„ZTE Star 1“ apžvalga: plonas stiklinis išmanusis telefonas  (1)

Pastaraisiais metais Kinijos išmaniųjų telefonų gamintojai pradėjo netik gerinti savo produkcijos įrangą, bet ir bando vartotojus nudžiuginti dizainu. Ne išimtis ir naujasis „ZTE Star 1“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gamindami šį išmanųjį kinai išlaikė savo telefonams būdingą išvaizdą, kuri nors ir nėra labai ryškiai išsiskirianti tarp daugumos konkurentų modelių, bet vis dėl to turi formos tarp kartų tęstinumą, net jei tai yra tik šiek tiek nuožulnūs korpuso šonai.

Paėjusių metų kovo mėnesį pristatytas „ZTE Star 1“ siūlo subalansuotą savybių rinkinį: didelis 5 colių ekranas su Full HD rezoliucija, plonas 6,5 mm korpusas, atminties kortelės lizdas, LTE ir aukštos kokybės apdailos medžiagos. Išmaniojo telefono priekinis ir galinis dangteliai pagaminti iš stiklo – viduriniosios klasės aparatui tai malonus netikėtumas, dažniausiai tokių prietaisų dizainas niekuo neišsiskiria.

Techninės charakteristikos

OS: Android 4.4.2, MiFavor 2.3.0

Tinklas: 2G (850/900/1800/1900), 3G (900/1900/2100), 4G, microSIM

Procesorius: Qualcomm Snapdragon 400, 1.6 GHz, 4 branduolių

Vaizdo plokštė: Adreno 305

RAM: 2 GB

Vidinė atmintis: 16 GB, atminties kortelės lizdas

Ekranas: 5“, IPS, 1080×1920

Duomenų perdavimas: infraraudonųjų spindulių ryšys, Bluetooth 4.0, USB 2.0

Fotoaparatas: 8 MP, autofokusas, blykstė, 1080p vaizdo įrašymas, kamera priekyje – 5MPx

Baterija: 2300 mAh

Matmenys: 139х69х6,58 mm

Svoris: 130 g

Kaina: apie 250 JAV dolerių

Išvaizda

Išmaniojo telefono korpusas pirmiausia nudžiugina storiu. Modelis yra labai plonas, svoris taip pat nedidelis, todėl 5 colių aparatas atrodo kompaktiškesnis nei yra iš tikrųjų. Ir priekinė dalis, ir galinė „ZTE Star 1“ pusės yra padengtos stiklu. Gal tai ne pats praktiškiausias pasirinkimas, nes paviršius lengvai tepasi, bet dėl riebalus atstumiančios dangos yra lengvai valomas. Be to telefonui iškritus ant kieto paviršiaus pasekmės gali būti liūdnos, o tai gali nutikti ir dėl gana slidaus korpuso paviršiaus.

Tačiau toks sprendimas neturi įtakos telefono patogumui: nuožulnūs šonai bei suapvalinti galai viršuje ir apačioje prisideda prie to, kad prietaisas tikrai užtikrintai gulėtų delne. Surinkimas yra puikus, gamintojas pažymi, kad konstrukcijos pagrindas pagamintas iš specialaus aviacinio lydinio, kuris užtikrina korpuso tvirtumą.

Virš ekrano yra standartiniai išmaniųjų telefonų elementai: garsiakalbis pokalbiams, priekinis fotoaparatas, LED indikatorius, šviesos ir atstumo jutikliai. Apačioje – trys lietimui jautrūs valdymo mygtukai su neryškiu apšvietimu. Dešinėje pusėje rasite patogų garso reguliavimo mygtuką, o po juo yra maitinimo mygtukas. Priešingoje pusėje yra microSD ir mikro SIM lizdai, kuriuos galima atidaryti su sąvaržėle. Išmanusis telefonas turi microUSB, 3,5 mm išėjimą ir mikrofoną, kurie įmontuoti apatiniame krašte, o viršutiniame rasime antrą mikrofoną ir infraraudonųjų spindulių „akį“. Kamera ir blykstė yra viršutiniame kairiajame kampe ir įmontuoti lygiai su korpusu, todėl nėra jokių kyšančių dalių.

Ekranas

1080х1920 taškų ekrano raiška užtikrina aukštą pikselių tankį – 441 ppi, todėl galite būti tikri, kad šriftas bus aiškiai matomas, o vaizdas džiugins plika akimi įžiūrimų pikselių nebuvimu. Paviršių dengia „Gorilla Glass 3“ stiklas, yra nuo riebalų sauganti danga, o oro sluoksnio nėra. Telefonas naudoja IPS matricą, kuri užtikrina tikslų spalvų atkūrimą, žiūrint skirtingais kampais. Automatinis ryškumo reguliavimo jutiklis veikia gerai ir tinkamai parenka ryškumą lauke bei viduje.

Našumas

Išmaniojo telefono viduje rasime 1,6 GHz keturių branduolių „Qualcomm Snapdragon 400“ procesorių, grafikos greitintuvą „Adreno 305“, 2 GB operatyviosios ir 16 GB vidinės atminties, kuri yra suskirstyta į bendrą ir sistemos skyrius. Taip pat yra microSD kortelių lizdas, atpažįstantis iki 32 GB talpos laikmenas.

Našumo testų rezultatai vidutiniški, to ir galima tikėtis iš tokio lygio telefono. „ZTE Star 1“ darbo metu pasirodė neblogai, tik pasitaiko nedidelių trūkčiojimų greitai slenkant puslapius naršyklėje arba žiūrint vaizdo įrašus „YouTube“, bet apskritai tai nėra kritinis trūkumas ir su juo galima taikstytis, tačiau tuo pačiu metu tai yra akivaizdi užuomina, kad „Full HD“ ekranas reikalauja galingesnės įrangos. Tai pastebima ir žaidimuose – našumo nepakanka didžiausiems grafikos nustatymams, tačiau žemesniais nustatymais problemų įrenginio darbe nekyla. Aktyviai naudojant telefoną jo korpusas juntamai įkaista, tai ypač pastebima žaidžiant.

Išmanusis telefonas veikia tinkluose ketvirtosios kartos ir 2G/3G tinkluose. Yra stabiliai veikiantis bevielis ryšys „Wi-Fi 802.11 b/g/n“. GPS taip pat gerai dirba – gatvėje telefonas vietą nustato per 20-30 sekundžių.

2300 mAh baterijos talpos aiškiai nepakanka – išmanųjį telefoną dažnai tenka įkrauti du kartus per dieną. Matyt, tai kaina už aukštos rezoliucijos ekraną, nes savo parametrais panašus „Sony Xperia C3“ su HD ekranu veikia daug ilgiau. „ZTE Star 1“ nustačius maksimalų ekrano ryškumą „Full HD“ vaizdo įrašus leis žiūrėti apie 4,5 valandos.

Programinė įranga

Telefoną atrakinti galima kelias sekundes palaikius pirštą ant ekrano. Variantas nėra patogiausias, bet patikimas – telefonas atsitiktinai neatsirakins kišenėje, jei jūs netyčia perbrauksite jį pirštu. „ZTE Star 1“ palaiko valdymą gestais: galite atsiliepti į skambutį pridėję telefoną prie veido arba pabeldę galite įjungti begarsį režimą.

Iš papildomos programinės įrangos verta paminėti failų naršyklę, buitinės technikos valdymą IR ryšiu, atsarginės duomenų kopijos bei prietaiso atminties optimizavimo ir valymo programas. Taip pat rasite įdiegtą universalų grotuvą, kuris atkuria ne tik MP3 ir kitus populiarius formatus, bet ir FLAC. „Dolby“ funkcija leis pakeisti muzikos skambėjimo nustatymus. FM radijo transliacijas galima įrašyti į telefono atmintį.

Kamera

Priekinis fotoaparatas gali fotografuoti 5 megapikselių raiškos nuotraukas, o pagrindinis – 8 MPx. Pastarasis turi blykstę, automatinį fokusavimą, plataus kampo objektyvą ir vaizdą fotografuoja bei fokusuoja pakankamai greitai. Yra papildomų efektų rinkinys, galite pakeisti rezoliuciją ir filmuoti sulėtintai.

Išmanusis telefonas gerai fotografuoja dieną: vaizdai aiškūs, tikslūs su tinkamu baltos spalvos balansu. Nuotraukų apdorojimo programinė įranga veikia grubokai: ryškumo padidinimas iššaukia triukšmų nuotraukose padidėjimą.


Išvados

Artimiausiais „ZTE Star 1“ konkurentais galima laikyti „Huawei Ascend P7“ (kaina apie 340 $) ir „Lenovo Vibe X2“ (220 $), todėl plonas, kokybiškai surinktas stiklinis išmanusis telefonas neatrodo blogiausias pasirinkimas.


Privalumai

  • Plonas stiklinis korpusas
  • Geras surinkimas ir apdaila
  • LTE
  • Atminties kortelės lizdas

Trūkumai

  • Slidus korpusas
  • Maža autonomija
  • Nenašus procesorius
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(16)
(8)
(8)

Komentarai (1)