Greitai interneto piratams grės žiaurios bausmės  (33)

Britai aršiai ėmėsi intelektinės nuosavybės vagių. Neseniai Aukščiausiasis šalies teismas nusprendė, kad paprasčiausias kompaktinio disko nukopijavimas asmeniniam naudojimui yra nusikaltimas, o vyriausybė jau svarsto neregėto griežtumo bausmes visiems interneto piratams. Jei pataisa bus priimta, šiuo metu nelegalaus turinio siuntėjams gresianti dvejų metų kalėjimo bausmė atrodys lyg lengvas pasivaikščiojimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Karalystės vyriausybė pripažino, kad nelegalaus turinio siuntimas internetu daro labai didelį poveikį ekonomikai, ir pareikalavo „griežtesnių bausmių ir geresnių technologijų, kurios apgintų visuomenę“.

Šiuo metu už piratavimą daugiausia lietuvių emigrantų pritraukusioje šaly gresia iki dvejų metų kalėjimo. Jei bus priimta autorių teisių ir patentų apsaugos pataisa maksimali, bausmė galės siekti 10 metų kalėjimo.

Šiuo metu ministerijos konsultuojasi dėl tokių bausmių įvedimo. Pagrindinis griežto sprendimo šalininkų argumentas yra tas, kad „absoliuti dauguma autorių teisių pažeidėjų, ypač tie, kurie platina piratinį turinį ir kontroliuoja tokio platinimo tinklus (torentų svetaines, pavyzdžiui), užsiima ir kita kriminaline veikla. Todėl griežtesnės bausmės gali taps rimtu smūgiu visam nusikaltėlių pasauliui“.

Toks sprendimas itin tenkina autorių teisių gynėjus, kurie jau senokai reikalauja griežtesnių bausmių piratams. Neseniai sėkmingai įtikinę Aukščiausiąjį Jungtinės Karalystės teismą paskelbti kompaktinių plokštelių turinio kopijavimą asmeniniam naudojimui nusikaltimu, kovotojai su piratais jaučiasi lyg ant sparnų.

Galima sutikti, kad nauji laikai reikalauja naujų priemonių. Anksčiau, kai turinys buvo perkamas fizinėse laikmenose, kažkas dar galėjo teisintis, kad tai nepatogu, neįperkama ir t.t., o dabar visas turinys yra siunčiama internetu tiesiai į tavo įrenginį, muzikos ar vaizdo siuntimo paslaugos kainuoja visai nedaug, yra visiems prieinamos, tad piratavimą pateisinti darosi sudėtinga net sau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Arnoldas Lukošius
(28)
(91)
(-63)

Komentarai (33)