Liepos 6 d. išmaniai: programėlės norintiems pagilinti istorijos žinias  (0)

Liepos 6-osios, Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos, proga istorijos mylėtojams kartu su Audriumi Granicku, „Samsung“ produktų žinovu Lietuvoje, rekomenduojame keturias istorijos programėles, padėsiančias sužinoti naujų faktų arba pasitikrinti jau turimas istorijos žinias.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Learn World History“

Tiems, kas nori puikiai išmanyti istorines sąvokas ir asmenybes, rekomenduojama naudotis „Learn World History“ programėle. Čia talpinama daugiau kaip 2300 istorijos sąvokų ir informacijos apie istorines asmenybes, be to programėlei veikti nebūtinas internetas.

Ši programėlė bus naudinga ne tik pradedantiesiems, bet leis savo žinias patikrinti ir istorijos asams. O patogiausia yra tai, kad nesinešiojant storo vadovėlio, visa dominanti informacija bus patalpinta delno dydžio įrenginyje.

„Lietuvos istorijos viktorina“

Reikia paminėti ir prieš porą metų sukurtą lietuvišką programėlę „Lietuvos istorijos viktorina“. Atsisiuntę aplikaciją, tarsi viktorinoje turėsite atsakyti į klausimus, susijusius su Lietuvos istorija nuo senovės iki šiuolaikinių politikos aktualijų.

Norint pasiekti geriausių rezultatų, žaidėjas turi būti sukaupęs ne tik didelį istorijos žinių bagažą, bet ir pasižymėti greita reakcija, nes laikas, per kurį reikia atsakyti į užduodamus klausimus, ribotas.

„History In Pictures“

Kol vieni žiūrinėja fotografijas „Instagram“ socialiniame tinkle, kiti laisvalaikiu gali užmesti akį į istorines nuotraukas. „History In Pictures“ – tai programėlė talpinanti įdomias ir išskirtines istorines nuotraukas. Tai – be galo paprasta, tačiau labai įtraukianti aplikacija.

„Today in History“

Kartais sunku įsivaizduoti, kokia sena ir turtinga yra pasaulio istorija. Vien liepos 6-oji istorine prasme reikšminga dėl aibės įvykių: šią dieną 1189 metais Anglijos karaliumi karūnuotas Ričardas Liūtaširdis, 1785 metais JAV kongresas paskelbė, apie oficialią JAV valiutą, dolerį, 1853 metais buvo išleista pirmoji afroamerikiečio parašyta novelė ir t.t.

Taigi, jei jums smalsu, kas įvyko konkrečią dieną įvairiais žmonijos gyvavimo laikotarpiais, atsisiųskite „Today In History“ programėlę. Atsikėlę ryte ir įsijungę ją galėsite sužinoti, kuo istorine prasme yra ypatinga išaušusi diena.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(10)
(0)
(10)

Komentarai (0)