Ateitis jau čia pat: „Samsung“ pristatė skaidrius ir veidrodinius ekranus  (2)

IT pramonės gigantai nuolat tarpusavyje varžosi ir stengiasi nustebinti savo pasiekimais. Ne išimtis yra ir vieni iš stambiausių ekrano gamintojų Samsung ir LG. Pastaroji bendrovė anksčiau parodė lanksčias matricas ir pranešė, kad sukūrė skaidrų ekraną. Tačiau permatomą televizorių pirmieji viešai pademonstravo Samsung.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Parodoje „Retail Asia Expo“ Korėjos gamintojas pristatė naujus OLED ekranus. Svarbiausia naujiena tapo skaidrus „Full HD“ raiškos 55 colių televizorius. Turėdamas 45% skaidrumą aparatas aprėpia 100% NTSC standarto spalvų gamos. Šis rodiklis yra daug geresnis už esamus LCD gaminius, kurie paprastai užtikrina tik 10% skaidrumą ir 70% spalvų gamos. Skaidrūs ekranai taip pat buvo pritaikyti tam, kad pardavėjai galėtų pirkėjams pademonstruoti kaip atrodys skirtingi automobilių variantai su įvairiais priedais ir be jų. Šį sprendimą gamintojas pavadino „Automobile Real Sense Solution“.

Parodoje Samsung taip pat pademonstravo skaidrų ekraną „Magic Mirror“, kuris gali būti naudojamas papuošalų parduotuvėse. Gamintojas siūlo tokiu būdu siūlo matuotis papuošalus, o ne iš tikrųjų juos užsidėti. Idėjos įgyvendinimui korėjiečiai panaudojo „Intel RealSense 3D“ technologiją.

Be to korėjiečiai parodė ir veidrodinį televizorių. Jis taip pat turi 55 colių ekraną su „Full HD“ raiška. 75% atspindėjimo lygis (konkurentų – mažiau nei 50%) beveik neturi įtakos vaizdui – jo kontrastas yra 100000:1, o atsako trukmė mažesnė už 1 ms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(19)
(1)
(18)

Komentarai (2)