Jau per pirmąjį šildymo sezoną SGD įvarė „Gazprom“ į kampą. Tačiau atsirado kita bėda - nebėra kur dėti dujų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nideon 2015-04-19 23:22
Ar kažkas turi konstruktyvių kontrargumentų prieš Creatium? Jei taip, tada būtų įdomu išgirsti, kitokiu atveju čia lieka pilstymas iš tuščio į kiaurą. Šį forumą ir straipsnių diskusijas stebiu jau netrumpai (galiausiai ir pačiam tenka prisijungti), bet praėjus kažkokiai laiko daliai forume pradėjau pastebėti kryptingą kai kurių personų tendenciją nepalaikyti praktiškai bet kurio Lietuvos ar Vakarų veiksmo bei sprendimo. Be išlygų. Na, sakykit ką norit, bet tokia situacija automatiškai perša atitinkamas išvadas...
Finalfour 2015-04-19 23:37
Butent. Kai kurios personos NIEKADA nepagyre NEI VIENO vakaru ar Lietuvos projekto ar pasiekimo. Nejaugi jus norite pasakyti kad vakaruose ir Lietuvoje NIEKADA nebuvo sukurta/pastatyta/pristatyta kazkas wow ir pozityvaus? Taip nebuna, tai net neimanoma kad butu VISKAS blogai. Ypac kai kalbame apie vakaru civilizacija, kol kas vedanciaja sioje planetoje. Isvados apie tokias personas atatinkamos. Kodel paskui stebites kai jus kremliaus troliais vadina?
Marius.brn 2015-04-19 23:43
Internetai byloja, kad 1 paveikslėlis atstoja tūkstančius žoždžių... Tai vat, Lietuva iki SGD terminalo. Nes vien tas faktas, kad kažkodėl kaimynai artimi mokėdavo 15-20 proc mažiau (gal papasakosit, kad transportavimas 15proc mažiau kainuoja?), jau daug pasako. Pas rusų nutikimų nebūna. O ir sovietinė infrastruktūra buvo kuriama, kad visa sąjunga būtų kuo labiau surišta. Tai kodėl mąstyti, kad tuom nesinaudos šiandieniniai rusijos lyderiai, kai gazpromas yra valstybinė įmonė? O pasakos, kad mes maža rinka ir kad jiems mes nereikšmingi, tai kodėl pusvelčiui neatiduoda? Jaučiu daugiau nuostolių patirdavo tiekiant dujas per ukrainą į europą, nei lietuva bendrai nusipirkdavo apskritai.
DJ_LFS 2015-04-20 04:21
maskolių zombiai loja, terminalas plaukia taip sakant. Gerai, kad nors vieną strateginį objektą pagaliau sugebėjome realizuoti. Ir tai tik per praktiškai vieną kadenciją, kas yra nerealu politikoj. Runkelių išrinkti komunistai ir valstybės parazitai jau nebespėjo sustabdyti projekto. Nors tiek džiugu...
Arns 2015-04-20 09:19
Kokius dar argumentus pateikia Creatium? Jokių, tai tik eiliniai pasvarstymai, kaip ir bet kurio kito žmogaus, tiesiog atkartojant konservatorių dainelę. Jokių skaičių pagrindžiančių "vienintelę teisingą mintį" netenka išgirsti, ir vienintelis "patvirtinantis faktas" - sumažėjusi dujų kainą(?) (pamirštant, kad dujų kainoje didelę įtaką turėjo nafta,kad dėl tam tikrų ankstesnių skaičiavimo nukrypimų Gazprom dabar grąžino visuomenei nepaskelbtą sumą pinigų (tad dabar dujos kompensuojamos papildomai + eina kalbos kad keli projektai, tarpe jų papildomų pinigų kariuomenei, nenumatytu biudžete, būtent rasta iš šio "fondo" ). Nideon, o kodėl reiktu palaikyti kvailus sprendimus? Pakankamai protingi aiškiai kvescionuoja šio projekto kiekvieną detalę, nes jis buldozeriu kaip koks penkmečio planas buvo prastumtas. Laivas tik nuomojamas, o ne nupirktas, bet jo galia jau dabar daug kartų didesnė nei Lietuvos poreikiai (o jie kasmet mažėja, nes lygiagrečiai vyriausybė skatina renovaciją, šildymo sumažinimui,kuris naudoja daugiausiai dujų), be to priskaičiuojama įmonė "Achema", kuri nepalaiko terminalo ir visuomet derėjosi ir pirko dujas iš Gazprom už mažesnę kainą nei Lietuva (gi ji pusę viso Lietuvos suvartojamo kiekio sunaudoja gamyboje)... bmk1245,kam rusams Kaliningrade terminalas? kadangi pakankamai nemažai lietuvių politikų viešai kalba jog kiekvienu atveju reikia stabdyti rusus atjungiant jų sritį nuo dujų, logiška jog jie turi rūpintis savo gyventojų saugumu. Net Rusijos aštrialiežuviai taip dažnai negrąsina sulaužyti civilizuotas sutartis (šiuo atveju atjungus tarkim žiemą, būtent civiliai nukentėtu, nes jiems nebebūtu iš ko šildytis). Marius.brn, kol mūsų artimi kaimynai vykdavo derėtis dėl kainų, jie visada išsiderėdavo. Kol lietuviai prieš savų eterį atsistoję aiškindavo "kokia neteisinga kaina", tol niekas nevykdavo. Ypač konservatoriai visuomet pasižymėjo populizmu (sakykim reikalavimais iš Rusijos kompensacijų už buvimą TSRS,bet tik tada kai jie opozicijoje, tapą pozicija, net tos srities ministrai bendraudami su Rusija šios temos nebejudindavo),ir jie visad teisesni net už komunistų partiją
immortallt 2015-04-20 09:26
Arns, reiktų žinoti esminį dalyką apie derybas - turi turėti svertų, su kuriais galėtum derėtis. Iki SGD jų neturėjo, bet ne tau suprasti. Trūksta noro ar motyvacijos būti objektyviam.
Arns 2015-04-20 09:37
(?)
Shinigami 2015-04-20 10:06
Ne tik. Yra kur kas daugiau.
immortallt 2015-04-20 10:10
Estai išgauna jau senai savo skalūnus ir jiems iš rusų dujų reikia nedaug. Latviai į subinę sulindę giliai ir nesišakoja. Plius turi hidroenergijos daug. Dar ir biokuro klodai didesni. Kritika remiasi argumentais ir logika. Pas tave taip smelkia simpatijos Rusijai, kad jau visiems akivaizdu.
Vytax 2015-04-20 10:16
Išsiderėjom. Bet kokia kaina? 1. Gazprom'ui praktiškai už dyką atidavėm Lietuvos dujas. Kitaip tariant Gazprom'ui pardavėm net ir juridinę teisę derėtis dėl dujų kainos. T.y. sukūrėm tokią situaciją kai Gazprom filialas „Lietuvos dujos“ derasi su savo motinine įmone Gazprom. Argi ne juokinga schema? Pagal šią schemą netgi Lietuvos politikai negali įsikišti. 2. Dėl mažos dujų kainos įsipareigojom pirkti labai didelius Gazprom dujų kiekius. Ir būtent dėl šios priežasties buvo nuspręsta pastatyti brangų ir visai nereikalingą Elektrėnų 9-tąjį blogą, daugybę mažesnių miestų aprūpinti dujiniais katilais ir t.t.. Reikėjo juk kažkaip padidinti dujų vartojimą. Taip pat ir apie daugiabučių pradėjom kalbėti tik 2008 metais. Nors tuo metu kitose šalyse (pvz.: Lenkijoje, Estijoje) ši programa buvo labai toli pažengusi.
immortallt 2015-04-20 10:57
Elektrėnų 9 blokas yra rezervinė galia. Reikėjo ar nereikėjo, yra daug sudėtingesnis klausimas, nes tik dujinė turbina gali įsijungti ir pradėti gaminti elektrą taip greitai.
Creatium 2015-04-20 11:40
Daugiausiai argumentų pateiki tu... Aš neparašiau nieko, kas yra netiesa ir ne faktas. Jeigu tu TO nesupranti - tai aš nežinau kas tau gali padėti. Nes tai jau tampa akivaizdžių dalykų (realybės) neigimu ir paranoja.
Finalfour 2015-04-20 12:47
Arns, 90 % sio portalo diskusiju dalyviu tau vienaip ar kitaip uzmeta ir mano, kad skalbi tik rusijos mundura. Tu tikrai galvoji, kad visi sie zmones kliedi ir nieko nemato ir yra neteisus? Jei taip, tai skalsu kalbos. Bent butum vyras ir prisipazintum. Bet su vyriskumu aisku ne kas matyt.
Arns 2015-04-20 13:07
Finalfour,tie 90% tėra varnos karksinčios ką kas išgirdo.Argumentais kažką įrodyti nesugeba. Ne vienas piktinosi dėl mano avatarų, nesugebėjo atpažinti Serbijos, konfederatų vėliavų, piktinosi pačio portalo siūlomais pasirinkti variantais...Kodėl taip? Nes nemąsto savo galva, ir žino, jei pritrūksi argumentų su manimi diskutuoti kaip vyras su vyru, gali tėkšti argumentą "o tu vatnikas" ir va jautiesi kaip laimėtojas Creatium, aš pateikiu logiškus argumentus. Nepateikiu skaičių, nes niekur jų neįmanoma rasti (arba už paviešinimą tikrai pas VSD pasisvečiuotumei). Ar tu meluoji? Ne, tik labai nekritiškai virškini viską ką pasako prezidentė ir Kubilius. Kiek kitaip pasižiūrėjus iškart kyla pakankamai rimtų šio projekto spragų, kai kurių jau neištaisysi, bet bent kritiškai įvertindamas jas gali pasimokyti, VAE projektas dar nemirė, šauktinių kariuomenė vis dar stumiama "nes reikia". Kodėl už kažkieno kvailystes visi turime susimesti ir sumokėti? Mūsų valstybė, mes ir turime ja rūpintis taip, kad ji mums padėtu, o ne mes eilinį kartą už ją susimokėti. Bet gi paranku, jei kas randa klausimų, tiesiog sumalti argumentais apie kažkam tarnavimą...
Simplicity 2015-04-20 13:21
Arns, kaip ten su tuo Krymu buvo? Dalyvavo reguliariosis Rusijos pajėgos ar ne, tame skambiu žodžiu „referendumas“ pavadintame cirke?
Creatium 2015-04-20 13:56
Tai juokinga darosi. Pats nepateikei jokių kontrargumentų mano išvardintiems dalykams: Estija jau dabar perka dujas iš mūsų, Latvija po kelių metų įgyvendins 3 paketą ir pradės pilnai veikti Baltijos šalių dujų rinka, Japonija paleis atomines jėgaines, JAV pradės eksportuoti SGD, bus nutiestas vamzdynas su Lenkija, sustiprinti vamzdynai su Latvija. Kai tu šiuos elementarius faktus pavadini "konservatorių dainele", nu tai ką aš galiu tau daugiau pasakyt? Ką visi kiti gali tau pasakyt? Apart vatnykas nieko nebelieka, nes kito paaiškinimo nėra, kodėl beždžionei suprantami FAKTAI ir REALYBĖ tau atrodo neįtikima ir melaginga.
bmk1245 2015-04-20 14:07
Pradedam vardint tuos "pakankamai nemažai"... Pateikit bent dešimties politikų pasisakymus (su nuorodom). O štai rusai praeity jau sudarė precedentą - "Družba" naftotiekis.
mnv 2015-04-20 15:28
Nu tai zinoma, rusai niekad negrasina ir jokiu sutarciu nenutraukia. Jiems tik patogiu metu "sugenda", tai naftotiekis i Lietuva, tai dujotiekis Ukrainoje, ziemos metu. Ir kazkodel ju nepakartojamiems darbininkams kuriu plaktuko skill'o lvl be analogo pasaulyje, niekaip pataisyt neiseina. Ai, dar primink, uz ka jie tuos pinigus kompensuoja, ir kodel juos tokius saziningus per EU teismus tarkuoja.
Marius.brn 2015-04-20 21:56
bmk1245 2015-04-24 22:27
To ir galima buvo tikėtis... Arns'o fantazijų pasaulėlyje: "pakankamai nemažai" = 0. Įdomu, kiek būtų "neužtektinai daug"? -0 ?