Verta žinoti: kaip kovoti su prie automobilio langų priskretusiais mašalais?  (3)

Atėjus šiltajam metų laikui, vairuotojai vėl susiduria su ta pačia problema – ilgesnėse kelionėse priekinį automobilio langą padengia prilipusių mašalų „kilimas“. Vis dėlto jeigu po žiemos dar nepasikeitėte langų apiplovimo skysčio, tikėtina, kad valytuvai bus menki pagalbininkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirūpinti tinkamu skysčiu būtina, nes žiemai skirti langų apiplovimo skysčiai neturi specialių medžiagų, kurios padeda suminkštinti ir pašalinti prilipusius vabzdžius.

„Jeigu bakelyje vis dar teliūškuoja daug žieminio skysčio, jums gali pagelbėti vasarinio langų skysčio koncentratas“, – patarė TÜV SÜD ekspertas Philipas Pulsas.

Dar vienas patarimas – negailėkite skysčio. Norint tinkamai nuvalyti mašalų liekanas, reikia daug skysčio, tad rekomenduojama pirmus tris valytuvų judesius palydėti trimis skysčio „salvėmis“.

Tiesa, reikėtų įsidėmėti, kad valytuvai kenčia naudojami kaip mašalų šalintojai. Prilipę vabzdžiai tampa itin kieti, todėl neretai juos nugrandyti būna taip pat sunku kaip ir ledą.

Rūpestingi vairuotojai žino, kad valytuvai tam nėra tinkami, todėl ta pati taisyklė galioja ir mašalams. Jeigu langas išties gausiai aplipęs, TÜV SÜD ekspertai pataria naudoti specialias priemones.

Kalbant apie valytuvus, pigesnių valytuvų gamintojai mėgsta reklamuoti savo produkciją kaip pagamintą iš „natūralios gumos“. Vis dėlto sintetinė guma yra kur medžiaga langų valymui. O optimalus variantas yra rinktis valytuvus, pagamintus iš dvigubos medžiagos, kai dalis yra sintetinė, o dalis – natūrali guma.

Modernūs automobiliai turi vientisus plokščius valytuvus. Jie valo langus kur kas efektyviau už įprastus, ypač važiuojant dideliu greičiu, jie taip pat patvaresni. Be to, jie sukurti taip, kad tiktų įvairiems automobiliams.

Nors jie yra gerokai brangesni už įprastus valytuvus, tačiau TÜV SÜD specialistų nuomone, ilgesnis tarnavimo laikas atperka didesnes išlaidas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(11)
(27)
(-16)

Komentarai (3)