Kurdami naują klasterį suskaičiavo, kokią žalą įmonėms padarė Lietuvos piratai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pauliusgl 2015-04-08 10:02
Man įdomu kaip jie skaičiuoja patirtus nuostolius. Nes vien dėl to, kad nusipiratavau kažką, nereiškia, kad būčiau tai nusipirkęs, jei neitų nupirataut. Pvz. jeigu reiktų windowsus pirkt, tai tikrai sėdėčiau su Linuxais. Taip pat, kažkada teko skaityt apie tyrimą, kad tie, kurie piratauja muziką, jos vidutiniškai ir nuperka daugiau nei tie, kurie nepiratauja (aišku tyrimas buvo atliktas ne Lietuvoj).
enjoy.slurm 2015-04-08 10:07
'Rytų Europa, taip pat ir Lietuva, nuolat įvardijama kaip viena iš piratavimo lyderių pasaulyje' Turbūt prastas pragyvenimo lygis neturi čia įtakos, kad žmonės tiesiog neįperka brangaus softo, nemoka už muziką ir filmus vakarietiško lygio užmokesčių.. Tiesiog visi rytų Europiečiai linkę į piratavimą šiaip, dėl įdomumo....
mobilunkas 2015-04-08 10:52
kai pasiziuri, kad naujos windows versijos eina dazniau nei kad prireikia perinstaliuot windausus. ir kiekviena nauja versija nesuderinama su galybe tavo senos turimos irangos... kai kiekvienas updatas atnesa daugiau rupesciu bei suletina kompa, nei issprendzia problemu.... ir dar uz tai moket didelius pinigus? Galima paskaiciuot , kad kai piratu neliks Lietuvoje, nebeliks ir lietuviskos microsoft produkcijos, ir isvis nereiks niekam microsoft Lt ...
Simplicity 2015-04-08 11:36
Aha, naujos Windows versijos išlenda labai dažnai— po dvi versijas į pusmetį. Dar blogiau yra tai, kad išleidęs naują Windows versiją Microsoft'as verčia ją pirkti/siųstis, užblokuodamas kompiuterį tokiu pačiu būdu, kuriuo naudojasi ransomware kūrėjai. Žinoma, ir dėl to, kad ant Windows 7/8/8.1 neveikia 2000-uosius menanti garso korta (skeneris, spausdintuvas), kalta ne ją pagaminusi ir pamiršusi Creative (HP, Canon) kompanija, o Microsoft.
- 2015-04-08 13:03
Šiaip, dauguma ir perka Windows'us, jei ką. Sudiegti būna, daugiau nei 80 % kompų. Štai ir neveikia atmazkė, kad "jei tektų pirkti, naudočiau Linux".
kestutisz 2015-04-08 13:18
Perkama dažniausiai tik OEM'inė versija ("kartu su kompiuteriu"), kuri kainuoja na tarkim dar dar suvokiamą sumą. Tiesa, dažniausiai su ja ir lieka (arba persimeta ant nelegalios) nes na tikrai retas pirks retailinę versiją (2x+ brangiau) senam kompui - taip XP vis dar gyvuoja kaip antra populiariasia OS. Įdomu, ar kokie gudručiai jau irgi apskaičiavo kokį nuostolį neša tokie nesekantys naujausių madų ir vis piktybiškai sėdintys su senom, bet legaliom langinėm?
Tommis 2015-04-08 13:32
Pabaltijys piratauja, todėl kelios kompanijos įkuria „klasterį“; metai bėga, piratavimas nemažėja, ir tada pasirodo šitas „pranešimas spaudai“. Kas tai? Labai norisi „pasigirti“, jog klasterio veikla nerezultatyvi? O gal čia piratai tą klasterį per dantį traukia? O piratavimas, mano galva, egzistuos tol, kol tai apsimokės. Perku kompą su Vista, MS išleidžia win7 — kodėl turiu vėl pirkt naujus windows'us? Argi daug MS prarastų, jei kompai būtų parduodami su „windows'ais“, nenurodant konkrečios versijos? Tiesiog turiu kompą, ir galiu jame instaliuoti bet kurią MS operacinę: aš patenkintas, MS irgi, nes piratavimo lygis sumažėjo Kitas aspektas — kaina: kodėl aš, programą pirkdamas išskirtinai asmeniniam naudojimui, turiu mokėti tiek pat, kiek ir ta programa pinigus kalantys profesionalai? 100 eurų už galimybę porą kartų per metus kokį popiergalį atsispausdint ar kokią internete rastą kvailą pps prezentaciją peržiūrėt??! Juokas pro ašaras…
Pauliusgl 2015-04-09 11:31
Na pradėkim nuo to, kad Windowsai yra patogesni. Plius, linuxai turi tokių trūkumų, kaip kad su mano laptopo WIFI plokšte n standartas neveikia, kai ant windowsų kuo puikiausiai. Taip pat linuxai sunkiai tvarkosi su papildomais monitoriais, kas taipogi windowsuose veikia puikiai. Bet čia smulkmės dėl kurių tikrai nepirkčiau windowsų.
Simplicity 2015-04-09 12:40
.
FtBall 2015-04-09 13:05
Būtų Linuxai populiaresni, tai ir daugiau hardware palaikymo būtų. Pas mane Aceris, tai 0 bėdų su Linuxais - wifi idealiai veikia, pastoviai prijungtas antras monitorius, irgi jokių bėdų. O dar ir baterija laiko juntamai ilgiau nei ant Windowsų.
deivis 2015-04-09 20:00
Teisingai pasakyta... Žmonės ne iš gero gyvenimo piratauja, kai jų algos siekia po 300-400 Eur, tai pirkti softą už 50% algos dydi būtų gal nelabai logiška?