Šiurpi statistika: beveik penktadalis Android programėlių — kenkėjiškos  (0)

Dar vieną ataskaita, kuria išplatino kompanija Symantec, teigia, kad apie 17% mobilių Android programėlių yra kenkėjiškos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš viso specialistai rado apie 700 000 kenkėjiškų programėlių, iš kurių apie trečdalis savo pagrindiniu tikslu laikė reklamos platinimą.

Tyrėjai nepatikslino, kiek iš bendro programėlių skaičiaus jų buvo rasta oficialioje elektroninėje parduotuvėje Google Play Store, tačiau specialistai įsitikinę, jog šis skaičius nėra labai didelis. Symantec mano, kad Google stengiasi, jog Play Store būtų kuo mažiau kenkėjiškų programėlių, o rastas bando kuo greičiau pašalinti.

Vis tik trečių šalių el. programėlių parduotuvės taip atsakingai, kaip Google, nesielgia. Taip pat nėra labai saugu programėles siųstis iš kūrėjų puslapių, per elektroniniu paštu gautas nuorodas arba per įvairius torrent puslapius.

Programėlių analizei buvo pasitelkta programinė įranga „Norton Mobile Insight“, kuri tyrė daugiau nei 200 el. parduotuvių, kiekvieną dieną parsisiųsdama ir analizuodama daugiau nei 50 000 programėlių ir jų atnaujinimų. Ir visa tai daryta visus 2014 m.

Specialistų teigimu, didžioji dalis kenkėjiškų programėlių vagia konfidencialią informaciją, tokią kaip telefonų numeriai ir kontaktų sąrašai, kurie vėliau parduodami.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(11)
(9)
(2)

Komentarai (0)