Analitikai: išmaniųjų telefonų rinkoje Microsoft laukia didelės netektys  (0)

Kol Microsoft ruošiasi išleisti operacinę sistemą Windows 10 Mobile ir keletą naujų išmaniųjų telefonų – flagmanų, kompanijai gali tekti nurašyti nemažas sumas dėl nepasiteisinusių sandorių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iki 2018 m. Microsoft planavo užimti apie 15% išmaniųjų telefonų rinkos, o tam reikalingas milžiniškas Lumia telefonų pardavimų augimas. Vis tik per paskutinius metus kompanijos rinkos dalis tik krito ir dabar sudaro vos 3%.

JAV Vertybinių popierių ir biržų komisijai (SEC) pateikti dokumentai rodo, kad didelės konkurencijos sąlygomis didėja tikimybė, kad ankstesnės Microsoft prognozės neišsipildys.

Jei pelnas iš Lumia išmaniųjų telefonų pardavimų smarkiai neišaugs, kompanijai teks nurašyti dalį iš daugiau nei $7 mlrd., kurie buvo sumokėti už Nokia mobilių įrenginių padalinio įsigijimą.

Kompanijai Microsoft tai būtų ne pirmas toks nurašymas. Prieš trejus metus buvo nurašyta $6,4 mlrd., kurie buvo sumokėti už firmą aQuantive, o prieš metus – $1 mlrd. dėl nuostolingų planšetinių kompiuterių Surface.

Dokumentai byloja, kad 2015 finansinių metų III ketvirtyje Microsoft padalinys Phone Hardware nepasiekė užsibrėžtų uždavinių dėl telefonų pardavimų apimčių ir pajamų, o pelnas buvo mažesnis, nei tikėtasi.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai (0)