„Forbes“ apie Lietuvą: tai – startuolių rojus!  (0)

Vienas autoritetingiausių verslo leidinių pasaulyje „Forbes“ išrinko penkias Europos šalis, kuriose sudarytos palankiausios sąlygos pradedantiesiems verslams – startuoliams. Šiame penketuke trečioji vieta skirta Lietuvai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Straipsnio autorė Alison Coleman pastebi, kad stambiausi investuotojai didelį potencialą turinčių startuolių dažniausiai ieško Londone ir Berlyne, tačiau Europoje yra ir daugiau dėmesio vertų mažesnių šalių, kuriose neršia tikri inovatoriai.

Viena jų – Lietuva. „Ji gali būti maža, bet tai – viena inovatyviausių ir labiausiai technologiškai pasikausčiusių šalių Europoje. Įrodymai slypi jos augančioje startuolių bendruomenėje, kuri pastaraisiais metais pritraukė per 100 mln. dolerių investicijų“, – rašoma „Forbes“ straipsnyje.

Straipsnyje minimi keli visame pasaulyje žinomi projektai, kurie gimė būtent Lietuvoje – mobiliųjų aplikacijų parduotuvė „GetJar“, nuotraukų redagavimo programa „Pixelmator“, taip pat „TrackDuck“ – įrankį, skirtą interneto tinklalapių dizaineriams ir administratoriams bendradarbiauti su savo klientais. Pastarasis startuolis šįmet tikisi pritraukti 500 tūkst. dolerių investicijų.

Dar vienas pavyzdys – „Planner5D“: įrankis, leidžiantis susikurti patalpų išplanavimą ir interjero dizainą 2D ar 3D formatais, neturint jokių specialių žinių ar įgūdžių.

„Startup Lithuania“ duomenimis, pradedantieji verslai mūsų šalyje tikisi per šiuos metus pritraukti 27 mln. eurų investicijų.

Kiti „Forbes“ straipsnyje įvardijami „startuolių rojai“ Europoje – Nyderlandai, Vengrija, Estija ir Portugalija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(21)
(0)
(21)

Komentarai (0)