdžius ir atsilikt nuo naujausių profesinių metodologijų) , kai aš uždirbant 600€ aš galiu eiti koja kojon su savo dirbamos profesijos naujovėm. O kad darbdavys gaus kompensaciją, man nei šilta nei šalta. Ta kompensacija su manim jis tikrai nesidalins.
kionig 2015-03-29 15:10
Apie kokias čia profesionalų kiaulystes kalbama, kad neverta vežtis šauktinių? Jeigu tu esi sausumos pajėgų pėstininkas, tai kodėl tavęs ten neturėtų būti?
kionig 2015-03-29 15:34
Taip, tu išėjęs iš darbo rinkos, užmirši kaip automobilį vairuoti, užmirši daugybos lentelę, tapsi visišku durniumi, kuris nemokės naujausių metodologijų. Ir tavo perspektyvos toliau gyvenime niūros ir prastos, nes tu mat baigęs karinius mokymus nieko daugiau kito nebemokėsi. Aj gal neskiesk ką.. Bus to laiko, pasidomėsi ir nereikės čia verkti, kad atsilikėliu būsi. Dėl tų 138 €, tai dėl manęs ir kitų galėtų mokėti po 600 €. Bet tada nepamiršk, kad ir mokesčius teks susimokėti atitinkamai. Darbdavys gaudamas kompensaciją bus suinteresuotas išlaikyti tavo darbo vietą. O kodėl darbdavys su tavimi turėtų dalintis, kai tu neatliksi jokio darbo? Kur čia tokių altruistų rasti?
Arns 2015-03-29 15:59
darbdaviai "saugo" ir į dekretines išėjusių moterų vietas. 90% arba neberanda savo vietos po jų arba jos psichologiniu smurtu išstumiamos, nes jų vietoje jau dirba kitas žmogus, įgijęs reikiamą patirtį ir darbo ritmą. Pasikeitus darbdavių siūlomiems įstatymams dėl lengvesnio atleidimo, dar lengviau sumalti nesigaudantį po tarnybos šauktinį, kuris tampa našta darbaviui, kai jo vietoje jau dirba kitas žmogus.
UTF16 2015-03-29 16:30
Mane šitas irgi pribloškė. Viskas padaryta ant smūgio. Čia pat paviešino, nustatė vos ne rytojaus datą ir „davai, eikit, jūsų „noriu – nenoriu“ niekam čia neįdomu“.
Arthuras 2015-03-29 17:28
Aš išėjęs iš darbo 9 mėnesiams - prarasčiau nemažai kvalifikacijos. Ir man grįžti į tą pačią darbo vietą būtų gerokai sunkiau. Kitaip tariant, turėčiau sutikti susimažinti atlyginimą, nes pirmus kelis mėnesius po tarnybos reikėtų arti ir bandyti atsinaujinti žinias. Ir žinai, pabaigai. Man nebūtų dar tikrai sunku tai padaryti. Kuomet aš matyčiau, jog valstybėje nėra kitos išeities, jog mums tikrai gresia pavojus. Bet mane jau už*iso valdžios bobų ir diedų tryda. Naktiniai įstatymai ir kažkoks neapgalvotas veikimas. Tam, kad sustiprinti kariuomenę - buvo galima eiti visiškai kitokiu keliu. Kai aš mokiausi mokykloje - nė kart nebuvo atėję kariuomenės atstovai, tam, kad sudominti ir paraginti moksleivius pasirinkti kario kelią. Nebuvo jokių plakatų, jokios reklamos. Nieko. Amerikoje, kurią TIKRAI galima imti kaip pavyzdį - visa tai yra. Ir aš esu 100 proc. įsitikinęs, kad Lietuvoje tai taip pat būtų veiksminga. Bet ne, mes buvom urviniai ir liksim turbūt tokiais, nes turim gerų inkarų, kurie stabdo pažangą.
kionig 2015-03-29 17:42
Eik jau prarasi kvalifikaciją per 9 mėnesius? Bus laiko, pasidomėsi karts nuo karto. Pasakyk, konkrečiai, kaip tu prarasi kvalifikaciją? Lyg tais dirbtum, kažkokį super-truper darbą. Niekas ten per metus laiko nepraranda kvalifikacijos. O leisk paklausti, tu, esi darbdavys ar tiesiog dirbi rašydamas komentarus? O tu bent jau šnekėjai su darbdaviu kaip bus daroma? Ar tik šiaip spekuliuoji iš niekur nieko? Nes panašu, kad čia tik iš pirštų laužiami kol kas teiginiai.
Arthuras 2015-03-29 18:03
aš jau nebeturiu ką ir pasakyti...
UTF16 2015-03-29 20:56
Čia nuolat pavyzdžiu baksnojama Norvegija pažymėta mėlynai.
hydrogenet1 2015-03-29 21:36
Uzteks cia tuos pavyzdzius Norvegu ir kitu turingu saliu demonstruoti. Musu salygos visai kitokios nei ju. Lietuva turto atzvilgiu yra 'bomzai'. O su tokiu aprupinimu ir kariuomenes finansavimu tikriausiai nei vieno kario padoriai ismokyti neiseis. Cia yra butent renkama patranku mesa. Visi tie sauktiniai boicai tik statistika zuvusiuju bus. Tuo labiau nereikia cia kisti Ukrainos pavyzdzio. Tai yra ne tas pats kas pilno masto karas kai tave sulygina su zemem, nes prasidejus butent tokiam scenarijui, kas 2 sek. kuopos dydzio vienetas isnyktu nuo zemes pavirsiaus. Ir tai butu musu kuopos, o ne 'ruskiu'. Kario profesija irgi butu galima priskirti prie darbo ar gi ne? Taigi gerbiamieji zinduoliai kurie skleidzia kariuomenes nauda asmeniui klausimas jums. Ar jus eitumete tarnauti i Lietuvos kariuomene zinant, kad karjeros galimybes ten yra labai mazos, soc. garantijos visiskas sud*s atsiprasant ir boicu paruosimas tik kiek geresnis nei Rusijos sauktiniu?
Rukis 2015-03-29 22:40
UTF16 2015-03-29 23:21
Aš Lietuvoje neturiu teisės kurti šeimą – kaip ir vienintelę motyvaciją už kažką kovoti. Ar aš turiu pareigą ginti tokią šalį ir jos sistemą?
kionig 2015-03-29 23:27
Aš taip pat nesakiau, kad ir man patiko, jog taip skubos tvarka čia viską padarė. Tai va puiki proga kitais metais išsirinkti normalius kandidatus į Seimą. O, kad nebuvo atėję, tai rašyk KAM'ui laišką jog reikia daugiau reklamos. O aš kai mokiausi pamenu, kad buvo, bet ir buvo kokių 15-16 metų. Bet ir būdamas 12-oje galvojau nafig man ta karinė tarnyba.. O būčiau išlošęs. Bet px, dabar galvoju, kad atliksiu, jei pavyks šiais metais, jei ne - tai kitais.
Rukis 2015-03-29 23:49
Aš jiems nieko nepadarysiu, o vat ką padarys kariuomenėj, kai pašauks... Gėdyt aš nieko nesiruošiu. O kur nacionalistines nesąmones rašiau? Padėk man apgint mano šeimą ir aš padėsiu ginant taviškę, nes vienas lauke ne karys. O jei Lietuvoje negyveni, tai ko čia burnoji? Tavęs tai neliečia ir tu niekam neįdomus. Supranti, kai gyveni šalyje, kad ir ne Lietuvoje, ir esi tu tos bendruomenės pilnavertis narys, tai kartu su savo laisvėmis ir teisėmis gauni ir pareigas. O viena iš tų pareigų yra ginti tą jūsų bendruomenės sukurtą gyvenimo būdą, jūsų bendruomenės įstatymus ir t.t. Šiuo atveju matau esi tas kuris prisiplaka prie tų, kurie geriau gyvena, nesi pilnavertis bendruomenės narys. Na o jei kažkas bloga atsitiks tai bendruomenei, tu tiesiog prisiplaksi prie kitų. Kitaip sakant: skėrio gyvenimo būdas. Tik nesistebėk, kai į gatves išėję vietiniai pradės jus visus prisiplakėlius vyti lauk. Nes jiems jūs esat atėjūnai, nepilnaverčiai visuomenės nariai.
kionig 2015-03-29 23:55
Ne visi akli dieną mato: http://en.wikipedia.org/wiki/Military_service#Norway Ir siūlau visiems perskaityti kas ten parrašyta. Tą daro kone turtingiausia šalis nepriklausanti ES. Kas paaiškins kodėl? Kokie pavojai tykoja Norvegijos, kad jai reikalingi šauktiniai?
UTF16 2015-03-30 00:09
Aš turiu ginti gyvenimo būdą ir aparatą, kuris visas yra nukreiptas dūchinti tokius kaip aš ir kuriam pritaria absoliuti dauguma?
kionig 2015-03-30 00:14
Jei nepaslaptis - kokios priežastys, dėl kurių neleidžia? Be civilinės santuokos? Būsima žmona užsienietė? Nesugalvoju atvejų, kuriais neleistų sukurti šeimos. Arba nebent kalbi apie homoseksualų santuoką, kurios dar pas mus nėra?
kionig 2015-03-30 00:29
Bent jau protingai galėtum ir patylėti. Esmė tame, kad jei prisipinės koks vadukas, kas tikėtina ir bus, tai daug nepasišakosi, bet įmanoma, tik tiek, kad po to teks su aukštesnio rangais aiškintis kas ir kaip bei rašyti pasiaiškinimus.
Rukis 2015-03-30 00:42
keist.
Arthuras 2015-03-30 00:44
Piemenys karo akademijoje po kelių kursų jau turi aukštesnį rangą, nei tu galėtum pasiekti būdamas paprastu kariu. Ir tokie piemenys šokdins bei rodys savo valdžią. Ir tu tikrai neturėsi galimybių kažką jiems padaryt. Gal tau tokia tvarka tinka, man ne.