„µTorrent“ užsitraukė „Google Chrome“ ir antivirusinių nemalonę  (19)

Vienas populiariausių BitTorrent klientų, programėlė µTorrent, uždirba iš reklamos ir programinės įrangos, kurią siūloma įdiegti į vartotojų kompiuterius. Tačiau panašu, kad programa susidūrė su rimtomis problemomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

µTorrent pateko į kenkėjiškų programų sąrašą. Tai yra pasitaikę ir anksčiau, tačiau taip masiškai, kaip dabar - niekada.

Mažiausiai šešios antivirusinės programos, įskaitant Symantec ir ESET, šiuo metu µTorrent priskiria prie nesaugių. Antivirusinės failą „µTorrent.exe“ sieja su Trojos arkliu „Trojan.Win32.Generic!BT“, o su ją įdiegiamą programėlę „OpenCandy“ pažymi kaip kenkėjišką. Pati µTorrent programėlė nėra kenkėjiška, tačiau tai netrukdo naršyklei Google Chrome blokuoti su ja susijusį oficialų puslapį, o taip pat puslapius su kita µTorrent kūrėjų programine įranga.

Viso to priežastimi įvardijama kenkėjiškos programinės įrangos siuntimas ir diegimas į vartotojų kompiuterius be jų sutikimo.

Google Chrome pažymi µTorrent kaip potencialiai kenkėjišką ir blokuoja bandymus ją atsisiųsti, nors toks elgesys fiksuojamas ne visuose šios naršyklės naudotojų kompiuteriuose. Google žada, kad funkcija „Safe Browsing“ ateityje padės vartotojams gauti daugiau pranešimų apie nepageidautinas programas.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(59)
(5)
(54)

Komentarai (19)