Kam buvo sukurti populiarūs „Microsoft“ žaidimai „Solitaire“, „Minesweeper“ ir kiti?  (0)

Itin paprasti „Windows“ žaidimai kaip „Solitaire“, „Minesweeper“, „Hearts“ ar „FreeCell“ daugiau nei dešimtmetį iš žmonių atėmė daugiau darbo valandų nei kas nors kitas. Kad ir kuris iš šių žaidimų jums patiko labiausiai, greičiausiai prisimenate pagundą sužaisti „tikrai paskutinį“ kartą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visi šie žaidimai buvo labai smagūs, tačiau pagrindinis jų kūrimo tikslas – ne pramogos.

Seniausias iš visų – „Solitaire“, pirmą kartą buvo įtrauktas į „Windows 3.0“ dar 1990 metais . Pats žaidimas egzistavo nuo XVIII a., o skaitmeninė jo versija mums tarsi pademonstravo, kad ateityje kortų žaidimams nebereiks fizinio stalo.

Tačiau „Solitaire“ skaitmeninės versijos sukūrimo tikslas buvo labai paprastas – paslapčia mokyti sklandžiai valdyti kompiuterio pelę.

Išleidus „Solitaire“ buvo ketinama prie vienos eilutės įvesties pripratusius vartotojus išmokyti, kaip tempti ir padėti (drag and drop) virtualius objektus taip, kad vartotojai nesuprastų, jog mokosi.

Faktas, kad mes tokius veiksmus dabar atliekame kasdien, rodo, jog žaidimas puikiausiai atliko savo darbą.

Žaidimas „Minesweeper“ turėjo panašią vietą technologijų kultūroje. Skaičiais paremtos loginės dėlionės šaknys siekia 1960 – 1970 m. sandūrą, kuomet neįtikėtinai išpopuliarėjo Jerimaco Ratliffo kurtas žaidimas „Cube“.

Praėjus keliems dešimtmečiams, 1992 m., „Minesweeper“ buvo įdiegtas į Windows 3.1. tam, kad „Windows“ vartotojai įprastų valdyti abu kompiuterio pelės mygtukus, taip pat kad kompiuterio pelės valdymas taptų žymiai tikslesnis.

Jeigu jums reikia įrodymų, kad žaidimai nebuvo tik atsitiktinumas, pažiūrėkite į kitą „Microsoft“ kortų žaidimą – „Hearts“. Jis buvo pristatytas 1992 m. su „Windows“ „Workgroups 3.1“ – pirmąją tinklui paruošta „Windows“ versija, kuri naudojo „NetDDE“ technologiją tam, kad komunikuotų su kitais „Hearts“ klientais vietiniame tinkle.

„Hearts“ tikslas buvo sudominti žmones bendravimo tinklu galimybėmis.

Paskutinis iš ketvertuko – „FreeCell“, išleistas su „Windows 3.1“ ir „Win32s“ paketu, kuris leido 32 bitų aplikacijas paleisti ant 16 bitų „Windows 3.1“.

Tikrasis šio žaidimo sumanymas – patikrinti 32 bitų duomenų apdorojimo posistemtę, kuri buvo pristatyta kaip „Win32s“ dalis. Jeigu ši posistemė būtų įdiegta neteisingai, „FreeCell“ neveiktų. Taigi tai, ką daugelis manę esant žaidimu, iš tiesų buvo slaptas programinės įrangos sistemų bandymas.

Tačiau visi šie žaidimai veikė ir toliau po to, kai jų darbas buvo baigtas. Visa tai vyko dėl paprastos priežasties – žmonėms jie labai patiko. Kai tik „Microsoft“ išleisdavo naują operacinės sistemos versiją, pirmieji ją išmėginti galintys kūrėjai būdavo labai suirzę.

Galiausiai 2012 m. bendrovė išleido „Windows 8“, kurioje nebuvo nė vieno iš minėtų žaidimų. Vartotojai galėjo atsisiųsti „Minesweeper“ ir „Solitaire“ atskirai.

Tačiau šįmet pristačiusi „Windows 10“, „Microsoft” bent jau sugrąžino „Solitaire“.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(32)
(3)
(29)

Komentarai (0)