Norintys išvengti šaukimo į kariuomenę rado pasiteisinimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AP0323 2015-05-15 09:01
„National Geographic“ laidų cikle rodė - pasirodė, jog 25% kareivių ir karininkų prieš kiekvieną mūšį šlapinasi arba tuštinasi iš baimės. JAV kariuomenėje tai buvo norma. Kaip pavyzdį „National Geographic“ pateikia Antrojo pasaulinio karo veterano prisiminimus. Kareivis-veteranas pasakoja, jog prieš pirmą mūšį Vokietijoje apsišlapino, tačiau jo vadas parodė į save, taip pat apsišlapinusį, ir pasakė, jog tai normalus reiškinys prieš kiekvieną mūšį: „Kai tik apsišlapinu, baimė praeina ir tada galiu save kontroliuoti“. Apklausos parodė, kad tai masinis reiškinys dalyvaujančioje kariniuose veiksmuose kariuomenėje, ir net kare su Iraku, apie 25% JAV kareivių ir karininkų, prieš kiekvieną mūšį, iš baimės šlapinosi ar tuštinosi. Žarnyno ir šlapimo pūslės ištuštinimas esant mirties baimei – tai normalus gyvuliškas instinktas, žmogaus paveldėtas iš gyvosios gamtos: su tuščiu žarnynu ir šlapimo pūsle yra daug lengviau gelbėtis ir bėgti nuo pavojaus.
slawcka 2015-05-15 09:39
Na sprendžiant iš nuotraukos, jie teisinasi erekcija vien nuo minties apie kariuomenę.
kionig 2015-05-15 10:15
Šaltinis?
UTF16 2015-05-15 10:48
Šiaip tai yra gan vienas kvailesnių pasiteisinimų, kai yra tuntai paprastesnių. Psichiatrai depresiją pripaišo kiekvienam norinčiam, ir to paneigti neįmanoma. Še, ir tarnauti niekas nebeims. Kolega iš Estijos pasakojo, kad pas juos atleidžia ir tokius, kurie nuolat stresuoja (šaltinio neturiu, dalijuosi tuo, ką girdėjau).
AP0323 2015-05-15 11:04
yra youtubėj "The Truth About Killing" ir anglų ir rusų kalbomis. 2% psichopatų tik efektyvūs kare akis į akį. Čia varo propaganda kaip reikia ruoštis karui, nors realiai ponai sėdi dėlioja šachmatus, o už jų šiltą vietą turi žūti niekuo dėti žmonės...
mnv 2015-05-15 11:30
Aha. Nes okupacijos žalą jaučia tik valdantieji Gal pagalvokit kodėl DABAR sėdit darbe ir uždirbat N kartų mažiau nei vakarų Europoje, kodėl aplinkui vien pilkos chrusčiovkės, duobėtos gatvės, rūstus veidai ir depresucha kaip nacionalinis bruožas.
Absoliutas 2015-05-15 13:16
Straipsnio nuotrauka vaizduoja vyra, o straipsnis apie mizniukus.
Salubri 2015-05-15 15:25
Ech ir ko tik nepadarysi, kad isvengti buvimo sukarintam vaiku darzelyje 9 menesius.
lucy 2015-05-15 17:46
Ne tame esmė žmonės gyvenimą pradėję, o čia kažkokį šūdą tau reikia atlikti. Pažįstamas net verslą savo kuria ir pyst kiaulę tau. Čia vien už tai jog grybui pradėjo vaidentis jog kažkas ją puola. Iš tokių nemotyvuotų žmonių ne kažin kokia kariuomenė.
Salubri 2015-05-15 19:23
Teisingai. Is nemotyvuotu kariu tai tik patranku mesa + didelis kiekis dezertyru. Mobilizacijos atveju butu kaip Ukrainoj, kur daugelis slapstosi nuo saukimo. Mus gelbetu tik gerai apmokami ir apmokomi profesionalai. Gerai apmokamas darbas ir karjeros galimybes, daug kas paklaustu : kur uzsirasyti? Ar politikam truksta proto, kad nesupranta, kodel daug kas nenori eiti i kariuomene? Kai valstybe nustekenta tai nenorekit didelio kiekio patriotizmo. Kazkada juokemes is Estu kokie jie leti, ot eme ir aplenke. Latviai taip nukentejo nuo krizes, bet kazkodel geriau laikosi uz mus. Kai eini ir pamatai kokia prabangia vila tai daznai buna iskelta ir plevesuoja veliava, bet jos niekada nepamatysi ant paprastesnio namo, todel jaunuoliai ir nenori sugaisti tiek laiko kai tuo metu galetu kalti pinigus ir daryti versla nes Lietuvoje sunkiau nei daugelyje Europos valstybiu. Kazkas pasakytu: emigruok. Ok, bet kiek jau emigravo ir vis dar emigruoja. Tuoj neliks kam uzdirbt pensiju. darbdaviai aisku gali prisivesti emigrantu, bet turtingos Europos valstybes jau pasimoke, kad : kas per daug tas nesveika.
MindaugasV85 2015-05-15 20:24
Manęs gint nereikia - dėl manęs netarnaukit!
sloggi 2015-05-16 09:19
Didesnis atlyginimas kareivio negarantuoja, kad jis nepabegs apsimyzes karo metu irgi. Gal jam tiesiog norejos/buvo paranku dirbt sukarintoi stovykloi uz gerus pinigus, o reikalui atejus jis teptu slides. Galimas dalykas, kad dalis gal net pereitu kiton pusen, taip kad pinigas nieko negarantuoja. Priedo, kad siuolaikiniai zmones neturi patriotizmo nereikia kaltint vien valstybes, cia manau reikia kaltint daugiau tevus, kad nesuteike/neiiskiepyjo vertybiu.
1337 2015-05-16 11:40
Į armiją išėję del pinigų dezertyruos ir apsimyš lygiai taip pat kaip ir suvaryti per prievartą. Teisingiausias yra žydų modelis, kada tarnauja absoliučiai visi, o be tarnybos negali pretenduot į jokią valstybės tarnybą ar nors kiek rimtesnį darbą.
Rukis 2015-05-16 12:24
Kokią armiją?
UTF16 2015-05-17 15:22
Rusų samdiniai džiaugiasi pastorėjusiomis piniginėmis, nemeža, jiems net pavyko okupuoti svetimą šalį. Lietuviai kažkuo prastesni?
sloggi 2015-05-17 21:19
Idomu butu tikrai suzinot kiek jie visgi samdiniai ir kiek jie visgi ten nuvesti per prievarta.(sedint, tylint ir suprantat kas istikro viskas vyksta,bet nieko nedarant. Kitaip sakant "lets see what happens") Kitas dalykas tai nemanau, kad reikia lygint Rusija ir Lietuva, jie negyvena taip kaip mes ir mes negyvenam taip kaip jie(iskaitant viska, kultura, poziuri i viska, atlygi, valdzia ir t.t.) Kaip man pvz augint triusius del mesos atrodo yprasta, kitam lietuviui gali pasirodyt ziauriu ir kvaila kai to yra parduotuveje. Taip ir su zmoniu zudimu del "pinigu".(nesiruosiu vaizduot Lietuvos kaip pacifistu krasto)