Keisčiausi Amerikoje parduodami pastatai (Foto)  (0)

Sunku net patikėti, kad kažkam gali prireikti tokių keistų būstų – portalas „Business Insider“ surengė ekskursiją po neįprasčiausius šiuo metu Amerikoje pardavinėjamus namus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Namas – lyg grybas
Šis 333 kv. m. ploto namas, dėl savo neįprastos formos dar vadinamas „namu-grybu“, pastatytas vienoje JAV valstijų – Merilande. Namas išsiskiria savo neįprasta forma ir tapo gerai žinomu vietiniams gyventojams, ypač tada, kai jo atvaizdas pasirodė knygoje „Keistasis Merilandas“ (angl. „Weird Maryland“). Iš išorės būstas yra padengtas putų poliuretano danga, name puikuojasi dideli, ovalo formos langai, o namo lubos siekia 9 metrus, kurios namui suteikia grybo formą.
Šiuo metu jis parduodamas už 1,2 mln. JAV dolerių (kiek daugiau nei 1 mln. eurų).
Modernusis namas medyje
1961 metais architekto Johno Lauterno pastatytas būstas stūkso aukštai Holivudo kalvose. Namas primena šiuolaikišką namelį medyje, pastatytą iš paprasčiausių medžiagų – medžio, akmens ir stiklo.
Ši namo plotas – 881 kv. metras. Ant stačios kalvos stovintis tarsi įsiliejęs į jį supančią aplinką – gražiai su ja dera.
Būsto lubos siekia beveik 5 m aukštį, langai čia – taip pat didžiuliai. Šalia stovi svečių namas ir baseinas, iš kurio atsiveria nuostabus vaizdas į Los Andželą. O tikras eukalipto medis čia įsišaknijęs pačiame būsto viduje.
Visa tai galima įsigyti už 7,9 mln. JAV dolerių (beveik 7 mln. eurų).
Būstas kontrabandininkams
Taip šis namas pavadintas, nes buvo labai svarbus plėtojant pogrindinę prekybą viskiu. Name, įsikūrusiame didžiausiame Floridos mieste Džekonsvilyje, yra daugybė požeminių tunelių, kurie nuo garažo veda upės link. Sukurti tokį neįprastą namo projektą paskatino architekto H.J.Klutho „Prairie School“ (prerijų mokyklos) stilius. 285 kv. m ploto name yra 6 gyvenamieji ir net 5 vonios kambariai.
Būsto kaina – 1,5 mln. JAV dolerių (1,2 mln. eurų).
Namas mokslinės fantastikos mėgėjams
2005 metais pastatytas būstas iš kitų išsiskiria kupolo formos stogais. 276 kv. m ploto name pramogų užteks net išrankiausiam gyventojui: čia yra baseinas, SPA bei sporto salė.
Kupolo formos lubos sukuria neįtikėtiną akustiką, todėl namas patiks ir mėgstantiems garsiai dainuoti.
Kalifornijos valstijoje stovintis namas parduodamas už beveik 500 tūkst. JAV dolerių (beveik 431 tūkst. eurų).
Namas – atrakcionų parkas
Floridos valstijoje, Boca Ratono mieste stovintis namas tik iš išorės atrodo gana įprastas. Tačiau jo viduje įkurtas didžiulis pramogų parkas. Beveik 2453 kv. m ploto būstas turi didžiulį pasažą, mokslinės fantastikos filmų tematika sukurtus kambarius, pirato laivą imituojantį kambarį ir kambarį, kuris atrodo tarsi erdvėlaivis.
Atrakcionų parką po stogu galima įsigyti už 35 mln. JAV dolerių (30 mln. eurų).
Namai nuosavoje saloje
Netoli Maratono miesto (Floridos valstija, JAV) privačioje saloje stovintis 183 kv. m ploto namas yra labai ekonomiškas, nes naudoja saulės bei vėjo pagamintą energiją, kuriems padeda atsarginis generatorius. Aplink šią gyvenamąją salą yra iškastas griovys, padedantis išvengti nelaukiamų svečių.
Būstą saloje šiuo metu galima įsigyti už 9,9 mln. JAV dolerių (8,5 mln. eurų).
Klėtis
Toks namas stovi Naujajame Džersyje (JAV). Beik 7 hektarų žemės plote pastatytas namas primena senovinę klėtį. Namo interjeras – tarsi muziejus, kurio viduje stovi tikras vežimas, o būsto sienos – iš akmens ir senų medinių sijų. Name yra baseinas, sporto salė, sauna ir vyno rūsys.
Šį namą galima nusipirkti už 4,4 mln. JAV dolerių (3,7 mln. eurų).
Namas vandenyno pakrantėje
Šis Floridos valstijos pietuose stūksantis namas yra įsikūręs 620 m nuo Atlanto vandenyno pakrantės, o pro langus galima išvysti Biskeino įlanką. Beveik 1043 kv. m užimantis būstas turi 6 gyvenamuosius ir 8 vonios kambarius bei privatų uostą jachtoms.
Būstą galima įsigyti už 60 mln. JAV dolerių (beveik 52 mln. eurų).
Svirnas Teksase
Šis 958 kv. m užimantis svirnas turi net sporto salę. O 1,6 hektarų žemės plote, kruiame jis stovi, yra viskas ko reikia sporto mėgėjui – didžiulė krepšinio aikštelė, persirengimo kambariai, trenerio kambarys ir salė treniruotėms.
Sporto karalystė įvertinta 675 tūkst. JAV dolerių (581 tūkst. eurų).
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Milda Sendžikaitė
(27)
(7)
(20)

Komentarai (0)