Štai ir rekordas: taip pigiai – 46,28 dol. – nafta dar nėra kainavusi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Katė 2015-08-21 01:22
Katė 2015-08-21 01:30
Dar vienas žydrūnas ant žirgo... Kuro kaina sudaryta iš kelių lygiaverčių komponentų - žaliava, mokesčiai, perdirbimas, mažmenos marža. Vienas iš šių keturių komponentų pradeda pigti. Matematinė logika sako, jog tada pigti turėtų ir galutinis produktas. Kodėl nepinga?
Robkinas 2015-08-21 06:15
Birželio pabaigoje vykau atostogauti. Kaip šiandien pamenu, statoile litras benzo kainavo 1,309 Eur. Šiandien statoilas tą patį litrą siūlo už 1,198 Eur. TAI kas tau čia neatpigo??? Žinant tai, kad birželio pab. nafta kainavo ~58 baksus. Dabar 46 baksai.
bahuriux 2015-08-21 07:34
Atpigo nafta, viskas OK, o kiek atpigo maistas neskaitant sezoniškumo? Juk labai mėgsta verslinykai pasiteisinti, tipo pabrango logistika. Pastebėjau kad maisto (tarkim sūrio) pakuotės tik sumažejo, nuo 180g iki 150g, (anksčiau buvo 250g, 240g, 200g) o kaina vis dar tapati.
bahuriux 2015-08-21 07:51
Neteisinga matematika kur pabraukiau, nes EUR/USD kursas įtakoja TIK pačios žalios naftos kainą, kuri kuro kainoje yra tarkim tik 1/3-1/4, taigi del kurso galėjo pabrangti nedaugiau 2,66%. Kuro kainos yra teisingos daugmaž, bet labai užknisa, neteisingas kainų lagas. Valstybė galėtu ne kontroliuoti kainas, bet atidaryti degalinių tinklą su teisingom kainom, bet žinant, kaip Lietuvoj vagiama, tai gal geriau tegu daugiau tokių tinklų, kaip Jozita atsiranda. Danijoj kuro kaina degalinėsa yra su kelių valandų lagu nuo naftos kainos ir žinoma savaitės ir švenčių dienos savo daro. Tai va, manau reikėtu perimti tokia patirtį Dar mūsų didžiausia bėda yra Mažeikių nafta, neturėtume tos gamyklos kuras būtu vežamas iš ten kur pigiau, o ne proteguojamį lenkų verslininkai.
six 2015-08-21 08:53
Shrinkflation!
Kadras 2015-08-21 08:53
Kai nafta yra nuperkama ir kol atkeliauja i degalines kuras, praeina apie 1men (kalbu apie MN). O Lietuvoje kuras tikrai nebutu pigesnis, del vieninteles priezasties, didmenine kaina yra visose salyse vienoda. Neste kura veza is savo gamyklu Suomijoje, ar pas juos kuras pigesnis? Tokiu tinklu kaip Jozita yra ne vienas, kiek as zinau yra Saurida ir Kvistija. Leisk paklausti, kokiame tinkle pats pili?
Tatsuo 2015-08-21 09:08
Ką tu čia nusišneki? Kodėl pavyzdžiui USA kuro kainos stabiliai krenta, krentant naftos kainai. O pas mus vis mykia dėl kažkokių nesamonių, jog turi senos naftos prisipirkę, euro kursas krenta, benzino kainą sudaro ne tik naftos kaina ir t.t Net ir visus šiuos aspektus sudėjus, kaina turėtų kristi. Nes šie dalykai tikrai nepakito taip, kad padidintų naftos kainą dvigubai, o naftos kaina nukrito dvigubai.
Kadras 2015-08-21 09:12
Ka tu cia myki? Kuras pas mus atpiges.
bahuriux 2015-08-21 09:40
Pilu ten kur parduoda pigiausiai iš pradžių Jozitoj, paskui atsirado Nestė prie Jakų žiedo Klaipėdoj, bandė konkuruoti su Jozita, šnipštas jiems gavosi, vėl pasikėlė kainas ir prarado 90% klientų įskaitant mane, nu čia jų reikalas, tada vėl grįžau i Jozitos degalines. Beja nesenai pyliau dujas Statoile prie tilžės turgaus, noriu įsitikinti su kurio tinklo dujom nuvažiuosiu toliau per litrą, ta prasme kas sukčiauja, kas ne, nes Jozitos dujos kotais tapo "nekaloringos", bet benzas ir saliara atrodo dar neprarado "kaloringumo", bet netvirtinu kol neįsitikinsiu pats. Švieslentė Statoile rodė 0,523, kol sulaukiau vienos mašinos eilė ir pilantis kaina nukrito iki 0,509 smulkmena, bet malonu ir dar gavau nuolaida 3ct/1l, tai galutinė kaina ~0,48 sakyčiau, kaip Statoilui starteginėj vietoj neblogai. Kartais pravažiuoju ir pro Šilutės Jozita ten paskutinių dienų kaina saliaros 0,93 eur Nera ko verkšlenti varai į pigiausia degaline pili pilna baką ir dzin, tegu konkuruoja sąžiningai. O jei jums reikia aukšto lygio aptarnavimo, kad pripiltu kuro ir dar užpakalį nušluostytu tuolete, arba krakmolinių dešrelių i kartonine bandele su saldikliais, tai varykit ten kur brangiausia, tik neverkit kad kuras brangus po to. Beja Jozitoj pripila visų rūšiu kurą ir yra visokių užkandžių ir tt., nors man ir nereikia viso to serviso. Neraklamuoju ir nepalaikau nei vieno tinklo, kur bus pigiausia ir sažiningiausia degalinė ten ir pilsiuosi. YAY "TECHNOLOGIJOS" .lt sutvarkė kabutes!!! Blyn ir dar tą kreivai atvaizduojamą pavadinimų šriftą sutvarke, su kuo ir sveikinu, nors tai ir užtruko pora metų ar daugiau, bet gerieu veliau negu niekada.
mmm 2015-08-21 09:51
bahuriux nenuriu izeisti taciau asmeniskai nepernesu tokiu zmoniu kaip jus. paaiskinsiu kodel. pavyzdys: jozita numuse kainas, jei ne ji visose nestese ir kitur kaip butu buve taip ir dar dabar butu uskeltos kainos. tada didieji sugalvoja "uzmusti" jozita su savo dar geresnemis kainomis ir toki kaip JUS varote ten kur pigiau, ir jau zlugdote jozita del kurios ir yra galimybe piltis pigiau. rezume, jei laimes didieji tinklai pilsimes vel pabrangiai, taigi manau reiketu solidariai piltis ten kur moraliai teisinga o ne centu pigiau taciau tyciojamasi is klijentu. na arba mano mastyms iskreiptas, arba dauguma galvoja tik MAN man man...
Kadras 2015-08-21 09:54
Del kaloringumo, nieko negaliu garantuoti, ar gali kokiu priemaisu prideti i dujas ar ne, bet kad kura perka is MN tai galiu garantuoti, nes jau ne viena karta maciau, kaip is MN vaziuoja furos su Jozita uzrasu.
bahuriux 2015-08-21 10:29
Atkreipk dėmesį į kabutes aš kalbu ne apie kuro kaloringumą, bet apie pardavėjo sąžiningumą, ta prasme ar nesukčiauja ant ipilamo kuro kiekio. Kaip sakiau dyz kuras ir benzas OK Jozitoj, bet su dujom tai nelabai, kažkas ten negerai, nes pas mane dujų įranga 4 kartos tvarkinga 50l balionas apsauginis vožtuvas suviekia prie ~41,5l o Jozitoj įpila 47 litrus, Statoile 41,5l. Suprantu, kad nesuveikia vožtuvas ir galbūt Jozita net nesukčiauja ant litrų, bet tai reiškia tik viena, kad Jozitos dujose yra didelis kiekis propano, kitaip sakant žieminės dujos ir mano plųdė tiesiog paskęsta lengvame (ir tuo pačiu mažiau kaloringame) skystyje ir nesudirba vožtuvas. Viskas teisinga kai matuojama litrais, bet esme ta, kad su dideliu santykiu propano vs butano tas pats litras yra mažesnio svorio ir tuo pačiu mažiau nuvažiuojams atstumas. Tai dabar pasistojo klausimas, iš kur skirtingi degalinių tinklai ima LPG ir ar jie dar lošia ant dujų tankio, moka didmeninikams už kg, o pardavinėja litrais pamažinto tankio. Matyt turi tokia galimybę užsakyti/ nupirkti skirtingo santykio propano/butano dujas jei jau aiškiai parodo bako plūdė kurios dujos didesnio tankio. PS. kiek man žinoma degalinėms yra leidžiama paklaida iki 3%, spėkit į kuria puse ta paklaida būna
deadmau5 2015-08-21 11:37
Kodel autorius nekalba apie naftos perdirbimo "Platts" indeksa? Nezinodamas kas tai yra, sio teksto apskritai neturetu rasyti. Kaip jau zinoma atpigus naftai perdirbejai padidino savo pelno marza, kas taip pat itakojo naftos kainas. Taigi, ne tik eur/usd, bet ir Platts prisideda prie naftos kainu.
deadmau5 2015-08-21 11:38
Edit: *kuro kainas.
mnv 2015-08-21 13:40
Kodėl (neskaitant kitų priežasčių, kaip pvz ankstesnė)? Tarkim išsijungia gamykla. (Pvz praeitą savaitgalį JAV sugedo 420 tūkst. b/d BP gamykla, Kuveite užsidėgė 200 tūkst. b/d) Kas vyksta? Naftos kaina krenta, nes sumažėjo paklausa, nėra kam perdirbti. Tuo tarpu benzino kaina kyla, nes sumažėjo pasiūla.
Marius.brn 2015-08-21 17:15
immortallt 2015-08-21 18:04
Džiugu, kad bent komentatorių daug, kurie supranta, kokia nesąmonė šis straipsnis. Beje, naftos kainos neturėtų sustoti kristi dar kurį laiką, nes sandėliai tik pilnėja, nė vienas pagrindinis tiekėjas nepanašu, kad mažina savo tempus, tuo pat metu, gali pradėti trūkti perdirbimo gamyklų pasaulyje ir pakilti šiek tiek jų maržos, kol perdirbimo pajėgumai pasivys poreikį. Kodėl? Todėl, kad perdirbtos naftos produktai pardavinėjami laisvoje rinkoje. Pvz., jei aukso rūdos bus 2x daugiau nei kad gamyklų galinčių perdirbti, tai ilgainiu rūdos kaina bus arti savikainos, o aukso kaina gali augti iki padebesių, jei paklausa viršys pasiūlą taip pat stipriai.