„All-in-One“: kas tai yra kompiuteriai „viskas viename“ ir kada juos verta rintis  (4)

Šiais laikais be kompiuterio gyventi beveik neįmanoma. Seniau kompiuteriai būdavo dideli, griozdiški, lėti, jie veikdavo garsiai. Tačiau šiais laikais kompiuteriai gali tilpti jūsų delne – turime išmaniuosius telefonus, yra ir tokių kompiuterių kaip „Intel Compute Stick“, yra ir didelis „NUC“ kompiuterių pasirinkimas. Taip pat yra ir dar vienas įdomus bei ganėtinai populiarus sprendimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai – „All-in-One“ (AIO)kompiuteriai. Kas tie AIO kompiuteriai?

Jeigu trumpai – tai kompiuteriai, kuriuose visos kompiuterio dalys yra integruotos į monitorių, t.y. tai stacionaraus kompiuterio ir monitoriaus hibridas. Gamintojai į šiuos kompiuterius integruoja visas įprastas kompiuterio ir monitoriaus dalis, todėl pirkdami AIO kompiuterį neprarandate jokių kompiuterio įprastų funkcijų. Tačiau kodėl jūs turėtumėte įsigyti būtent tokio tipo kompiuterį? Tai ir pabandysime paaiškinti šiame straipsnyje.

Nereikia pirkti atskiro monitoriaus

Kaip jau minėjome, AIO kompiuteriai turi visas būtinas detales, todėl jums nereikės pirkti atskiro monitoriaus. Tai reiškia, jog AIO kompiuteriai veikia panašiu principu kaip ir telefonai – tereikia elektros ir jūsų kompiuteris jau veikia – nereikia pirkti dešimtis laidų ir užsiiminėti kitais panašiais dalykais.

„All-in-One“ kompiuteriai sutaupo daug vietos

Tiek pats kompiuteris, tiek jo monitorius užima daugybę vietos. Nebent naudojate „NUC“ ar kitą panašaus tipo kompiuterį. Tačiau AIO kompiuteriai, ko gero, užima mažiausiai vietos, todėl juos labiausiai apsimoka rinktis nedidelių kambarių ar ofisų savininkams. Kai kuriuos AIO kompiuterius netgi įmanoma pakabinti ant sienos – tai leis sutaupyti dar daugiau vietos ant stalo.

Mažiau kaista, tyliau veikia, naudoja mažiau energijos

AIO kompiuteriai yra sukurti taip, kad jie skleistų mažiau garso ir tuo pačiu mažiau kaistų. Žinoma, tai reiškia, kad jie sunaudoja mažiau elektros energijos. Taigi, AIO kompiuteriai puikiai tinka ir tokioms vietoms, kaip tylūs ofisai ar bibliotekos.

Naudojimo paprastumas

Nusipirkus įprastą stacionarų kompiuterį, dar ilgai teks kankintis prijunginėjant laidus, tikrinant, ar visi komponentai teisingai sujungti ir t.t. Tuo tarpu AIO kompiuteriai yra sukurti paprastiems vartotojams – pakanka prijungti kompiuterį prie elektros šaltinio ir jis jau veikia! AIO kompiuterių gamintojai stengiasi supaprastinti šių kompiuterių naudojimą kaip įmanoma labiau.

Grožis

Grožis galbūt jums ir nėra svarbiausias aspektas renkantis kompiuterį, tačiau tai – tikrai privalumas. Vien dėl to, kad su kompiuteriu dirbsite, tai nereiškia, kad jis negali būti gražus. Gali – tai puikiai įrodo AIO gaminiai. Beveik visi jie yra ypatingai gražūs ir traukia akį.

AIO kompiuteris – puikus pasirinkimas tiek namams, tiek ofisui

Kompiuteriai šiais laikais leidžia žmonėms gyventi žymiai produktyviau ir, žinoma, įdomiau. Pirmieji kompiuteriai buvo neįtikėtino dydžio – tada niekas nesitikėjo, jog viskas galės tilpti į tokį nedidelį plotą, į kokį kompiuterius sutalpina „All-in-One“ kompiuterių gamintojai. Bet jie tai padaro ir jiems tai pavyksta puikiai – AIO kompiuteriai neturi jokių rimtų trūkumų lyginant su įprastais stacionariais kompiuteriais, todėl kodėl nepasirinkus tokio tipo kompiuterio savo namams ar ofisui?

Straipsnio autorius: Fortakas, Erik Murin
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(33)
(20)
(13)

Komentarai (4)