„JP5mini“: specializuotas planšetinis kompiuteris kaliniams (Video)  (0)

„JPay“ kompanija, priklausanti privačių kalėjimų sistemai, pristatė „JP5mini“ planšetinį kompiuterį. Įrenginys specialiai pagamintas Amerikos kaliniams. Šiai akimirkai kompanija jau išleido 60 tūkst. „JP4“ egzempliorių; senesnės versijos įrenginiais sėkmingai naudojamasi kalėjimuose. Naujame modelyje integruota bevielio prisijungimo prie interneto galimybė. Įrenginys veikia „Android“ operacinės sistemos pagrindu ir yra aprūpintas 4,3 colių ekranu bei integruotu 32 GB atminties moduliu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsižvelgiant į tai, jog planšetinis kompiuteris bus platinamas specifiniuose griežtuose objektuose, kompanija rimtai dirbo ties įrenginio saugumu. Planšetinį kompiuterį neįmanoma panaudoti kaip ginklą ar kaip uždraustų medžiagų ir daiktų kontrabandos įrankį. Be to, turinys, prie kurio prieigą gaus kaliniai, bus moderuojamas. Prieinamų dainų tekstuose bus tikrinamas pasireiškiantis žiaurumas.

Visi mūsų planšetiniai kompiuteriai yra pagaminti iš skaidraus polikarbonato plastiko tam, kad kalėjimuose būtų išvengta kontrabandos per įrenginius perdavimo,“ – pranešė kompanijos generalinis direktorius Ryan Shapiro. „JP5mini“ gavo apsaugotą sistemos įkrovos skaidinį, todėl kitos operacinės sistemos paprasčiausiai negalės būti įdiegtos, o tai garantuos, jog kalinys negalės manipuliuoti pagrindine sistema.

Mūsų misija yra šviesti ir reabilituoti nusikaltėlius, – teigė Shapiro duotame elektroniniu paštu „TechCrunch“portalo autoriams interviu. Technologijos šiuo atveju turi didelę reikšmę, o mes su pasidžiavimu siūlome planšetinius kompiuterius, kurie padės kaliniams tapti produktyviais visuomenės nariais po išlaisvinimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(6)
(1)
(5)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: