Galime atsisveikinti su gyvenamaisiais klasikiniais rąstų namais: Lietuvoje jie tapo „nelegalais“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

hamann 2015-04-22 09:36
vėl eilinės egzistencinės vapalionės kuriomis gyvenime realiai net pats nesivadovauji, nes gyveni name, nes šiltaisi, nes dirbi ir pan. keista tavo strategija. kai kažkas nenuneigiamai įrodo kad esi neteisus (kalbu ne būtent apie šią temą, o apie kekvieną kur reiškiesi) kalba pakrypsta kad šiame gyvenime visi mirsim dėl to nieks neturi prasmės. nu labai originalu. vietoj to, kad pergalvotum, jog kažką darai neteisingai, pasirenki paprasčiausią ignorancijos kelią. nieko nuostabaus, kad ir kliedi apie egzistenciją, gyvenant tokį nuobodų gyvenimą (keliaut neįdomu, pinigai neįdomu, kažko siekti gyvenime irgi beprasmiška) tai nekas ir belieka. man tavęs nuoširdžiai gaila
immortallt 2015-04-22 09:38
Kurioje vietoje sakiau, kad namas kainuoja €20k? Sakau papildoma termoizoliaciją. O 80m namas, tai pasityčiojimas iš savęs. Mano butas arti to ploto ir laikau jį netinkamu gyventi šeimai. 600LT/mėn tau nėra daug? Sutvarkytas tėvų darbo pastatas 1,000kv.m. (pastatas senas) sunaudoja perpus tiek, remontai daryti prieš ~14 metų.
hamann 2015-04-22 09:44
šalį ir tau nieks nieko nevadovaus. Bet tada ir nesitikėk, kad tavim kas rūpinsis.
kestutisz 2015-04-22 09:51
Tu nesupranti esmės - skundžiasi dažniausiai būtent tie, kuriais "yra pasirūpinta", gyvena "pagal taisykles". Jie ir laukia (o ne stengiasi) to pigesnio šildymo, sutvarkytos aplinkos (o ne tvarko patys) t.t. ir pan. Ir kaip taisyklė tai koks daugiabučio gyventojas kuriuo "jau pasirūpinta" visiškai nesupranta kaip nuosavo namo gyventojas gali sau leisti galvoti pats.
hamann 2015-04-22 09:59
diskusija ne apie nuosavo namo vs daugiabučio gyvenimo privalumus/trūkumus. Kalba eina apie tai, kad EU siekdama, energetinės nepriklausomybės, ekologijos ir pan, verčia jus išeit iš savo komforto zonos, dėl bendro tikslo. Dėl to ir esame pasaulyje galingiausia ekonominė sąjunga, kad siekiame progreso. Tiek pat bambančių buvo ir kai kaitrines lemputes uždraudė. Nu ar bent vienas numirė dėl to? Jei norite, kad jumis rūpintūsi, nepamirškite ir savo pareigų, o ne vien bambėkite kaip senos turgaus bobos. Jau kelis metus naujai statomiems namams, keliami vis aukštesni energetiniai reikalavimai kol pasieksime A++. Kur čia problema?
vytautas50 2015-04-22 10:13
immortallt 2015-04-22 10:22
Gyvenamojo ploto niekam nereikia? Nu Vytautai, ačiū, privedėt mane iki juoko ašarų (rofl) Žmonės juda iš kaimų į miestus (natūralu ir pavėluota ~50 metų, tiksliau SSRS darė priešingai). Taip pat žmonės gyvena plačiau ir patogiau. A++ namai bus esminė infrastruktūros ir energetikos dalis. Namai energiją ne sunaudos, o pagamins. Taip pat prijungus elektromobilius tinklai bus balansuojami.
vytautas50 2015-04-22 10:50
immortallt 2015-04-22 11:02
1000kv.m. gamybinės patalpos. Skaityk. Nesi prisirišęs? Nu tik nemeluok. Esi priklausomas nuo pasaulio, kaip ir visi kiti gyvi organizmai žemėje. Tai, kad kažkas nesugeba pinigų susikrapštyti ir normaliai darbų susiorganizuoti, nereiškia, kad procesas blogas. Dėkui Dievui, kad ne tokie žmonės kaip tu veda technologinį progresą, nes vis dar svarstytume, ar galima ugnimi naudotis, o gal visgi tai yra blogai. Ir A++ su renovacija nepasieksi. Tai naujų namų statyba ir energijos gamyba integruojant saulės elementus.
kestutisz 2015-04-22 11:13
Tai jei tų pačių reikalavimų netaikytų ir daugiabučiam, ir individualiem namam - gal nieko ir nenervintų, nes net ir labai nykaus daugiabučio na negali iš skiritngų gabalų sulipdyti. O tokio "rūpesčio" kaip turėčiau statysi nuosavą namoą ačiū, niekam nereikia. Taip, yra protingi reikalavimai kaip priešgaisriniiai ()kitų nepadegti), bet ne dėl šildymo (taip, gali būti ir be stogo jei man patinka - gyventi tai man reikės, ir mano pinigai tam eikvosis)
vytautas50 2015-04-22 11:29
immortallt 2015-04-22 12:14
Prekybos balansas ir tarša yra ne tik tavo, bet visos visuomenės. Nu va, Vytautas pagaliau pradėjo pripažinti, kad visgi verta taupyti šilumą. Reikalavimai A energetinės klasės galioja naujai statomiems. Jei jau gyveni pastatytame name, tai tau nereikės jo kelti iki A energetinės klasės privalomai. Kaip manot, kodėl tiek daug naujų butų pavarė dabar ir dar daugiau projektų pradedama, nors jau dabar naujų butų pasiūloje daugiau, nei bet kada iki šiol? Todėl, kad nori spėti pavaryti kiek daugiau žemesnės klasės butų, kuriuos galės stumdyti iki dešimtmečio pabaigos.
hamann 2015-04-22 13:42
€1000 per sezoną už 50m2? ))))
Finalfour 2015-04-22 14:17
Tu supranti, kad sporto klube sportuodamas su proefesionalu prieziura, su spec. tam reikalui pritaikytais treniruokliais tu gausi nauda, o skaldydamas malkas ir kilnodamas kibirus angliu nefiksuotai ir netaisyklingai tik zaloji savo judamaji aparata? As tau cia mediciniskai sakau. Is tavo malku ir angliu nesiojimo tu tik zala gauni. Busi klientas pas mus Druskininkuose reabilitacijoj. Jau geriau tiesiog pabegiot iseitum su velgi teisinga avalyne...
vytautas50 2015-04-22 16:55
immortallt 2015-04-22 17:03
1,000€ už 100 kvadartų?! Taigi, tavo šildymo išlaidos apie 30LT/kv.m. Tuo tarpu mano gyvenant bute tik 8LT/kv.m. Kol tu kapoji ir nešioji malkas, aš dirbu, važinėju dviračiu, užsiimu kita sportine veikla ar bendrauju su draugais, kitaip pramogauju. Bei dar lieka kalnas pinigų išleisti kitur. Beje, šildymas Vilniuje labai brangus, namą apšildyti tikrai pigiau. Ir tu dar net neįtrauki savo darbo kaštų.
vytautas50 2015-04-22 17:20
immortallt 2015-04-22 21:25
Tai, kad yra dar antras aukštas greičiausiai padidina terminę izoliaciją. Jei jo nebūtų, greičiausiai būtų didesnės sąnaudos, nebent labai prasta izoliacija tarp aukštų. Kitokie planai... kaip mano kaimynai, nesuprantantys naudos iš sistemos, kuri tarnauja 30 metų, atsiperka per 7 metus finansuojant per banką ir nemokant nė cento daugiau už karštą vandenį, nei moka dabar. Praeina 7 metai, o jie ir toliau moka tą patį, o galėtų mokėt 70% mažiau. Asmeniškai už karštą vandenį sumoku per metus ~2-2,5 karto daugiau, nei už šildymą. Skaičiuoti yra būtina, jei nori patogiai ir be rūpesčių gyventi. Ir nereikia apsimetinėti, kad nėra poreikių ar hobių kur pinigus leisti. Jei neturi - tada yra trys variantai, patalogiškai myli pinigus ir reikia kreiptis į psichologus, jų neuždirbi ir taip save pateisini, turi pataloginį poreikį taupyti vardan taupymo, vėlgi patartina būtų apsilankyti pas psichologus. Turint absoliučiai bet kokį hobį pinigus kur leisti oi kaip randi. Pvz., mėgstu važinėt dviračiu. Pilna komplektacija dviračio, kokiu kada norėčiau važinėti, nei daug nei mažai - ~6,000€. Ir jis neturi variklio, kompo ar dar ko. Dar dviračio kompui su pedalų davikliais, pulsometrui, rūbams ir pan reiktų dar bent 1,000€. Arba yra kitas variantas, susirandi devėtus/vogtus dviračius ir nusiperki už 60-100€ ir važinėji bei visiem pasakoji, koks kaifas ir kaip gyvenimo nieko nenori, tuo tarpu kitus kritikuodamas kam čia jiem reikia geresnių dviračių ar dar ko. Kad vis tiek visi mirsim ir t.t. ir t.t.
zyzelis 2015-04-22 22:22
Vytautai - palyginimui, šį sezoną už 90m2 namuko šildymą malkomis išleidau 400 Lt ekvivalentu. Teisybės dėlei reikėtų įvertinti elektrą katilo elektronikai ir cirkuliaciniam siurbliui. Šiltintas
Finalfour 2015-04-23 00:01
Tas argumentas kad "vis tiek visi mirsim" tai vaiko proto lygio, ir tai cia svelniai dar pasakyta. O tai tas kelias i mirti nemanai kad turi buti kokybiskas ir komfortabilus? Tau patinka tos mirties laukti malkas skaldant ir angliu kibirus nesiojant? Ar apie ezoterika svaiciojant kliedesius? Tai jei visi mirsim, tai visa gyvenima mirciai ruostis reikia? Rimtai pas daktara tada is pradziu nueit reiketu. As apie mirti negalvoju, nesiruosiu, ir noriu gyventi gerai dabar. O posakis kad mirti nebijai tai is viso virs visko. Tu gal kiles is plutono ir sudarytas is silicio? Nes VISOS gyvybes formos musu planetoje mirti bijo ir nenori, ant to gyvybes pagrindas stovi sio pasaulio. Jei sakai kad nebijai, tai paprasciausiai nezinai. Pasakytu daktariukas kad sergi nepagydoma liga, greitai suzinotum kad mirt bijai ir nenori