Greitai interneto piratams grės žiaurios bausmės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

jijami5 2015-07-20 11:54
Dar ir kaip galima pateisinti. 1. Žaidimų pirkimas ne tavo kišenei. 2. Nori išmėginti žaidimą. (nors dabar steame galima nepralosus 2h susigražint pinigus) 3. Žaidimai yra neverti pinigų kurių yra už juos prašoma. 4. Nemėgsti žaidimą leidžiančios firmos (EA)
Shinigami 2015-07-20 12:07
Jei gali pateisinti tai gal tada parašyk pateisinimus, nes tai ką parašei nėra pateisinimai. 1) Jei žaidimas ne tavo kišenei, tai jo ir nežaidi. Ferary ne mano kišenei, bet neinu jo vogti. 2) Nori išmėginti žaidimą? Lauki kol tokia galimybė atsiranda (steam dažnai daro nemokamus išbandymus), bandai demo versija. O blogiausiu atvejų nežaidi to žaidimo. 3) Ne tavo sup**tas reikalas kiek kas prašo už savo produktus. Nepatinka kaina, tai ir nesinaudoji. Ferary mano nuomone taip pat per brangiai kainuoja, bet... 4) Jei nemėgti žaidimą leidžiančios firmos tai ir nežaidi tos firmos žaidimų. Aš nemėgstu savo kaimyno, tai gal man apvogti jo namus? Tad nei vienas išvardintas tavo dalykas nėra pateisinama priežastis. Aš išdaužysiu tavo automobiliui langus ir pasiteisinsiu kad tai padariau nes vakare dangus buvo raudonas. Įdomu ar toks pasiteisinimas praeitu? Nes tavo pasiteisinimai tokio pat lygio. P.S. o šiaip čia ne tik apie žaidimus. Čia apie bet kokia skaitmenine nuosavybę (filmai, muzika, programos, knygos ir t.t.).
Tarkvinijus Išdidusis 2015-07-20 12:12
Nežinau, vis dėl to laikyčiausi nuomonės, kad piratavimas neturėtų būti traktuojamas kaip nusikaltimas, nes tu fiziškai nieko nepaėmi paprasčiausiai. Tačiau, turėtų būti traktuojamas kaip civilinis deliktas, nes padaroma žala teisių turėtojui. Ir per civilinės teisės sritį (o ne baudžiamąją ar administracinę) turėtų būti kovojama su tuo. O iš straipsnio neina suprasti, ar britų teismas pripažino nusipirkto kompaktinio disko kopijos padarymą savo asmeninėms reikmėms piratavimu, ar visgi ne savo kompaktinio disko (kurio nepirkai, o tau paskolino pasiklausyti) kopijos padarymą. Nes tarp šių dviejų dalykų, kaip JAV Aukščiausiasis teismas buvo 7-ame dešimtmetyje pažymėjęs, yra didelė praraja.
Dizzee 2015-07-20 12:22
Pirma porno užblokavo dabar už nukopijuotus failus pradės į kaleimus sodint kaip kokius žmogžudžius ar prievartautojus, debilu šalis.
immortallt 2015-07-20 12:28
Čia nėra taip viskas paprasta. Muzikos kompanijos jau senai suprato, kad kėlimas į internetą ir piratavimas didina jų pelną, anksčiau pasislėpusios kėlė šalia nelegaliai įkletų, dabar youtube kelia pačios. Tas pats pvz su filmais, žmonės, kurie filmus siunčiasi, dažniau eina į kiną, nes jie labiau laukia filmo ir į juos dominantį dažniau nueina. Softas vėlgi yra dilema, jei dauguma pripranta namie naudoti windows'us, tai ir kompanijos plačiai naudos windows bei pirks licenziją. Jei dauguma dizainerių mokinsis ant nelegalaus photoshop'o, tai ir į darbą atėjus dominuos photoshop'as, nes to pageidaus dirbantys. Žinoma, kai kurios kompanijos skaičiuoja neva prarastą pelną - daugina parsisiuntimus iš kainos ir tikisi, kad tiek pajamų būtų gavę. Bet taip nebūtų. Net jei kiekvienas parsisiuntimas bus 1$, tai žmonės daug racionaliau pradės rinktis. Daug ką, ką parsisiunčia, žmonės nepasižiūri. Asmeniškai windows'ų licenziją turiu laptope, kurį nenaudoju, bet pirkau internetu ir neturiu niekur CD-key. Reiktų su microsoft'u susisiekti ir persikelti į PC, kuriame dabar realiai sukasi neaktyvuoti windows'ai. Lieka iš softo tik ofisai, kuriuos įsijungiu retai ir netinka openoffice ar pan., nes excel duomenų lenteles iškraipo, kad ir kiek retai atsidarau. Muzika - legali. Filmai ir serialai, kažkaip nerandu normalaus varianto, kokie yra JAV, Anglijoje ar DK, kad veiktų Lietuvoje. Tad ir toliau sėkmingai piratauju, bet į filmus nueina gan dažnai.
jijami5 2015-07-20 13:17
Vogti nėra lygu kopijuoti, o su tavo taip mėgstamu ferrari tikslesnis palyginimas būtų jog garaže iš niekur atsiranda ferrari, tik su juo niekur negali išvažiuot (nėra online). Nemokami išbandymai daugelio žaidimų niekada ir nepasiekia, o jei nesi tikras ar tas žaidimas normaliai eis ant tavo kompiuterio kaip sužinoti? Dėl firmų dalykas tas jog dėl apsaugos nuo piratų kenčia pinigus sumokėje vartotojai o ne piratai, todėl tai tik atgrąso nuo pirkimo. Mano pasiteisinimai prastoki nes beveik nepiratauju, jei žaidimas patiko arba turi prieinamą kainą tai nusiperku. Tarp kitko, daugelis garsių muzikos prodiuserių/kūrėjų iš pradžių piratavo programinę įrangą, nes negalėjo jos įpirkti
UnstoppGorg 2015-07-20 14:00
Labai geros naujienos. Pats jei losiu tai tik gerus zaidimus, o geriems pinigu negaila. Daznai pastebiu, kad islepusi snargliu karta nepatebi to, siuncia zaidimus is torrent svetainiu ir verkia kad jie prasti. Uz dyka gave nesupranta vertes. As pats neperku ju is Steam'o platformos, imu is G2A, kaip sakoma kapeikas kainuoja ten. P.S Kaip supratot apie zaidimu piratavima ejo kalba
Nerealiai 2015-07-20 14:02
Tokiu atveju galima parsisiųsti programą, kuri Windows'uose suranda active cd-key ir naudoti ant kito PC. Kaip pvz: http://www.nirsoft.net/utils/product_cd_key_viewer.html
immortallt 2015-07-20 14:26
Nice, ačiū, nežinojau Gal dar kam pravers. Jei dabar ką lošiu, tai dota2.
Shinigami 2015-07-20 16:49
Tik klausimas ar ta koda galima panaudoti kitam kompiuteriui. Nes windows licenzijų yra įvairių, o į laptopus dažniausiai dedamos pririštos prie laptopo. Tai yra jos perkelti negali.
Shinigami 2015-07-20 17:05
Vagystė - nusikalstamas turto pasisavinimas arba slaptas turto pasisavinimas. Vagystės termine niekas nekalba apie fizinius, materialius objektus. Intelektinė nuosavybė taip pat yra kažkieno turtas kuriuo jis kitiems suteikia teisę naudotis (atlygintinai arba ne atlygintinai). Todėl intelektinio turto pasisavinimas ir jo naudojimas patenka į vagystės termino apibrėžimą.
immortallt 2015-07-20 17:12
Tai buvo atskirai pirkti windows'ai Tiesiog neišsisaugojau niekur CD-key.
Splius 2015-07-20 19:14
Juokingi tie piratu pasiteisinimai "neturiu pinigu zaidimams" ,bet kompams pinigu katrie tuos zaidimus "tempia" tai turi. Geriau is karto sakykit jog vadovaujates logika - "kam pirkti, jei galiu nemokamai pasiimti".
Simplicity 2015-07-20 20:21
Tai vadinama vogtų daiktų supirkinėjimu. T.y., žmonės stovintys už G2A (Kinguin ir pan.) tuos raktus galimai pavogė iš žaidimų gamintojų ir pardavė tau. Tokių raktų pirkėjai puikiai supranta, kad raktas gali būti pirktas su vogta kortele ir supranta, kad rizikuoja savo pinigais. (Ubisoft ar EA yra užblokavusi tūkstančius per tas platformas parduotų raktų ir ateityje dar ne vieną tūkstantį užblokuos.) Na, o kalbant apie piratavimą kaip reiškinį, tai jis jokios žalos nedaro. Dauguma naujų žaidimų yra orientuota į daugelio žaidėjų režimą, tad pirataudamas tu esi priverstas žaisti arba vieno žaidėjo režimu (su vėluojančiais atnaujinimais), arba piratiniuose serveriuose, kurie savo versijomis ir funkcionalumu ne tik atsilieka nuo legalių, tačiau dar ir neturi jokių apsaugų nuo sukčiavimo. Pirataudamas esi pasmerktas blogai patirčiai, todėl daugelis piratų nusiperka jiems patikusį žaidimą, jei tik jų finansai tai leidžia. p.s. Nereikia čia vaidint kažkokių teisuolių ir muštis kumščiu į krūtinę, kad esat prieš piratavimą, nes kuriuo nors gyvenimo tarpsniu patys siuntėtės nelegalią muziką, programinę įrangą ar žaidimus; nemokamai žiūrėjot/tebežiūrit filmus ir serialus internetiniuose puslapiuose, kurių turinys tikrai nėra legalus.
Kadras 2015-07-20 20:34
Man cia dabar pasistojo klausimas O narsymas internete su adblock programa, skaitosi piratavimu ar ne?
Tarkvinijus Išdidusis 2015-07-20 20:37
Nemanau, tačiau, manau, kad tai būtų civilinis deliktas, nes reklamos kūrėjas praranda taip potencialius klientus, nes žmonės, naudojantys blokuojančias reklamas programas, nemato reklamų, todėl, potencialiai, negali susidomėti siūloma preke ar paslauga. Blyn, pagalvojau dabar, jeigu tu per youtube.com klausaisi muzikos ner per VEVO ar kokį kitą licenzijuotą tiekėją, taigi irgi piratauji
immortallt 2015-07-20 22:35
Būtent, kad tai ir yra piratavimas. Tu naudojiesi turiniu jį pakeisdamas ir atimdamas pajamas iš turinio kūrėjo.
X-log 2015-07-21 00:07
Muzikos/filmu piratavimo pateisinimas: piratai pateikia geresnes kokybes/ neturincia analogu preke. Didziausia problema visame sitam yra tai, kad filmu ir ypac muzikos industrija nenori keistis. Jiems zymiai paprasciau papirkinet politikus ir prastumineti vis grieztesnius istatymus.
vanduo4 2015-07-21 04:35
O kaip aktyvuoti Microsoft Office, kurie jau buvo instaliuoti kompe ir kodo aš neturiu? Irgi tokiu pačiu būdu? Dėkui.
Simplicity 2015-07-21 09:06
Man atrodo, kad šitas Produkey parodo ne tik Windows, bet ir Office raktus. Tik kiek pamenu, su naujais nešiojamais kompiuteriais būdavo duodama tik bandomoji 60-ies dienų Office 2010/2013 versija. 2010 versiją dar būdavo galima paversti ir į nemokamą Basic versiją. Aš nežinau kokia situacija pas tave, bet jei būtų aktyvuotas legalus Office jau iš gamyklos, tai ant kompiuterio pado ar po akumuliatoriumi būtų užklijuotas Office licenzijos lipdukas.