Reaktyvinę kuprinę bus galima įsigyti kitų metų pabaigoje (Video)  (5)

Tai pirmoji pasaulyje komercinė reaktyvinė kuprinė ir ji gali būti jūsų, jei paklosite 150 tūkst. JAV dolerių. „Martin Jetpack“ per bandymus sugebėjo pakilti į 1 tūkst. m aukštį ir pasiekti 119 km/h greitį. Tačiau kad sukurtų tokią kuprinę, bendrovei prireikė tris dešimtmečius trukusių tyrimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis simuliatorius Paryžiaus aviacijos parodos lankytojams suteikė galimybę pajusti, ką reiškia skristi su šia kuprine. Peteris Cokeris yra Naujojoje Zelandijoje įsikūrusios bendrovės vadovas. Jis tvirtina, kad reaktyvinė kuprinė yra visiškai saugi. Naujausia versija P12 turi benzininį variklį, kuris varo du propelerius ir gali pakelti apkrovą iki 120 kg.

Pirmiausia ji skirta gelbėtojams, kad jie galėtų patekti į sunkiai pasiekiamas vietoves ir dalyvauti gelbėjimo bei paieškų operacijose. Vertikalus kilimas ir nusileidimas reiškia, kad su tokia kuprine skrendantis žmogus gali nusileisti ant pastatų stogų su antenomis ir laidais ar įskristi į apribotas vietas.

Reaktyvinė kuprinė išlaiko žmogų ore 30 minučių ir bendrovė vadina ją praktiška alternatyva sraigtasparniams. Pirmąsias reaktyvines kuprines pirkėjams planuojama pristatyti 2016 metų pabaigoje.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(14)
(0)
(14)

Komentarai (5)