Rusijos programišiai nulaužė Pentagono elektroninių laiškų sistemą  (0)

JAV pareigūnų teigimu, liepos mėnesį įvykdyta ataka Pentagono elektroninių laiškų serveryje buvo įvykdyta Rusijos programišių, skelbia NBC. Serveris neveikė 11 dienų, buvo paveikti apie 4 tūkst. darbuotojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad šiame Jungtinių Amerikos Valstijų Generalinio štabo serveryje buvo tik neįslaptinti laiškai – sistema, kurioje saugojami įslaptinti susirašinėjimai, nebuvo paveikta.

Šaltiniai NBC sakė, kad kibernetinė ataka rėmėsi automatine sistema, kuri staigiai surinko milžiniškus duomenų kiekius ir per minutę visą informaciją išsiuntinėjo tūkstančiais el.paštų.

Pareigūnai taip pat įtaria, kad rusų programišiai sudėtingą kiberataką koordinavo naudodamiesi užšifruotais profiliais socialiniuose tinkluose. Tačiau šaltiniai NBC sakė, kad nėra aišku, ar ataką užsakė Rusijos valdžia, ar ją sumanė pavieniai asmenys.

Tyrėjai mano, kad ataką įvykdė tie patys asmenys, kurie praėjusiais metais sugebėjo apeiti Baltųjų rūmų ir Valstybės departamento saugumo sistemas. Tuomet į Baltųjų rūmų sistemą įsilaužta per Valstybės departamento serverius.

Tuomet manyta, kad programišiai priėjimą gavo išsiuntę falsifikuotą („phishing“) laišką į pastarąją įstaigą. Ataka prieš Generalinį štabą, manoma, surengta tokiu pat principu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(15)
(0)
(14)

Komentarai (0)