Microsoft paskelbė, kiek metų bus palaikoma Windows 10  (7)

Šių metų sausio mėnesį Microsoft pranešė, kad operacinė sistema Windows 10 bus palaikoma per visą įrenginio gyvavimo ciklą. Ką tai reiškia, spėliojo daugelis analitikų ir ekspertų: ar tai įrenginio garantinis laikotarpis, ar laikas, kol įrenginys veikia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Likus porai savaičių iki Windows 10 pasirodymo, kūrėjai nusprendė išsakytą frazę patikslinti.

Remiantis Microsoft puslapyje paskelbtu dokumento atnaujinimu, bazinis Windows 10 palaikymas bus nutrauktas 2020 m. spalio 13 d., tuo tarpu išplėstinis – 2025 m. spalio 25 d. Pirmuoju atveju kalbama apie funkcionalumo ir saugumo atnaujinimų išleidimą, antruoju – tik apie saugumo.

Tokie palaikymo terminai yra įprasti, prisiminus Windows Vista, 7 ir 8 versijas, tačiau kaip reikėtų suprasti anksčiau išsakytus pareiškimus, kad Windows 10 yra „paskutinė Windows versija“ ir „Windows – kaip nuolat atnaujinama tarnyba“?

Tikėtina, kad palaikymo termino pabaiga bus nukeliama, kai tik bus išleidžiami stambūs Windows 10 atnaujinimų paketai, tokie kaip Redstone, kuris turi pasirodyti 2016 m. rudenį.

Taip pat pranešama, kad Windows 10 galės veikti netgi įrenginiuose, kurių palaikymas jau nutrauktas. Atsakomybę dėl programinės įrangos atnaujinimo prisiims Microsoft, nors kai kurios naujos funkcijos senuose įrenginiuose neveiks. Pavyzdžiui, nauja autentifikacijos galimybė Windows Hello, kurią palaiko tik ribotas įrenginių skaičius.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(28)
(2)
(26)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: