Pasmalsaukime - kiek uždirba geriausiai apmokami generaliniai direktoriai  (0)

Didelių kompanijų sėkmę sunku įvertinti labai tiksliai, kadangi reikia atsižvelgti į daugybę dalykų. Pavyzdžiui, kompanija Apple turi brangiausią pasaulyje prekės ženklą, tačiau ji siūlo labai ribotą kiekį produktų. Google garsi savo paieškos sistema, el. pašto tarnyba ir platforma Android, kuri leidžia uždirbti iš reklamos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Microsoft veiklos sričių yra dar daugiau. Ji dirba tokiose srityse, kaip mobilūs įrenginiai, žaidimų konsolės, operacinės sistemos, kūrimo instrumentai, serverių programinė įranga, „debesų“ tarnybos, balso telefonija ir verslo produktai.

Valdyti tokią įvairovę yra labai sunku, ir ši užduotis dabar guli ant Satya Nadella pečių – trečioje per 40 metų Microsoft istoriją generalinio direktoriaus.

Darbo sunkumas kompensuojamas apdovanojimu: leidinio The New York Times turima informacija rodo, kad Satya Nadella praėjusiais metais tapo brangiausiai apmokamu generaliniu direktoriumi. Nors apie jo veiklos sėkmę spręsti dar sunku, tačiau jo metinis uždarbis sudaro 84 mln. JAV dolerių.

Artimiausiu testu taps vasarą numatytas operacinės sistemos Windows 10 debiutas, kuris parodys, kaip gerai tvarkosi naujoji Microsoft vadovybė.

Už Satya Nadella nugaros liko kompanijos Oracle įkūrėjas ir prezidentas L. J. Ellisonas, kurio metinis uždarbis siekia 60 mln. JAV dolerių, tuo tarpu trečias – kitos technologijų kompanijos – Qualcomm – generalinis direktorius S. Mollenkopfas ($60 mln.), kuris, beje, buvo vienas iš kandidatų užimti Microsoft prezidento postą.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(23)
(-19)

Komentarai (0)