Aukščiausias pasaulyje viešbutis – lyg dangų remianti adata  (0)

Graubiundeno (Šveicarija) kantono kalnų kaime Valse turi iškilti 381 metro viešbutis, kuris jau dabar vadinamas aukščiausiu pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalnų kaimas Valsas nuo 1996 metų tapo architektūros ir maudynių aistruolių kelionių vieta. Čia garsus Šveicarijos architektas Peteris Zumthoras pastatė santūrų griežto stiliaus statinį, kurio viduje galima pliuškentis šiltame vandenyje su gydomosiomis mineralinėmis medžiagomis. Už šį malonumą reikia pakloti iki 80 Šveicarijos frankų – 76 eurus. Bet tikrai nepavadinsi santūriu naujo viešbučio projekto, kurį pristatė iš Valso slėnio kilęs nekilnojamojo turto verslininkas Remo Stoffelis ir JAV architekto Thomo Mayne‘o biuras „Morphosis“. Naujasis statinys turėtų būti 381 metro aukščio, tik 18 metrų pločio ir 31 metro ilgio. Jis tarsi permatoma adata iškils kone iki dangaus. Viešbutį planuojama atidaryti 2019-aisiais. Jis atimtų aukščiausio tokio statinio pasaulyje titulą iš dabartinio lyderio – Dubajaus viešbučio „JW Marriott Marquis“, nes šveicarų pastatas bus 26 metrais aukštesnis. Naująjį viešbučio kompleksą turėtų sudaryti 82 aukštų bokštas su 107 apartamentais, baras ir restoranas. Pagal architektų biuro sumanymą minimalistinis objektas turėtų padėti būsimojo viešbučio svečiams susilieti su gamta.

R.Stoffelis, kurio bendrovė Dubajuje užsiima nekilnojamojo turto verslu, aukščiausio pasaulio viešbučio idėja užsikrėtė žvelgdamas į šio emyrato statinius.

Būsimojo viešbučio savininkas nusitaikė tik į turtuolius: viena naktis jo viešbutyje veikiausiai kainuos ne vieną tūkstantį Šveicarijos frankų. Vykstantiems į verslo keliones Valsas turės tapti tarpine poilsio stotele.

Ekspertų vertinimu, vien viešbučiui pastatyti ir parkui įrengti reikia mažiausiai 400 milijonų Šveicarijos frankų (dabartiniu kursu – 384 mln. eurų). Šiam projektui karčių žodžių negailėjo vietos žiniasklaida: tai esą kalnų kaimo išprievartavimas, nieko bendra neturintis su kalnų turizmu ir išliekamąja statinio verte, o naujasis viešbutis – tai viso labo pirmasis žingsnis į Alpių pavertimą miestu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(11)
(0)
(11)

Komentarai (0)