Elonas Muskas pristatė akumuliatorių projektą Tesla Energy  (5)

Milijardierius inovatorius pristatė naują savo kompanijos Tesla Motors gaminį – akumuliatorių sistemą Tesla Energy, kuri turėtų tapti dideliu racionalaus elektros naudojimo namuose ir įstaigose projektu. Pristatymas buvo transliuojamas kompanijos oficialioje svetainėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pristatyme buvo pademonstruotos dvi projekto dalys: namų akumuliatoriai Powerwall, skirti asmeniniam naudojimui, ir „be galo išplečiama sistema“ Powerpack, kuri bus parduodama įmonėms.

Powerwall (130 cm x 86 cm x 18 cm) yra fotovoltiniais elementais arba iš elektros tinklo įkraunami akumuliatoriai, turintys šilumos valdymo sistemą ir prieigą į internetą bei leidžiantys namą ar nedidelį rajoną visiškai autonomiškai aprūpinti elektros energija. Jų yra dvi versijos – 7 kWh dieniniam ciklui (kainuoja 3000 $) ir 10 kWh savaitiniam ciklui (3500 $). Išankstinį užsakymą kompanijos svetainėje galima pateikti jau dabar, o atsiųsti planuojama vasarą.

Powerpack sistema susideda iš 100 kWh akumuliatorių blokų, jos talpą galima padidinti iki 10 MWh ir daugiau. Šių sistemų gamybą planuojama pradėti, pastačius Gigafactory 1 – didžiulę baterijų gamyklą, statomą Nevadoje.

Elono Musko kompanija dabar gamina automobilius Tesla, kuriuose naudojama tik elektros energija. Šie automobiliai priklauso liukso klasei (kainos prasideda nuo 57 500 $), tačiau vystantis baterijų gamybai, kompanija planuoja pasiūlyti ir pigesnius modelius.

Muskas yra ir kompanijos SpaceX įkūrėjas, kuri sėkmingai vysto privačią daugkartinio naudojimo raketą Falcon. Raketa nešėja jau gabena krovinius į Tarptautinę kosminę stotį, o pastaraisiais mėnesiais keletą kartų išbandė pirmosios raketos pakopos nutupdymą ant autonominės platformos vandenyne. Kapitalą Мuskas užsidirbo, sukūręs elektroninių mokėjimų sistemą PayPal.



tvrain.ru/

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Input.lt
Input.lt
(45)
(2)
(43)

Komentarai (5)