Mokslininkai parodė, kaip veiks pirmasis pasaulyje neregiams skirtas planšetinis kompiuteris (Video)  (0)

Bulgarų mokslininkai ruošiasi užpatentuoti planšetinį kompiuterį Blitab, kuris skirtas neregiams. Apie tai praneša puslapis Standart News.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Planšetinio kompiuterio prototipas buvo pristatytas parodoje „Hello Tomorrow Challenge“, kuri vyko birželio 25-26 dienomis Paryžiuje (Prancūzija). Anot prancūzų leidinio Le Monde, planšetinis kompiuteris turėtų pasiekti serijinės gamybos stadiją iš karto po to, kai tik mokslininkai gaus atitinkamus patentus.

Planšetinis kompiuteris Blitab visą internetinio puslapio turinį atvaizduoja Brailio raštu. Idėja sukurti tokį mobilų įrenginį gimė 2012 m. Tuomet Sofijos universiteto studentai S. ir S. Dasai sugalvojo pagelbėti regos negalią turintiems studijų draugams.

Esami Brailio elektromechaninio vertimo instrumentai yra labai brangūs, be to, jie nelabai tinkami tiesioginiam vertimui. Studentai nusprendė surasti pažangią, tačiau kartu ir nebrangią technologiją, leisiančią patenkinti neregių poreikį Internete rasti reikiamą informaciją.

Po trijų metų darbo atsirado Blitab koncepcija. Jos pagrindą sudaro „išmanioji medžiaga“, kurios paviršiuje formuojasi ir dingsta nedideli burbuliukai. Taip Brailio raštu atvaizduojami reikalingi internetiniai puslapiai.

„Laboratorijoje buvo patvirtintas naujojo metodo, kuris jau laukia patento, efektyvumas. Sukurtas ir planšetinio kompiuterio dizainas. Dabar tiesiog reikia visa tai apjungti“, – teigė išradimo autoriai.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(11)
(0)
(11)

Komentarai (0)