Suomija stiprina kariuomenę pasienyje su Rusija: nenorime Ukrainos likimo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

shift 2015-07-23 03:13
Teko pabuvoti Suomijoje prieš kelis mėnesius. Ten nuotaikos Rusijos atžvilgiu jaučiasi labai panašios kaip pas mus, sakyčiau, kad jie netgi gerokai vieningesni gynybos išlaidų didinimo klausimu.
Nojus 2015-07-23 09:28
Pasidalinsiu idėja kaip pričiupti rusų pasididžiavimą"Iskander".Be abejo ,be lazerių /radarų automatinės paieškos sistemos neišsiversime.Tačiau surasti įsibrovėlę dar tik 1/10 darbo. Kaip sunaikinti "Iskader"? Štai kur klausimas. Ir štai man į galvą atėjo mintis,kad tai įmanoma darant TRUMPĄ JUNGIMĄ raketoje. Kaaaip?-paklausite manęs. Elementaru. Reikės dviejų lazerio spindulių:vienas nusitaikys į raketos pasturgalį,o kitas į nosį ir nepaleis iš akių vargšelės.Tai tik pirmas veiksmas prieš įvykdant raketžudystę. Kokie veiksmai seks po to? Atsakau: sugeneruojame superaukštą įtampą Teslos induktyvinėse ritėse su 120 laipsnių fazių skirtumu ir paleidžiame link raketos lazerių nutiestais takeliais.Dvi skylutės raketos korpuse garantuotos. Genialu?
kionig 2015-07-23 09:50
Jeigu trumpai, tai - idiotiška. Nuo kada tapai karinių technologijų eGzpertu?
bahuriux 2015-07-23 09:54
Manai nepramuštu, oro tarpo tarp tų 'laidininkų', jau nekalbu apie debesis, lietų, ar rūka? Ir kodėl reikalingas fazių skirtumas? Yra toks mitas apie Tesla mirties spindulį, jis ten ir su vienu spinduliu apsiėjo. O šiaip gal geriau kryptinį EPM panaudoti paprasta ir efektyvu.
Nojus 2015-07-23 10:35
Bahuriux,dėl pramušimo tarp "laidininkų" nesu garantuotas.Reiktų bandyti eksperimentiškai žaidžiant su voltažu. Klausėte kodėl reikalingas fazių skirtumas. Todėl,kad sukelti trumpą jungimą. Gal galima ir kitaip šį efektą pasiekti? Gal ir galima.Esmė tarp dviejų taškų raketoje per atstumą sukurti POTENCIALŲ SKIRTUMĄ. Ameriekiečiai kurdami lazerinę priešraketinę ginkluotę nugrybavo,švaistydami lėšas kurdami supergalingus ,bet nepakankamai efektyvius dideliais atstumais lazerius. Dėl kryptinio EMP. Kažkada buvau susižavėjęs ta idėja,bet pasirodo ruskeliai kai kuriose sparnuotose raketose jau naudoja optinę navigacijos sistemą ir dar velnias žino kiek ten apsaugų prigrūdę. Todėl nusprendžiau,kad efektyviau būtų padaryti raketai dvi skyles per atstumą su nuotoline "svarke".
SaMaras 2015-07-23 11:13
o raketos korpusas neveiks kaip faradėjaus narvas? arba kas nutiktų jei korpusą padarytų iš elektrai nelaidasu kompozito?
Nojus 2015-07-23 11:21
SaMarai,matau ,kad jūs menkai nusimanote apie Faradėjaus narvo terminą.Pasakiau aiškiai,kad darysiu trumpą jungimą tarp dviejų raketos taškų ir basta. O kas nutiktų ,jei rusai pradėtų gaminti raketas iš plastmasės? Jolki palki-apie tai nepagalvojau.Ale ,bet tai atsitiks dar negreitai ir laaabai bhrangiai ruskeliams atsieis.