To dar nebuvo: SSD kaupikliai pagal talpą aplenks HDD  (5)

Pietų Korėjos informacijos šaltiniai skelbia, jog „Samsung Electronics“ jau 2016 metais ketina išleisti 16 TB talpos SSD duomenų kaupiklį, tokiu būdu aplenkiant net pačius talpiausius diskinius duomenų kaupiklius (HDD). Be to, korėjiečių leidinys businesskorea.co.kr prognozuoja, kad netrukus HDD tipo kaupikliai bus apskritai išstumti iš rinkos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šaltiniai Pietų Korėjos įmonės viduje pranešė, kad „Samsung“ kitų metų pradžioje turėtų pristatyti 15,35 TB talpos į verslą orientuotų SSD kaupiklių, pavadintų PM1633a, seriją. Šie kaupikliai jau buvo pademonstruoti ir JAV.

„Vertinant „Samsung“ technines galimybes, manau, PM1633a bus įmanoma sukomercinti jau kitų metų pradžioje. O kadangi viename 16 GB talpos kaupiklyje telpa daugiau duomenų, nei keturiuose iki šiol talpiausiuose SSD kaupikliuose, didelės talpos tarnybinių stočių konstravimo sąnaudos gali būti smarkiai sumažintos“, – sakė „IHS iSuppli“ atminties ir kaupiklių tyrimų grupės vadovas Michaelas Yangas.

Patys talpiausi šiandieniniai diskiniai kaupikliai gali saugoti 10 TB duomenų. Bet NAND tipo atminties technologijų pažanga smarkiai ir greitai padidino SSD kaupiklių talpą. Ir su šio 16 TB SSD išleidimu pirmąkart istorijoje HDD diskai praras talpiausių informacijos kaupiklių titulą. Pramonės analitikai prognozuoja, kad pradinė naujųjų kaupiklių kaina bus tarp 5000 ir 7000 JAV dolerių.

„Samsung“ SSD kaupiklių talpos šuolio kaltininkas – neseniai į masinės gamybos linijas perkelta trečios kartos 3D V-NAND technologija, leidžianti tokio paties dydžio lustuose saugoti dukart daugiau informacijos nei 2 kartos 3D V-NAND technologija.

Kol kas „Samsung“ yra vienintelė įmonė pasaulyje, gebanti masiškai gaminti SSD kaupiklius taikant 3D V-NAND technologijas. Tai korėjiečiams suteikia milžinišką pranašumą kovojant dėl dominavimo SSD rinkoje. Tačiau konkurentai atsilieka nedaug: ant kulnų lipa Japonijos „Toshiba“ ir Pietų Korėjos „SK Hynix“. Japonijos bendrovė anksčiau jau yra skelbusi, kad sėkmingai išvystė savo 3D V-NAND technologiją bei sugebės gaminti 16 TB talpos SSD kaupiklius, o „SK Hynix“ tvirtino turį planų pristatyti bandomuosius kaupiklius, pagamintus naudojant 3 kartos 3D V-NAND technologiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(44)
(0)
(44)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: