Nurašytų ir Lietuvoje pardavinėjamų padangų skandalas: vokiečiai šokiruoti, lietuviai nemato problemų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lucy 2015-06-29 15:41
Afrikoje viską daryti galima ir nematyti jokių pažeidimų.
ISG 2015-06-29 15:59
Nusikaltima padare tik tos saugyklos darbuotojai, kurie ne naikinimui isdavinejo padangas, o belenkam - siuo atveju lietuviams. O jau ka lietuvis darys - tai tik jo reikalas. Goodyear turi pati pasirupinti savo broko naikinimu. Anksciau pats dirbau farmacijoj, ir buvau atsakingas ir uz chemikalu naikinima. Ant mano galvos buvo ju sunaikinimas, pats turejau stebet naikinimo procesa, ir susirinkt visus parasus ir tt...
amas 2015-06-29 16:06
Pardavinėjo sunaikinimui, kaip žaliavą, tksliau turbūt kaip kurą.
amas 2015-06-29 16:07
O tikrintojai ieškojo naudotų padangų, bet juk jos nenaudotos
ISG 2015-06-29 16:08
Na tai jeigu lietuvis dokumentais isipareigojo sunaikinti, ir to nepadare tai kodel nepradedamas ikiteisminis tyrimas? Matyt, kad dokumentai yra lietuviu naudai...
immortallt 2015-06-29 16:24
ISG, lietuviai užsiiminėjo klastojimu ir klientų apgaudinėjimu. Nes padangos buvo skirtos sunaikinimui ir jau sugadintos, o lietuviai jas pateikė, kaip gamintojo kokybę atitinkančias naujas padangas.
Arns 2015-06-29 16:24
ISG, tai kokiu pagrindu muitininkai naikina prekių klastotes? Šios padangos neatitinka gamintojo iškeltų standartų, tad iš jų paimti ir pardavinėti kaip gerą gaminį, yra klastotė (naudojimasis žinomo gamintojo vardu, nors gaminys neatitinka standartų ir nepripažįstamas originalu).
ISG 2015-06-29 16:39
Taigi nepardavinejo kaip nauju padangu. Net imones pavadinimas yra padangu restauravimas, ar kazkas panasaus. Ir kiekvienas zmogus gali spresti ar pirkti ar ne. Kaip ir naudotu daliu pardavimas. Masina sunaikinimui, bet isardzius gali pardavinet. Nesakau, kad pateisinu toki versla, tik sakau, kad goodyearas turi pats rupintis savo broko naikinimu. Jei nesugeba uztikrinti sio proceso tai naturalu, kad.atsiranda.zmoniu kuriento naudojasi, cia gi verslas...
Arns 2015-06-29 16:52
ISG, nemalk Š, pirkdamas žmogus tikisi jog PAGRINDAS padangos bus būtent tos firmos, ir restauruotas tik protektorius. Niekur nenurodyta jog padanga buvo netikusi ir pabandyta ją atitaisyti. Tiek pažeidžiamas firmos interesas (kenčia jos įvaizdis, nes žmogus nesugebėjimą ratų subalansuoti, netolygų dėvėjimąsį nurašo gamintojui, o ne restauruotojui), tiek pirkėjo, nes jis negauna pilnos informacijos ką perka. Kai perki ardomą automobilį, tu žinai ką perki. Niekas kokios turbinos nepardavinėja kaip už nors ji gamykliškai neatitinkanti standartų ir netinkama eksploatacijai.
Gediminas Jurgaitis 2015-06-29 17:39
Jei jau goodyear yra taip stipriai suinteresuoti, tokiu padangu sunaikinimu, tai turetu sunaikinimui skirta padanga patikros metu padaryti remontuoti neimanoma, iskertant skyle ar perpjaunant "kordus", ko pasekoje, tokios padangos butu neimanoma/finansiskai netikslinga remontuoti. Na, manau tiesiog niekas nesitikejo, kad uzuos vargingesniu pasaulio saliu verslininkeliai. kaip matosi nuotraukoje, viena padanga yra perkirpta pusiau, va taip jos turetu buti "pazenklinamos" o ne piestuku, markeriu ar siaip kazka nezymiai ideginant.
immortallt 2015-06-29 18:00
Prapjaunamas šonas.
kestutisz 2015-06-29 18:41
Legendos byloja jog jos ir būdavo gadinamos "nepataisomai" pjaunant ar tai gręžiant kordą. Tik va mūsų vietiniai auksarankiai turėjo kažkokais magiškas stakles tuos prapjovimus užtaisyti :) Neįsivaizduoju kaip kordą galima užtaisyti - čia jau ne tas kur vaikystėj sudeginai padangą ir radai vielos ritinį - ten dabar labiau audinys, o ne viela... Greičiausiai vakariečiai suhaltūrindavo ir tiesiog numesdavo, o mūsiškiai atsirinkdavo gražesnes ir tiek.
ISG 2015-06-29 19:50
Is kitos puses tai labai idomu butu ta nauja brokuota goodyear padanga sulyginti su naudota no name padanga, kurias pardavineti yra visiskai legalu. Gal tik tame ir reikalas, kad pvz padanga nesibalansavo grieztose ribose. Lietuvoj ar kitose bomzu salyse puse furu su lygintais ratlankiais vazineja, taigi IDEALUS balansavimas paskutinej vietoj stovi. Snekat cia EXPERTAI patys nieko nesigaudydami tuose reikaluose. Viskas priklauso koks defektas, ir kaip kokybiskai jis pasalintas.
Arns 2015-06-29 21:50
ISG, suprask, lietuviai PAVOGĖ firmos nuosavybę ir pasinaudodami jos vardu pardavinėjo brokuotas klastotes! Čia tas pats kas supirkinėti į avarijas patekusias naujo modelio mašinas, jas atkalti ir aiškinti kad va savaitė kaip iš salono išvaryta, pavažinėjau - nepatiko. Žala pirkėjui nežinančiam kas buvo, žala firmai, kurios vardą gadina tokie "saloniniai" šedevrai.
Simplicity 2015-06-29 22:12
Straipsnyje nei vienu žodžiu nebuvo užsiminta, kad kauniečiai padangas pardavinėjo kaip naujas, bet interneto riteriai savo išvadas padarė ir iškart nuteisė. "Brokuotos klastotės" skamba baisiai. (Norėčiau pamatyt kaip tu, kaip naują, parduodi po lietum ir saule neaišku kiek laiko pragulėjusią padangą... Lietuvoj pilna šiukšlynų, kuriuose parduodamos naudotos padangos yra "sandėliuojamos" tiesiog lauke po saule. Kiek tokios padangos yra kokybiškos? Kiek jos yra geresnės už tas, kurias GOODYEAR nurašė (nes padanga parduotuvės lentynoj metus ar du pastovėjo), o kauniečiai sutvarkė ir pardavė? Kaip suprantu, kauniečiai į Lietuvą vežė tik tai ką galima parduoti. Vadinasi, pats GOODYEAR (ar aikštelė su kuria ši kompanija sudarė sutartį) patingėjo visų nurašytų padangų šonus sudraskyti ir lietuviai sugebėjo šiukšlių krūvoj aukso rast.
Arns 2015-06-29 22:41
Simplicity, tai paaiškink kodėl reikėjo pelną daryti iš būtent firminių Goodyear padangų, kurios buvo skirtos sunaikinti, o ne atnaujinti tiesiog susidėvėjusias? Manai žmonės net atnaujintas pirkdami nežiūri ant kokio gamintojo padangų padarytos jos? Gal ir laiko, skųsk, manau tie patys goodyear iškart pasitvirtinus nutrauktu tiekimą tokioms firmoms.
Vytax 2015-06-29 23:12
Kažkada buvom nupirkę furgoną su tomis restauruotomis padangomis. Po mėnesio važinėjimo iš padangų pradėjo lauk lysti vielos. Priekines dvi tada iškart pakeitėm. Galinės nusprogo per porą mėnesių. Nesaugu ir neapsimoka visiškai. Jau geriau pirkti kokias nors pigias bet naujas „Barum“ ar „Sava“ padangas negu tas restauruotas.
..e 2015-06-29 23:31
Kadangi prie padangu jau sukuosi 15metu, tai kazkiek paaiskinsiu apie ka kalba eina. Siuo atveju padangos ne restaurotos, o visiskai naujos, tik su broku, kazkokiu gamykliniu defektu( ir tikrai ne del senumo). gali but labai ivairiu, nuo kosmetinio broko iki kordo tvirtumo. Nurasant tokia padanga ispaudziama zyme, panasi i data, tik vietoj datos buna kelios raides(priklauso nuo gamintojo). Atskirt ja paprasta net nepatyrusiam, nes deda be jokios simetrijos, svarbu zinot ko ieskot. Paskutiniu metu jas dar ir truouti perpjauna is sono korda. Bet lietuviam tas perpjovimas per mazas, uzkepa is isores, uzklijuoja is vidaus ir su mazo guzelio tikimybe( duoda garantija, nes turi dar visa puspriekabe panasiu) parduoda uz puse naujos ir kokybiskos padangos kainos.
xuy 2015-06-29 23:43
Nors vienas normaliai paaiskino. Dėkui
Simplicity 2015-06-30 06:31
Visų pirma, jei tik GOODYEAR pakėlė triukšmą, tai dar nereiškia, kad kitų gamintojų padangos nebuvo pardavinėjamos. Na, o antra,- nei tu, nei aš nežinom kokios kokybės padangos ir su kokiais pažeidimais kauniečiams pakliuvo (gal išvis, tik gamintojo ženklas tebuvo įspaustas, o pati padanga mechaniškai nepažeista) ir kaip jie tas padangas pardavinėjo. Todėl toks iečių laužymas ir kaltinimai pardavinėjant broką ar klastotes yra mažų mažiausiai juokingi. Aš abejoju, kad padangos į skelbimus ėjo kaip naujos. Greičiausiai, pardavinėjo kaip mažai naudotas, nes šiukšlyne pagulėjusią padangą parduot kaip naują turėtų būt sudėtinga. Kaip bebūtų, jei kauniečiai nepažeidė su vokiečiais pasirašytų sutarčių (jei išvis tokių buvo pasirašę), tai papūskit jiems į uodegą- viskas teisėta. Jei kas nors iš pirkėjų jaučiasi apgautas ar nuskriaustas, tai gali kreiptis į vartotojų teisių gynimo tarnybą arba į teismą civiline tvarka ir išsiieškoti moralinę ir materialinę žalą. p.s. Tas, kuris mokėdamas tik ketvirtadalį rinkos kainos tikisi nupirkti naują kokybišką padangą, yra asilas arba vogtų daiktų supirkėjas.