Susirūpinta kaip mažinti SGD kaštus: reiktų pirkti laivą, bet jo nenori parduoti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nojus 2015-08-06 12:35
Siūlau laivą išplukdyti nuo Kiaulės nugaros daryti biznio po platųjį pasaulį.Jei ruskiai užsuks kranus,tada "Išpizdencė"parlauks su dujomis prie Kiaulės nugaros.
immortallt 2015-08-06 12:48
Nojau, išnuomoju tau mašiną, bet ją atsiimti galėsiu bet kurią akimirką. Tiesa, jei nori nuomotis ją, turėsi įsirengti už 10,000€ krovimo stotelę. P.S. o kodėl neįtraukia į atsiperkamumo skaičiavimus, kiek kaina sumažėjo? Nejau manot, kad kaina būtų mažėjus, jei nebūtų terminalo? Iki šiol taip nenutikdavo, tiesiog pakeisdavo vienašališkai formulę.
Katė 2015-08-06 13:25
Straipsnis iš esmės skirtas eurovatinių euforijai palaikyti, nors ir jie (su mano pagalba ) pradeda nujausti, jog su šuo laivu kažkas yra negerai, kažkas smagiai šlapinasi mums už apykaklės. Tik perskaičius straipsnį, kilo keli klausimai, profesionalus žurnalistas turėjo patekti faktus, bet nepateikė... Pvz. 1.Kiek šis laivas būtų mums kainavęs patiems jį nusiperkant? 2.Kokia kaina šį laivą išpirksim po dešimt metų? Likutine verte ar rinkos kaina? 3. Koks prognozuojamas dujų suvartojamas Lietuvoje po 10 metų, jei dabar suvartojims kasmet mažėja 10%? O kas bus po 10-30 metų? 4.Artimiems kaimynams latviams ekonomiškai neapsimoka pirkti šio terminalo dujas. Ar neatsitiks taip, jog kaimynams dujos bus pardavinėjamos žemiau savikainos, o kaštus dengs Lietuvos gyventojai? (taip kaip buvo pardavinėjama atominės el. elektra Baltarusijai)
Marius.brn 2015-08-06 13:43
Nu tai kam nuomoti, jei gali tiesiog buti pats vairuotojas ir vezioti krovinius, o jei bedos, tai vaziuoji namo. Klausimas ar yra tam, placiosiose vandenuose, poreikiai tokiem vezejam? Juk dujos lietuvoje nesibaigs per diena, noriu tiketi, jei vatnikam staiga kranai pradedu gesti.
Katė 2015-08-06 13:48
be terminalo. Eurovatnikai, kalbėdami apie dujų kainos mažėjimą, visada ignoruoja faktą, jog nafta atpigo 50%. Dujų kainų formulė yra surišta su naftos kainų formule. Kiek atpigo benzinas degalinėje? Sakykim, buvo 4,6 Lt, dabar 3.5 Lt. Apie 24%. Dujos kažkodėl Lietuvoj atpigo tik 17%, įvertinus net tai, kad Gasprom dar papildomai grąžina Lietuvai permoką. Tad kodėl iki šiol tokios brangios dujos Lietuvoje? Nes dujų kainoje yra įtrauktos šio labai brangaus ir nuostolingo laivo išlaikymo išlaidos. Kaip vienas ekonomistas sakė: tegul tas laivas Klaipėdoje bando dirbti komerciniais pagrindais, juk visose valstybėse terminalai konkuruoja su vamzdžiu. Kaip manot, lietuviškasis terminalas sugebėtų sąžiningai konkuruoti?
hamann 2015-08-06 14:30
o aš siūlau visiškai ignoruoti katę šioje temoje ir neatsakinėt į jos postus. tegul nervuojasi ) vistiek visiems aišku kad ta matrioška čia tik trolint ir kapeikų kalt sėdi
Katė 2015-08-06 14:48
Šiaip jau katė argumentuoja faktais, ir mano, jog šis terminalas - vienas didžiausių korupcinių projektų, įvykdytas kadaise mojavusių raudonomis, dabar - žydromis vėliavomis.
Nojus 2015-08-06 14:50
Kiek estai su latviais moka dabar rusams už dujas?Jie terminalo neturi.Pasidėkime politiką į šoną,mokykimės aritmetikos pagrindų.
Arns 2015-08-06 15:01
.
kestutisz 2015-08-06 15:05
Ir arkliui aišku, kad jei latviai arba estai būtų pasistatę tą terminalą, o mes ne mes taip pat būtume išlošę. Tik to nebūtų buvę - latviai kažkaip perdaug susiję su tuo pačiu gazpromu, estai šiaip nedideli vartotojai. O šiaip jei vata pyksta tai tikrai puikus projektas.
immortallt 2015-08-06 15:09
Jo, užsiiminėsime kontrabanda ir kaip su golfu į Rusiją varo užsipilti kuro, taip ir mes, su išdujinimo įrenginiu plauksim užsipilti kuro ir nupylus iš talpos pardavinėti. Esi apgailėtinas, jei jautiesi pakankamai įsigilinęs į šį klausimą aiškinant, kad sprendimą priėmę kylsta, bet net nesupranti skirtumo tarp krovinius gabenančio laivo ir išdujinimo terminalo su saugykla. Nojau, o kiek rusiškos dujos sudaro estų vartojime? O latviai kaip ten su savo saugykla ir politika? + Latviai turi didžiulę hidroelektrinę, tad jie mažiau priklauosmi, na ir plius dažniau pasiduoda rusų spaudimui. Negana to, dabar tiek latviai, tiek estai, gali pirkti iš mūsų dujas, tad projektas regioninis.
lucy 2015-08-06 15:09
hammam nuskambėjai kaip koks kunigas - "blashphemy! burn the witch!". Šiaip katė turi argumentą, dėl visuotinio naftos pigimo, o tu maždaug tiesiog nori jog paprasčiausiai "tikėtume" ir ignoruotume "bedievį" ir kaip čia žmonės dabar drįsta abejoti šventa tiesa, kuri yra nuleista iš aukščiau. Man asmeniškai tas terminalas nuo pat pradžių buvo labai neskaidrus projektas. Mano manymu Lietuvos valdžia smarkiai susimovė ir nesitikėjo tokio naftos kainų kritimo ir dabar visas tas terminalas yra kaip rakštis šiknoje, inkaras ant kaklo. O valdžia bei tu bandot užglaistyt visa tai, jog čia viskas normaliai su idiotiškais argumentais jog dujos keliais centais atpigo reiškia viskas yra gerai, kai tuo tarpu net neužsimenama kokia kaina dabar būtų jei neturėtume to terminalo su dabartinėmis dujų kainomis. Jeigu valdžia save ir savo piliečius gerbtų pasikalbėtų su visuomene šiuo klausimu prisipažintu jog padarė klaidas dėl tokių ir tokių priežasčių, viskas būtų skaidriau, bet aišku politikai niekada nepripažins jog jie klaidą padarė ir geriau visiems makaronus kabinės. Aš asmeniškai balsuočiau už tokį žmogų, kuris pripažįsta savo klaidas, bet pagal valdžios pokalbius su visuomene susidaro įspūdis jog jie niekada klaidų nedaro ir viską bandoma kuo greičiau paslėpt ir visaip nukreipti žmonių dėmesį kitur.
sub 2015-08-06 15:18
Argumentuoja faktais paremtais savo logika, kažkokiais šaltiniais, skaičiavimais. Pateik kokių nors nuorodų, informacijos šaltinių, staipsnį parašyk su skaičiavimais, gal tada įtikinsi. Tik nereikia pro ar rusiškų, nelabai pasitikėjimą kelia anie. Tiesa sąkant, gal ir kelia įtarimus pats projektas, bet būtų įdomu sužinoti skaičius kiek kainuotų, jei laivą iškart būtume įsigije ir kiek kainuos po 10 metų. Ar reiks damokėti likusią dalį, ar mokėsime rinkos kaina, kaip už beveik naują laivą. Keliais euro centais didenė dujų kaina nėra blogai, lyginant su Gazprom dujom, kai jie remdamiesi politika gali šantažuoti kainomis, ar iš vis užsukant dujas. Meškos nenuspėsi.
bmk1245 2015-08-06 15:22
O, varge... Pirmoje eilėje energetinis saugumas (su visom pasekmėm), kaina - antroje. Tai supranta ir rusai, statydami panašaus pajėgumo terminalą Kaliningrado srityje. Nuolatinis Katės kniaukimas suprantamas - amžinasis morčius, bet Arns galėtų bent jau smegeninę pajudinti...
immortallt 2015-08-06 15:29
Nu blet kai skėlei, tai net keiktis šventa pareiga pasidaro. Niekas nesitikėjo tokio naftos pigimo... Jei kas nors tikėjosi ir dabar nėra turtingiausias pasaulio žmogus, tai jis nesitikėjo. Pasižiūrim turtingiausių žmonių sąrašiuką. Naujienų nėra. Niekas nesitikėjo pasaulyje. O jei tikėjosi ir nieko nedarė, tai kiek jisai tikėjosi, o kiek spango? Iš tokio kritimo, per tokį trumpą laiką, pasinaudojant opcionomis ir svertu galima kokius 50,000x padidinti pradinę poziciją. Lucy, su kuo kalbėtis? Idiotams tokiems kaip katė niekas nepadės. Jiems geriausia santvarka būtų prie kokio Putino, kur už šnektas užvažiuotų bananu per dantis ir įkištų į karcerį pagalvoti. Kitiems viskas daugmaž aišku ir informacijos norintiems buvo pakankamai. Kaip ir dėl atominės. O kiekvieno niuanso žmonėms neaiškinsi, nes nesugeba net jausti skirtumo tarp benzovežio ir kolonėlės.
Arns 2015-08-06 15:40
, bet žmonėms reiktu pasakyti kokia tikroji padėtis.
bmk1245 2015-08-06 17:18
(ir tebeturi) įtaką Gazprominių dujų kainos sumažėjimui Lietuvai. Kokia dalimi, sunku pasakyti, bet turėjo/turi. Be to, nemaža tikimybė, kad ir Latvija bei Estija turėjo šiokį tokį kozirį derėdamiesi su Gazpromu "Duokit pigiau, arba pirksim iš lietuvių".
Marius.brn 2015-08-06 17:45
Aš klausiau klausimą, nieko neteigiau, žmogau.
Nojus 2015-08-06 18:33
Viskas būtų OK,jeigu viskas būtų VIEŠA.O dabar Sekmadienis kažkur su kažkuo pagal pavedimą kažkieno susitarė su norgais kažkokiais daryti biznį už mūsų pinigus kažkokiose Mergelių(o gal Prostitučių) salose.
Didas 2015-08-06 19:01
Sorry biški offtopic, bet skaitau šitą forumą gal 10 metų, ir iškilo klausimas ta katė vadinama vyras ar moteris