Grand Theft Auto V debiutas PC platformoje: pirmieji įspūdžiai, problemos ir jų sprendimai (Video)  (0)

Kankinantys laukimo metai, įskaitant pusantrų su trupučiu metų nuo PS3/Xbox 360 versijos pasirodymo, pagaliau baigėsi. Grand Theft Auto V tapo prieinamas visiems PC platformų savininkams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip ir buvo galima tikėtis, startas neapsiėjo be problemų: nemažai žaidėjų skundėsi dėl nesklandumų su Rockstar Social Club, pas kažką žaidimas apskritai nepasileisdavo, tačiau atsižvelgiant į auditorijos dydį, vienu metu puolusį prie „paradinio įėjimo“, kūrėjams galima atleisti. Prasideda nedarbingumo savaitė!

PC skirtas Grand Theft Auto V išsaugojo viską, kas buvo pasiūlyta PS4 ir Xbox One savininkams: didžiulį pasaulį su naujomis gyvūnų ir žuvų rūšimis, pirmojo asmens režimą ir visiškai kitokią grafiką bei kadrų per sekundę dažnį.

Tie, kurie suspėjo pažaisti, praneša apie gerą optimizacijos lygį ir adekvačią spartą. Čia taip pat reikėtų pagirti Rockstar Games.

Kartu su PC skirta žaidimo versija siūlomas ir video redaktorius, kuris leis Youtube pripildyti tiek baisiai žemo, tiek ir labai aukšto lygio turiniu.

Vieną iš pačių žaidėjų padarytų vaizdo klipų ir siūlome pasižiūrėti:

GTA V diegimo problemos gali kilti dėl Windows paskyrų vardų

Tradiciškai kiekvieno žaidimo, ypač potencialaus hito, debiutą lydi nemažai problemų. Štai PC platformai skirto Grand Theft Auto V jau spėjo susidurti su Rockstar sukurtos DRM tarnybos pakibimais bei problemomis žaidimą diegiant.

Žaidimo diegimo atveju, pasirodo, daugybę problemų sukelia Windows vartotojo paskyros vardas. GTA V palaiko tik tas vartotojų paskyras, kurių pavadinimuose yra skaičiai ir lotynų abėcėlės raidės.

Atitinkamai Grand Theft Auto V diegimas gali nepavykti, jei vartotojo paskyros pavadinime turime, pavyzdžiui, lietuviškus rašmenis (raides „š“,“č“,“ž“,“ū“ ir t.t.), kirilicą ir pan.

Šiuo metu Rockstar Games siūlo tiesiog sukurti kitą administratoriaus paskyrą, naudojant tik lotynų abėcėlės raides. Laimei, kūrėjai nežada viso to palikti be dėmesio: Rockstar jau darbuojasi prie šios problemos sprendimo, todėl greitu metu turėtų pasirodyti atitinkamas pataisymas.

Rockstar pripažino, kad GTA V (PC) debiutas vilkintas sąmoningai

Duodamas interviu leidiniui PCGamer kompanijos Rockstar Games atstovas oficialiai pareiškė, kad asmeniniams kompiuteriams skirta Grand Theft Auto V versija buvo suplanuota nuo pat pirmos kūrimo dienos.

Faktiškai Rockstar Games patvirtino, kad PC versijos egzistavimo faktas buvo slepiamas, kad būtų galima parduoti maksimalų konsolinių GTA V versijų kiekį – iš pradžių PS3 ir Xbox 360, o vėliau – PS4 ir Xbox One.

„Nuo pirmos dienos mes žinojome, kad išleisime asmeniniams kompiuteriams skirtą versiją. Visa tai žinodami, nuo pat pradžių buvo priimti įvairūs techniniai sprendimai, kurie vėliau buvo panaudoti PC versijos kūrime“, – teigė Rockstar Toronto vadovas Kevinas Hoare.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(32)
(1)
(31)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: