Sukurti kvepalai, kurie prakaituojant kvepia vis labiau  (0)

Natūralus žmogaus kūno kvapas ne visada būna malonus, ypač jei tas žmogus gausiai prakaituoja. Ne visiems padeda ir dezodorantai. Tokiems žmonėms į pagalbą skuba Karalienės universiteto (Belfastas, Šiaurės Airija) mokslininkai: jie sukūrė kvepalus, kurie tuo labiau kvepia, kuo daugiau prakaituojama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiksliau, tyrėjai sukūrė unikalų mišinį, kuris kvepalus paskleidžia atsiradus sąlyčiui su drėgme. Taigi daugėjant prakaito kiekiui paskleidžiama ir daugiau kvepalų, rašo Phys.org.

Naujovės esmė – gryni kvepalai įterpiami į joninį skystį (skystą druskos tirpalą), kuris neturi kvapo. Tokį mišinį pasiekus vandeniui, išskiriamas kvepalų kvapas.

Be to, šie kvepalai gali pašalinti nemalonų kvapą, kurį suteikia prakaitas. Joninis skystis pritraukia „tiolių“ mišinius, kurie yra atsakingi už nemalonų kvapą, ir juos „užrakina“.

Šis išradimas gali sulaukti didelio parfumerijos gamintojų susidomėjimo. Jį sukūrę mokslininkai jau dirba su asmeninės higienos prekes kuriančia kompanija.

„Šis išradimas turi ne tik didelį komercinį potencialą ir gali būti panaudotas gaminant kvepalus bei kosmetinius kremus. Jis taip pat gali būti panaudotas kitose mokslo srityse, tarkim, kai reikalingas lėtas konkrečių medžiagų išskyrimas“, – teigė tyrimo vadovas Nimalas Gunaratne.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai (0)