Kuriamas pikčiausias pasaulio robotas. Ar turėtume nerimauti? (Video)  (0)

Tai skamba kaip apokaliptinis mokslinės fantastikos filmo scenarijus – Naujosios Zelandijos dirbtinio intelekto kūrėjų kompanija kuria patį pikčiausią robotą pasaulyje. Kokiu tikslu?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

 

Tikimasi, kad šis kūrinys padės geriau suvokti piktų ir nepatenkintų klientų elgseną ir psichologiją. Technologijos kompanija „Touchpoint“ jau išleido 230 tūkst. svarų sterlingų šiam projektui ir tikisi jį užbaigti dar šių metų pabaigoje.

Taigi ar jau atėjo metas pildytis pačioms baisiausioms prognozėms, kai robotai ims valdyti pasaulį? Ne visai, nors ilgalaikės daugumos mokslininkų prognozės dėl dirbtinio intelekto įsigalėjimo vis dažniau kelia nerimą.

Iš tiesų naujasis „Touchpoint“ kompanijos kūrinys tik imituos pyktį, kadangi savo duomenų bazėje turės šimtus milijonų piktų ir nepatenkintų pirkėjų interakcijų, kurias stengsis kombinuoti tarpusavyje ir jas atkartoti simuliacinių pokalbių metu.

Kaip teigia daktaras Stuartas Armstrongas iš Oksfordo universiteto, pyktis yra gana „lengva emocija“, kurią yra lengva atkartoti dirbtiniu intelektu paremtuose technologiniuose sprendimuose.

„Tikrai nėra daug žmogaus pykčio išraiškų. Jei kažkas yra piktas, tai jis tiesiog laidys įžeidinėjimus kitų žmonių atžvilgiu. Tokiose situacijose nėra subtilios sąveikos, todėl nėra reikalingi ir sudėtingi programavimo sprendimai. Pyktį lengva imituoti ir nereikia ieškoti paslėptos prasmės“, – „Telegraph“ cituoja S. Armstrongą.

Jis taip pat ramina žmones, teigdamas, kad nėra jokios prasmės žmonėms nerimauti dėl dirbtinio intelekto grėsmės žmonijai. Anot mokslininko, didesnė tikimybė yra sukurti robotą be jokių emocijų nei robotą, kuris galėtų laikyti pyktį savyje ir jį išlieti ant žmonių.

Nors pikti robotai neturėtų kelti itin didelės grėsmės, pasak S. Armstrongo, yra gana sunku nuspėti, ar dirbtinis intelektas ilgainiui gali padaryti kokios žalos žmonijai: „Pats intelektas dominuoja planetoje, todėl potencialiai didesnis intelektas galėtų lemti ir didesnės įtakos siekimą. Dirbtinis intelektas gali tapti itin galingas ir tam tikra linkme pakreipti mūsų ateitį, tačiau yra maža tikimybė, kad jis iš tikrųjų galėtų pradėti dominuoti visos žmonijos atžvilgiu“, – kalbėjo mokslininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Marius Monkevičius
(12)
(3)
(9)

Komentarai (0)