Dronams bus riesta: JAV pademonstravo prieš skraidykles nukreiptas technologijas (Video)  (1)

Jungtinių Valstijų kariuomenė penktadienį, rugpjūčio 1 dieną, Kalifornijos karinio jūrų laivyno bazėje Venturos apygardos jūrų poligone surengė iki šiol didžiausias parodomąsias prieš bepiločius skraidymo aparatus nukreiptų technologijų pratybas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pratybose, pavadinimu „Black Dart“, dalyvavo apie 1 tūkst. žmonių ir daugiau kaip 55 sistemos. Jų metu buvo imituojami bepiločių skraidymo sistemų skrydžiai, kuriais buvo siekiama įvertinti Gynybos departamento ir įvairių kariuomenės atšakų tarpagentūrinio bendradarbiavimo galimybes.

„Black Dart“ yra didžiausios Gynybos departamento ir, mano žiniomis, vienintelės bendros prieš bepiločius skraidymo aparatus nukreiptų technologijų pratybos. Taigi mūsų misija yra įvertinti, kaip Gynybos departamento agentūros ir pramonė yra pasirengusios kovoti su bepiločių skraidymo sistemų galimybėmis bendroje kovos sekoje. Tai apima žvalgybą, nustatymą, sekimą, identifikavimą ir, galiausiai, kovos su šiais aparatais grėsmių panaikinimą“, - sakė oro pajėgų majoras Scottas Greggas.

Anot kariškių, kai kurie aukšto rango kariuomenės vadai būgštauja dėl išaugusio bepiločių skraidymo aparatų naudojimo asmeniniais, komerciniais ir kariniais tikslais. Pratybų metu virš Mugu kyšulio praskrido keli kariuomenės bepiločiai aparatai, tuo tarpu kariai sekė šiuos orlaivius įvairiomis radarų sistemomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(11)
(10)
(1)

Komentarai (1)