Rusijoje legalizuota naminės degtinės ir viskio gamyba  (3)

Rusijoje gaminti naminę degtinę ir viskį buvo nelegalu, nes nebuvo tai reglamentuoti turinčio valstybinio standarto (GOST). Dabar šis neapsižiūrėjimas sutvarkytas ir ateina pamaina importinei produkcijai


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Alkoholio gamintojai nuo 2015 m. liepos 1 dienos gali legaliai gaminti naminę ir viskį Rusijoje, pranešė RBK liepos 19 vakare.

Liepą Rusijoje pradėjo galioti naujas GOSTas (valstybinis standartas), leidžiantis gaminti bet kokius distiliuotus gėrimus iš grūdų, taip pat viskį ir naminę degtinę (samogoną). Iki tol Rusijoje legaliai buvo gaminami tik vynuogių distiliatai.

Kadangi iki šiol nebuvo GOSTo, Rusijoje daugiausiai buvo pardavinėjamas importinis viskis, o samogonas varytas naminiu būdu arba užsienyje. Vienintelis rusiško viskio gamintojas yra kompanija „Прасковейское“ („Praskoveiskoje“), gaminanti viskį nuo 2008 metų.

Rusijos kompanijos samagoną gamina Bulgarijoje („Косогоров самогон“), Lietuvoje („Деревенский самогон“) ir Lenkijoje („Полугар“ ir „Кривач“). Naminiu būdu Rusijoje pagaminama apie 150-170 milijonų litrų samogono per metus, teigia Federalinės ir regioninės alkoholio rinkos tyrimų centro direktorius Vadim Drobiz. Palyginimui, 2014 Rusijoje pagaminti 666 milijonai litrų deginės.

(19)
(3)
(16)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: