Pasiūlymas kūrybingiems: Apple Watch savomis rankomis, tik 80-ų metų stiliumi (Video)  (0)

Ar kada susimąstėte, kaip atrodytų Apple kompanijos išmanusis laikrodis, jei jis būtų sukurtas 80-aisiais? Atsakymą pateikia Instructables.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išmaniųjų laikrodžių mada prasidėjo santykinai neseniai. Kaip atrodytų šis įrenginys, jei Apple būtų nusprendę jį sukurti 80-aisiais praėjusio amžiaus metais? Galbūt gautume tokį produktą, kaip Instructables Apple II Watch.

Apple Watch II pagamino Instructables kompanija, kuri į visą šį reikalą pažiūrėjo kaip į smagią įdomybę, o ne pelno galimybę. Kodėl? Nes nemokamai paskelbė instrukciją, vadovaujantis kuria galima savarankiškai pagaminti laikrodį beveik namų sąlygomis. Kodėl beveik? Nes pagrindinė sąlyga – 3D spausdintuvo turėjimas. Įrenginio techninė specifikacija nėra įspūdinga, tačiau turbūt niekas ir nesitikėjo, kad korpusas, savo stilistika primenantis kompiuterius prieš 30 metų, pasižymės elementais, kuriuos galima būtų lyginti su šių dienų našiausiais išmaniaisiais telefonais.

Apple II Watch aprūpintas 1,8 colių ekranu su 160 x 128 pikselių skiriamąja geba, o jo viduje – 72 MHz (!) taktinio dažnio ARM sistema, taip pat 64 KB RAM ir 256 KB ROM. Apple II Watch turi 2W garsiakalbį, galintį atkurti ne tik MP3. Įrenginyje yra du 2 GB talpos microSD kortelių lizdai, 810 mAh talpos baterija, kuri turėtų užtikrinti įrenginio veikimą iki trijų valandų esant vienam pilnam įkrovimui. Tai labai nedaug, tačiau pažymima, jog labiau apkrautas įprastas Apple Watch veikia tik šiek tiek ilgiau.

Filmuke gerai pavaizduota vartotojo sąsaja. Tačiau reikėtų pažymėti, kad dauguma matomų laikrodžio funkcijų tėra butaforijos. Pavyzdžiui, nuotraukų atidarymas lemia bitų žemėlapių atvaizdavimą, orų informacijos parinktys baigiasi Žemės nuotraukos rodymu, o Music pasirinkimas iš tikrųjų tėra pražystančios gėlės animacija. Šis laikrodis net nesugeba rodyti valandos, mat meniu pozicijos Clock pasirinkimo rezultatas – vieno atsitiktinai parinkto ciferblato pasirodymas. Nepaisant to, šis išmanusis laikrodis yra gana įdomus įrenginys ir gali labai sužavėti aistruolius, norinčius savarankiškai sukurti panašų prietaisą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(18)
(1)
(17)

Komentarai (0)