Pirmos kartos AMD Zen procesoriai – iki 32 branduolių  (0)

Pirmieji gandai apie AMD Zen architektūros procesorius bylojo, kad juose bus Greenland grafikos posistemė, tačiau pagal naujausią informaciją Zen procesoriai integruoto GPU negaus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tvirtinama, kad procesoriai Opteron su Zen architektūra iš pradžių apsieis be integruotos grafikos, o sutaupytas „tranzistorių biudžetas“ bus skirtas skaičiavimo branduolių didinimui – jų kiekis galės siekti net 32 vienetus, ir visi jie palaikys Hyper-Threading analogišką technologiją. Branduoliai su 512 Kb L2 spartinančios atminties bus sugrupuoti į klasterius po 4 vienetus, kiekvienam klasteriui bus skirta po 8 MB L3 spartinančios atminties. Atitinkamai maksimali konfigūracija numatys 32 branduolius, 16 MB L2 ir 64 MB L3 spartinančios atminties.

Specializuotas ko-procesorius bus atsakingas už informacijos saugumą bei duomenų šifravimą. O štai atminties kontroleris su DDR4 palaikymu turės 8 kanalus, kiekvienam kanalui bus išskirta iki 256 GB atminties.

Deklaruojamas PCI Express 3.0 ir keturių 10 Gbit Ethernet lizdų palaikymas. Savaime suprantama, serveriuose galės būti keli tokie AMD Zen procesoriai – bent jau du, tai tikrai.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(12)
(0)
(12)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: