Naujasis Rusijos naikintuvas JAV kariškiams kelia nerimą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2015-08-06 16:06
Viena bėda, nelabai kokia raketa jį paveja, turint omeny, kad dar turi įveikti atstumą aukščio, per tą laiką pakeis kursą į tolimiausią nuo bet kokios raketos ir nuskris. BlackBird išėjo iš tarnybos, nes palydovinės nuotraukos skaitmeniniu formatu pigiau ir paprasčiau.
rimka 2015-08-06 16:20
iš oras oras yra nemažai raketų su 4 ar net 5 mach greičiu, kurios paveja. Be to visa priešraketinė gynyba yra pritaikyta tokio greičio objektų naikinimui. Turėtum dar bent padvigubinti tą SR'o greitį, kad galėtum nuo kažko pabėgti.
immortallt 2015-08-06 16:34
rimka, o kuris naikintuvas pasiekia 30km aukštį? Net nepaisant to fakto, kad dar pirma turi užfiksuoti prieš praskrendant jam, o ne 5 minutės post factum. Naikintuvai nekabo ore, nepaleisi raketas iš 1-2km atstumo, o jei paleisi iš 30km atstumo, tai kad ir 5mach greičiu skries, klausimas kiek sugebės taikinį išlaikyti bei ar nepasibaigs pirmiau kuras raketai Faktas lieka, kad jo niekas nėra numušęs ir šiuo metu egzistuoja daug geresnės alternatyvos.
rimka 2015-08-06 16:59
Paprastas pavyzdys, tų laikų raketa, kuri nubaidė visus SR'us iš sovietų teritorijos https://en.wikipedia.org/wiki/R-33_%28missile%29 120km ant 4.5mach, kur tu pabėgsi ? ir čia tik 80-ųjų pradžia. Jeigu tą raketą būtų galėjęs neštis MIG-25, būtų ir vieno iš SR'ų nuolaužų krūva kur nors Rusijos aviacijos muziejuje eksponuojama. Žemė - oras raketos dar didesnius atstumus skrenda. Dabartinės pvz s300 (jau net nebe dabartinės o irgi sovietinės bet dar naudojamos), kaip kurie variantai išsibėgėja iki mach 8 ir skrenda iki 200km. Stealth tuo atveju būtų gelbėjęs, bet SR'as su tuo nieko bendro neturėjo, jo RCS buvo kaip autobuso.
immortallt 2015-08-07 09:52
Rimka, Blackbird dažniausiai užfiksuodavo po 5 minučių kur jis buvo. Per tą laiką kruiziniu, net ne "manevrų" metu, jis įveiks arti 300km. Taigi jau out of range, net jei ir mach 8 pasiekia. Esmė ta, niekas nesugebėjo numušti, o spekuliuoti galima kiek nori O kad numušti rankos knietėjo, tai net klausimų niekam manau nekyla.
kestutisz 2015-08-07 13:55
Visų pirma juos "nubaidė" išlaikymo kaštai - ir ypač prasidėjus žvalgybinių palydovų erai. Jis gi net neturėjo įrangos persiųsti tos surinktos žvalgybinės informacijos... O tai, kad sovietai pradėjo kažkokias kontrapriemones išradinėti ir net kažkiek bandyti vytis (nenumušė nė vieno - vadinasi ir nepavijo, "kas būtų jei būtų" nesiskaito) praėjus jau beveik dešimtmečiui tarnybos žvalgyboje(!) tai tik komplimentai. Lėktuvo kūrėjams, ne sovietams, žinoma.
rimka 2015-08-07 18:10
Jau fantazuoji. Aptinkamas jis buvo 5 min prieš o ne po įskridimo. Net ne 5, o kokia 15 min iki kol pasiekdavo sovietų oro erdvę. Istorinis faktas, per paskutinį skrydį į sovietų oro erdvę, dar neįskridus į ją, SR'as buvo pasitiktas Mig31 ginkluotų R33 raketomis. SR'as padarė teisingą sprendimą ir pakeitė maršrutą. Po to įvykio, kai jis buvo perimtas migų, daugiau net nebandė skristi į Rusijos oro erdvę.
Ernestass 2015-08-08 03:26
Žinoma, kad nebandė prieš rimtus žaidėjus JAV paskraidyti. Senasis jų žvalgybinis lėktuvas kai buvo nukaltas iš dangaus ir JAV taip pagaidinti, kad prezidentui teko atsistatydinti iš gėdos kai likęs gyvas pilotas išklojo tiesą apie JAV darbelius. Kai tas SR-71 tik skraidę prieš trečiojo pasaulio kariuomenes su pasenusia bei dar eksportine Sovietų įranga, tai tuomet ir neva ''kietas'' lėktuvas buvo. Būtų Sovietai savo naujausius radarus ir sunkiąją priešlėktuvinę ginkluotę pastatę su savo žmonėmis + porą Mig 31'tų tai ir būtų tie paukšteliai numušti. Čia tas pats kaip su 90 mm kalibro ginklais bandyti tanką sunaikinti, visai ne to lygio ginkluotė naudojama ir dėl to SR-71 saugus būdavo netgi ir apšaudomas raketomis.
Ernestass 2015-08-08 17:10
Be to tas F-22 jau yra gerokai pasenęs. Tas pats ir su F-35. Netgi kai jie išeis, šie lėktuvai bus gerokai pasenę ir technologiškai mažiau pažengę nei, kad pavyzdžių Su-35. Kodėl? Nes šie lėktuvai nebuvo modernizuoti bei jų atskiros dalys projektuotos bei kurtos labai senai. Dėl to atskiri šių lėktuvų parametrai lygiuojasi tik su 4 kartos lėktuvais, o ne 4++. Pavyzdžiui, aviaciniai radarai F-22 bei F-35 lėktuvų yra gerokai silpnesni nei naujosios kartos radarai kurie buvo sukurti, bekuriant šiuos lėktuvus. Dėl šios priežasties nereikia miegoti ant laurų kaip tai daro JAV su savo F-22. Tavo sukurtas super-lėktuvas tikriausiai bus jau pasenęs ir reikės jį modernizuoti pritaikant naujausius sprendimus kurie atsirado šio projekto metu. Tik tuomet šie lėktuvai išliks technologiškai bei kokybiškai pranašesni už jų konkurentus ir tik siūlant aukštą kokybę bei nepralenkiamus techninius parametrus, apsimoka permokėti už techniką.
vyckas 2015-08-08 17:44
Ernestai, visi dideli projektai pasensta kol būna vykdomi. Tai neišvengiama ir visi tai supranta. Tik tu rašai lyg tau čia kokia naujiena būtų. Tas pats su-35 pastatytas ant 80-ųjų platformos, bet matai jis nepasenęs ir modernus.
Ernestass 2015-08-08 18:40
Tai ko spauda reklamuoja tuos naikintuvus kaip neva naujausius ir pažangiausius? Matomai nėra supratimo apie kūrimo realybę pas dauguma žmonių, kad tokias nesąmonės paprastai už faktus įmamos.
vyckas 2015-08-08 18:44
Nes realiame pasaulyje jie ir yra naujausi ir pažangiausi. Nebent žinai atvejų, kai lėktuvas suprojektuojamas, pagaminamas ir nuperkamas kariuomenės per pusę metų.
Ernestass 2015-08-08 19:09
Tą tau ir sakau, kad jie tokie nėra. Kol jie sukuriami, daug jų vidinių sistemų pasensta. Kaip ir tas apgailėtinas F-35 projektas, viskas jame yra pasenę ir jį jau dabar reikia modernizuoti! Kas dažnai yra sukuriama su tokiais projektais tai tiktais geležis į kurią po keletos metų yra sudedami naujesnės dalys kurios buvo sukurtos testuojant platformą. Tas pats ir su F-22. JAV yra įsitikinę šio lėktuvo pranašumu prieš alternatyvas kai realybėje jis yra technologiškai pasenės. P.s: bendrai nesu prieš F-35 dizainą. Pigus naikintuvas galintis atlikti visas kovos užduotis yra gera idėja kurią jau vykdo tokie lėktuvai kai Mig-29 ir F-16. Jie yra mažesni, techniškai silpnesni, tačiau daug pigesni lėktuvai. Problema ta, kad Amerikiečiai įsivaizdavo, kad vienas lėktuvas gali atlikti visas kovos užduotis geriau nei specializuoti lėktuvai. Dėl to ir gaunasi toks fiasco, kad neturi jie realios vizijos. Reikia kurti ne viską galinčią platformą, tačiau labai adaptyvią bei pigią platformą kuri galėtų sudaryti didžiąją dalį flotilės.
rimka 2015-08-08 20:39
Na F22 gal ir jau senstelėjo, bet tam rusiškam PAK FA iki jo tai dar kokia 10 metų trūksta. Tas jų T50 yra tiesiog gerai papimpintas Su35, su šiek tiek stelth elementų ir dėl to suprastėjusiu manevringumu. Beje apie T50 nematomumą, paprastas pavyzdys, pažėkit į jo IRST daviklį priekyje, vien tas bumbulas radaro atspindžių sukuria kaip kokie trys F22. Pažiūrėkit kaip tas T50 atrodo iš apačios, visas galas ir varikliai visai ne paslėpti. Nuo IR apsaugų irgi jokių nėra, varikliai su visom liepsnom kyšo lauke. Ar tai čia 5 kartos naikintuvas? Jis tik propagandai tinkamas. Kad va pagaminom, ir kaip su kalašu, daug kas net gyvai nematę nuoširdiai tiki kad tai geras ginklas.
Evil Goku 2015-08-08 20:46
Tai kurie dabar naudojami naikituvai Jūsu muomone yra naujausi ir pažangiausi?
X-log 2015-08-08 22:23
Prasom pateikti pavyzdziu kas yra sukurta naujesnio ir geresnio uz ALR-94? Realiai 5 kartos naikintuvui aktyvus radaras yra tas pats kas aktyvus sonaras povandeniniui laivui. Net ir tada F22 APG77 aktyvus radaras turi LPI rezima, rusai tuo negali pasigirti, jie sitose srityse isvis atsilieka kelis desimtmecius. Kur rusai turi pranasuma, tai IRST sistemoje, bet tai yra gan trumpo nuotolio sistema.
Ernestass 2015-08-08 22:57
Apie T50 niekas nekalbėjo. Avionika taip pat gali būti senstelėjusi kai jo užsakymai pagaliau bus įvykdyti. Be to, patiems Rusams su tuo lėktuvu problemos, nuvertino penktos kartos naikintuvų kūrimo vargus ir dėl to dabar tenka mažinti techninius reikalavimus bei jo pirkimo apimtis. O ar F-35 ir F-22 dizainas labai skiriasi? Tos pačios bėdos, geriau žiūrėk koks realius jo matomumas radaruose. T-50 yra sunkiai pastebimas lėktuvas tačiau su F-22 jis tuo aspektu niekados ir nenorėjo konkuruoti. Pigumas, paprastumas, patikimumas, eksplotacija yra svarbesni aspektai Rusams dėl to ir nekankina technikos per daug tam, kad išspaustų tuos nulius po kablelio. Dėl to, jūsų išvardinti trūkumai yra iš tiesų privalumai, nes nematomumas yra aukojamas dėl kovinių charakteristikų. Perskaitykite šį straipsnį ir suprasite apie ką eina kalba. http://www.businessinsider.com/russian- ... -us-2014-5
Ernestass 2015-08-08 23:28
Nu, kad ir radarai: https://en.wikipedia.org/wiki/AN/APG-77 https://en.wikipedia.org/wiki/Irbis-E https://en.wikipedia.org/wiki/Dassault_ ... nd_sensors Kaip matai, F-22 jau yra pasenės savo radare ir jų dar tik ruošiamas patobulinimas tiktais jį pakels į ketvirtos kartos naikintuvų lygį. O dėl F-35, tai jo kai kurios sistemos jau yra beviltiškai pasenusios, nes projektuotos jos jau senų senovėje: http://www.thedailybeast.com/articles/2 ... -jets.html
Evil Goku 2015-08-08 23:38
Tai taip ir neatsakai, kurie naikintuvai (dabar naudojami) yra moderniausi ir naujausi.
X-log 2015-08-09 03:56
Ir kuriuo aspektu F22 radaras yra pasenes? Jo veikimo atstumas gal ir mazesnis (sitas dar nera aisku, nes veikimo nuotoliai cituojami prie skritingu parametru), bet is kitos puses jis yra zymiai sunkiau aptinkamas, sunkiau uzjaminamas, vienu metu gali sekti daugiau taikiniu ir t.t.. Ir kas is to IrbisE 400km (3m^2 RCS taikinys) aptikimo, kai F22 toki veikianti radara gali aptikti is 460+km naudojant tik pasyvius sensorius?