Esame internetinių vagių karta  (8)

Mes esame internetinių vagių karta, sako klasterio kovai prieš piratavimą „Clear digital world“ vadovas Romanas Matulis. Pasak jo, piratavimas mūsų šalyje yra problema, o vartotojai yra tapę nesąžiningo verslo įkaitais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kažkas turi verslo modelius ir įgalina tas paslaugas, kaip žmonės turėtų ir galėtų dalintis filmais. Iš tiesų nieko nėra nemokamo – serveriai, infrastruktūra ir visi kiti dalykai kainuoja. Reikėtų tiesiog garsiai pasakyti, kad tai yra kažkieno verslas, ir tas verslas naudojasi tuo turiniu, kad uždirbtų pinigus, o vartotojai yra to įkaitai“, - laidoje „Dienos klausimas“ ketvirtadienį kalbėjo R. Matulis.

Pasak jo, kad žmonėms buvo suformuota tokia nuomonė, kad internetas ir jo turinys yra nemokamas, dėl to šalyje taip ir klesti internetinis piratavimas:

„Internetas iš tiesų yra labai laisvas ir buvo parduotas mūsų visuomenei per tokius reklaminius šūkius kaip „įsigyk mano interneto paslaugą“ ir atsisiųsi filmą akimirksniu“, - kalbėjo R. Matulis.

Psichoterapeutas prof. Eugenijus Laurinaitis nurodė, kad piratavimas yra pasaulinis fenomenas ir lietuviai nėra niekuo išskirtiniai – nei daugiau, nei mažiau piratauja.

„Tai labai aiškiai įrodo moksliniai tyrimai, jie yra ir Lietuvoje atlikti, ir daugelyje pasaulio šalių. Piratavimas mažesnis diktatoriškose valstybėse ir ten, kur valstybė nusprendžia investuoti į kiekvieno savo piliečio elektroninės veiklos sekimą. Tai šitoks sekimas ir baudžiamasis ar administracinis persekiojimas stabdo piratavimą“, - nurodė R. Matulis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(16)
(63)
(-47)

Komentarai (8)