Pirmasis pasaulyje žvilgsniu valdomas kompiuteris – jau visai netrukus  (0)

Bendrovės Tobii ir MSI paskelbė apie susitarimą dėl bendradarbiavimo gaminant ir platinant žaidimo produktus su vartotojo žvilgsnio sekimo sistema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Švedijos bendrovė Tobii jau seniai kuria technologiją, kuri leidžia žvilgsniu valdyti elektroninius prietaisus. Sistema naudoja žmonėms nematomą infraraudonąjį spinduliavimą. Jutikliai stebi vartotojo žvilgsnio kryptį ir akių judesiais leidžia atlikti tam tikras operacijas, pavyzdžiui, dokumento slinkimą arba norimo elemento pasirinkimą iš sąrašo. Technologija yra sukurta siekiant papildyti įprastus įvesties įrenginius – klaviatūrą ir pelę. „Computex 2015“ parodoje MSI parodė pirmą pasaulyje nešiojamąjį kompiuterį su valdymo žvilgsniu sistema Tobii . „MSI GT72 2QE Dominator Pro Tobii EyeX“ akių judesių nustatymo jutikliai yra įmontuoti viršutinio dangtelio apačioje, žemiau ekrano. Ekranas turi 17,3 colių įstrižainę su 1920 × 1080 pikselių rezoliucija ir nuo atspindžių saugančią dangą. Grafiką apdoroja vaizdo plokštė „NVIDIA GeForce GTX 980M“ su 8 gigabaitais GDDR5 atminties.

Nešiojamasis kompiuteris gavo penktos kartos „Intel Core i7“ procesorių ir keturis M.2 SSD kaupiklius. Be to yra bevielio ryšio valdiklis „Killer Wirelss-AC 1535“ ir iki 1TB talpos kietasis diskas.

Jungtinių valstijų rinkoje „GT72 2QE Dominator Pro Tobii EyeX“ turėtų pasirodyti po poros mėnesių. Naujienos kaina dar nebuvo paskelbta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(7)
(1)
(6)

Komentarai (0)