Naujovė veiksmo kamerų rinkoje (Video)  (0)

Be jokių išankstinių pranešimų ar skambių pristatymų „GoPro“ papildė savo „Hero“ liniją ketvirtąja kamera. „Hero+“ vilioja jutikliniu ekranu, bevielio jungiamumo palaikymu ir patobulintais vaizdo įrašymo ir fotografavimo režimais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„GoPro“ nesiilsi ant laurų. Prieš savaitę kompanijos vardas garsiai nuskambėjo jos vadovui pranešus apie ketinimą įžengti į dronų rinką. Vėliau „Google“ pranešė apie bendradarbiavimą su „GoPro“, o dabar gamintojas pranešė apie savo veiksmo kamerų pasiūlos išplėtimą nauja „GoPro Hero+“ kamera, kuri turėtų būti atsakas į pigius kinų kompanijų įrenginių modelius.

Korpusas kaip „Hero“, ekranas ir bevielis jungiamumas kaip „Hero4 Silver“

„Hero+ LCD“ kameros naujovė – visų pirma, ekranas, esantis korpuso gale. Tai jutiklinis skydelis, pažįstamas iš „Hero4 Silver“, nors meniu navigacijos ir valdymo požiūriais čia pastebima nemažai įdomių patobulinimų. Vartotojo sąsaja čia yra žymiai intuityvesnė.

Panašiai kaip ir pigiausia „Hero“ kamera, „Hero+ LCD“ yra integruota su povandeniniu atspariu vandeniui iki 40 m. korpusu. Deja, naujame „GoPro“ modelyje nėra galimybės keisti bateriją. Baterijos veikimo trukmė yra 2 valandos įrašant geriausios 1080/60p kokybės turinį. 

„Hero+ LCD“ kamera aprūpinta tais pačiais bevielio jungiamumo funkcionalumais kaip ir pagrindinė „Hero“ versija. Šiuo atveju turima omeny tiek „Wi-Fi“, tiek „Bluetooth“. Kamerą galima valdyti mobiliosios skaitmeninės programėlės arba specialaus „GoPro“ nuotolinio valdymo pulto (nėra komplektacijoje) dėka.   

„GoPro Hero+ LCD“ visai negali pasigirti įrašymo režimų įvairove, tačiau lyginant su pagrindine „Hero“ kamera, pastebimi tam tikri patobulinimai. „Hero+“ pajėgi įrašyti 1080p kokybės vaizdus su 60 kadrų per sekundę sparta, kuo pavyzdžiui, negali pasigirti jos pigesnė sesuo. Kiti įrašymo režimai – tai 720p ir 720p SuperView, abu pasižymintys 60 kadrų per sekundę sparta. Lyginant su „Hero4 Silver“ ir „Black“, apribojimų čia nemažai, tačiau labiausiai gali pritrūkti slow-motion režimų. Vis dėlto nereikėtų pamiršti, jog tai yra „GoPro“ kamera, tad galima tikėtis aukščiausio lygio vaizdo kokybės.  

Nuotraukų režimams būdinga 8 MP skiriamoji geba, t.y. 3 MP daugiau nei turėjo pagrindinė „Hero“ versija. Be pavienių nuotraukų „Hero+ LCD“ taip pat siūlo burst (10 kadrų per sekundę) ir timelapse (intervale nuo 0,5 iki 60 sekundžių) režimus. Tačiau reikšmingas gali būti foto+video režimo trūkumas.


„GoPro Hero+ LCD“ kamerai nustatyta 299 dolerių kaina – tai daug ar mažai?  

Sunku pasakyti. Tai normali kaina „GoPro“ pasaulyje, tačiau pakankamai didelė žvelgiant iš visos kamerų rinkos, o ypatingai – Kinijos – perspektyvos. Galima teigti, jog „Hero+ LCD“ kamera užlipdė kainų skylę naujausioje kamerų pasiūloje. Visa linija šiuo metu atrodo taip: „Hero“ (129 dol.), „Hero+“ (299 dol.), „Hero4 Silver“ (399 dol.) ir „Hero4 Black“ (499 dol.).

Tiesa, šios kainos skirtingose valstybėse šiek tiek skiriasi. Tolesnėse nuorodose galite susipažinti, kiek Lietuvoje kainuoja „Hero“, „Hero4 Silver“ ir „Hero4 Black“.

„Hero+ LCD“ kamera yra įdomus sprendimas asmenims, kurie buvo nusivylę „Hero“ parametrais. Kita vertus, keičiamų akumuliatorių trūkumas esant 2 valandų trukmės veikimui atrodo neatleistinas. Jei kompromisinėje „Hero“ kameroje galima buvo užmerkti į tai akis, už dvigubai didesnę sumą norėtųsi tikėtis kažko daug geresnio.

„GoPro Hero+“ Amerikos ir Kanados prekyboje pasirodys birželio 7, Europoje – liepos 12 dieną. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(4)
(3)
(1)

Komentarai (0)