Lietuvos gynybai – vokiečių kovinės mašinos „Boxer“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nojus 2015-07-14 13:28
Sutinku,Jaweliną galima sumontuoti ir ant džipo,bet tada kiekvienas šunsnukis su snaiperiniu šautuvu galės nukepti.Kažkaip Boxseris man labai patiko...tik reikia nestigti fantazijos ką ir kiek ten primontuoti.Ten netgi galima sumontuoti miniraketų paleidimo šachtas.
Arns 2015-07-14 14:50
Nėra taip lengva pataikyti į patį viršų, todėl reikia vertinti tikimybes, kad vykstant karui 100% šūvių atlikti šansų pakankamai mažai. Vien pats faktas, kad Jevelin naudojimo istoriją viso labo 2 T-55 tėra prigriebti. Tokie tankai net neturėjo atsparumo HEAT technologijai, jau nekalbant apie kažkokius raketų klaidinimus. Taigi matyt kažko daugiau pasiekti trukdo ne tiek karų trūkumas, kiek būtent galimybė juos panaudoti tiem teoriškai mirtiniems smūgiams.
Nojus 2015-07-14 15:11
Ko čia mes ginčijamės.Paprašykime ,kad Putinas atvarytų į poligoną vieną savo "Armatą",o mes atvarysime su dviem "Jawalinais patikrinti bokštelio tvirtumo.
shift 2015-07-14 22:30
Susidaro įspūdis, kad kiekvienas lietuvis ne tik iš prigimties krepšinio treneris, bet ir karybos ekspertas, žinantis daugiau nei generolai baigę West Pointus, kurie dalyvavę mūšiuose ir formuojantys strategijas šimtatūkstantinėms armijoms (Nato partneriai). Tegul mūsų kariuomenę ginkluoja ne kažkokie generolai, o visažiniai klaviatūros riteriai, tanką matę tik kompiuteriniame žaidime.
Simplicity 2015-07-14 23:13
Tavo žiniai, paskutinius dešimt metų, pasikeisdami, Krašto apsaugos ministerijai vadovauja medikai: pediatrė ir chirurgas. Prieš juos karybos reikalais rūpinosi restauratorius su pedagoginiu išsilavinimu, bet tas nors rusų armijoj buvo tarnavęs. Taip, kad nėra šitam forume viskas blogai, o vienokiais ar kitokiais Krašto apsaugos ministerijos pirkimais jau ne kartą stebėjosi ir karininkai su dideliais antpečiais. Šiaip, būtų puiku jei krašto apsaugai vadovautų ir kariuomenę ginkluotų būtent generolai, o ne humanitarinį išsilavinimą turintys ministerijų klerkai. Tik bėda ta, kad Lietuvoje ministrai ir vadovai atrenkami ne pagal kompetencijas, o pagal priklausomybę vienai ar kitai partijai. Todėl ir gaunasi taip, kad tai viena, tai kita ministerija už milijonus priperka įrangos, kuri visiškai netinkama naudojimui. Pvz., neveikiančios miškininkų priešgaisrinės vaizdo stebėjimo kameros, pasiklysti padedančios ugniagesių GPS navigacijos sistemos ir neveikianti pagalbos centro 112 skambintojo vietos nustatymo sistema. Turiu draugų, kurie dirba statutinėse valstybinėse įstaigose, tai jie tokių dalykų apie savo "auksinį" inventorių papasakoja, kad jau net ir nežinai ar juoktis, ar verkti. Blogiausia, kad tokie pirkimai ir jų iniciatoriai neužkliūna nei STT, nei FNTT ar VPT, o jei ir užkliūna, tai viskas baigiasi kieno nors atsistatydinimu, išėjimu į pensiją ar darbo sutarties nutraukimu abipusiu susitarimu (blogiausiu atveju- išėjimu savo noru), bet tik ne realia laisvės atėmimo bausme ar bent jau žalos atlyginimu.
Nojus 2015-07-15 07:50
Jooo...ginkluotę parenka minkštučiai meškiukai, raselės arba "generolai" su "peteliške",tai kur čia mes jiems galime prilygti strategijoje ir taktikoje.
Profesorius :) 2015-07-15 13:21
visiskai sutinku puikus komentaras. kai mes buvom afgane tai technikos poziuriu buvom kaip is ateities (nes vietiniai beveik nieko neturejo kaip ir mes dabar ) cia turiu omeny amerikonu technika ne musu o babajus pamates apaci lysdavo i urvus ir ten tunodavo kol jis nenuskris. panasiai su motociklais. beje kariu pas mus yra tikrai geru tik per mazai. tai va mes vieni butume kaip tie babajai...gaila taciau tai tiesa...
Profesorius :) 2015-07-15 17:50
tai sakai nera rusu armijos ane? tai kas tuomet ten kariauja? vietiniai mafijozai kazkuom nepasidaline? ar turgaus bobutes ir diedukai del pakeltu kainu sedo i tankus ir pradejo pyskint vieni kitus is visokiu patranku kulkosvaidziu ir pan. tai cia jie turbut is reguliariosios ukrainos kariuomenes sandeliu viska pasieme ane? nes tavo "rosija" tikrai nieko ten netiekia ir ten jos kariu tikrai nera ane
Ernestass 2015-07-24 00:14
Bıjau, kad jūsų javelinai bus sunaikinti ,,soft kıll,, ,,hard kıll,, sıstemomıs. Čia žinoma po to kai kokias 9 pasakiškus pinigus kainuojančius Javelinus paprasta automatiška dūmų užsklanda sunaikins. Tvarkıngı tankaı atvırame lauke nebent su įsodrinta prieš tankine ugnimi sunaikinami. Be jos reıkıa kvıestı savus tankus arba avıacıja.
Ernestass 2015-07-24 00:21
Kas savo prekybos partnerıus norı apskrıtaı pultı? Tıek pınıgų investuota bei pelno sukuriama, niekas šiais laikais taip nesielgia. Ne. Sakau, kad pestininku lygio technika yra pranašesnė statiniame kare. Su šarvuočiais nera prasmes daryti tai, ką daug ešektyviau galima daryti su pestininku ginkluote.
grun 2015-07-24 14:49
to Arnestass https://www.youtube.com/watch?v=p8vHqDnAVHI
Profesorius :) 2015-07-30 17:23
DDDDDDDDD