Rinkos ekspertas: naftos barelio kaina gali kristi iki 15 dolerių (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AP0323 2015-08-20 09:46
O tai aš ne taip parašiau? Ar sunku su teksto suvokimu?
Katė 2015-08-20 10:25
Ale atkreipei dėmesį į nežymias klaidas, bet sąmoningai preleidai esmę: naftos ir dujų kainos yra susikusios rinkoje, taip pat jos būna susietos pirkimo/pardavimo sutartimis. Konkrečiai Lietuvoje Gazpromo parduodamos dujos sutarta formule pririštos prie naftos kainos. Kainos perskaičiuojamos kas pusmetį, tad dujų kainų svyravimai nuo naftos atsilieka pusmečiu.
immortallt 2015-08-20 10:33
Tai visai nesenai, kai kuras buvo pigesnis Lietuvoje, tai kartelinis susitarimas buvo likusiame pasaulyje? Ar gal nesugebi atsižvelgti į tokias smulkmenas, kaip atsiskaitymų kortelėmis kainos bei nuolaidos taikomos? Užpiso tokie kietiakai, kurie aiškina, kaip verslas turi elgtis, kai apie verslą teturi vieną suvokimą - kad jis turi geras algas duoti. Būtent duoti, o ne leisti užsidirbti. Ir labiausiai nesuprantu to, kad čia inkščiat kai paskutiniai degeneratai, bet va į siūlomas mažųjų tinklų kolonėles, kur pilamasi po 1€ ar pigiau nevažiuojat. Važiuokit visi ten, statoil'ai ir kiti spjaus į bet kokį komfortą ir ilgainiui sumažins antkainius bei pasiūlą. O loti apie kartelius gal nereikia, jei net nesuprantat, kas tai yra. Kartais atrodo, kad tuoj ir ant mūsų mobiliųjų operatorių imsit loti, kad kartelis. IR išvis, sakot, kad pelnas geras, tai ko neinat ir nepasiimat to pelno?
Katė 2015-08-20 13:36
Štai ant mobiliųjų operatorių ir neimsim lot, nes tai klasikinis pavyzdys apie monopoliją, susitarimus, kartelį ir konkurenciją. Kokios dabar būtų mobilkų kainos, jei Lietuvon nebūtų atėjusi agresyvioji Tele2? Manau, tokios kaip ir prieš 20 metų - po litą už minutę. Solidžias ir reprezentatyvias paslaugas teikusios Omitel ir Bitė dabar sėdi giliame minuse, o taip joms ir reikia. Statoilas pardavinėdamas kavą ir dešreles uždirba daugiau negu parduodamas benziną, aišku jis gali sumažinti kuro kainą, bet nenori. Kaip ir Omnitelis kadaise nenorėjo. Ir Statoilas nenorės tol, kol neatsiras galingas konkurentas. Jozita per maža konkuruoti su banginiais.
Vytax 2015-08-20 16:07
Sutartys ir visokios formulės yra susitarimo reikalas. Tik problema ta, kad Gazprom pas mus buvo absoliutus monopolininkas užėmęs 100% gamtinių dujų rinkos. Ir jis į jokias derybas nesileido.