Paaiškėjo, kokią informaciją slapta renka „Windows 10“: laukia rimtas skandalas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

- 2015-08-26 20:50
Ech, o tie gerieji rusai net savo OS nesugeba pasirašyti ...
lucy 2015-08-26 21:53
Šiaip absoliučiai nenustebčiau jog visi WIN gali tą daryti, jei tik tu atitinkamom institucijom pasidarai įdomus. O su linux tai visai kita kalba, taip ten gali įkišti kokį rootkit teoriškai, bet priiminkit man tokį, kuris tupėjo kernel.org ir galėjai jį normaliai atsisiūst. Aišku būna visokių bugų, bet Microsoft tiesiog padaro vartelius WIP'ui nereikia net jokiais bugais naudotis.
Nerealiai 2015-08-26 23:24
Labiau siūlyčiau domėtis įrašomomis programomis, Freeware, arba nulaužtomis. Man atrodo ten daugiau bus duomenų rinkimo nei Windows 10. Pvz skype jau daugelis naudoja ilgą laiką, o ten pilna duomenų rinkimo, nereikia ir windows 10, ten viskas kaip ant lėkštutės ir vaizdo pokalbiai ir susirašinėjimai ir t.t., bet daugiausiai žinoma info naudojama marketingui, o ne pavieniui sekimui.
Simplicity 2015-08-27 01:05
OT: Microsoft'as jau pradėjo kariauti su piratais. Jei anksčiau be didelio vargo, tiesiog iš darbalaukio, laužtus Windows 7 galėjai be problemų atnaujinti į Windows 10, tai dabar procesas jau pradinėj stadijoj nutrūksta ir persikrovus kompiuteriui gauni pranešimą, kad "galimai esi tapęs piratavimo auka". (Nebandžiau su Pro ir Enterprise KMS versijomis.) Į temą. Šiandien gerą pusdienį laužiau Windows 10 su "local account" ir išjungtu informacijos dalijimusi ( OFF) ir nepastebėjau, kad dideliais kiekiais duomenys iš kompiuterio į internetą plauktų. Realiai, testo vardan, būtų galima iš Windows 10 išeinančius paketus pagaudyt, bet abejoju, kad duomenys šimtais megabaitų iš kompo eis.
Finalfour 2015-08-27 08:31
Tikrinta jau ne karta, niekas ten neina. Kliedesiai sitas staraipsnis, kaip ir visas sitas vainas del win10 snipinejimo. Cia ziedeliu ziedeliai palyginus su tuo ka daro google, FB ir ka daro patys useriai savo rankutem keldami i interneta, soc tinklus ir t.t. kada nusisiko, kur eina, ka daro ir t.t. Kol jus esat niekam neidomus, totaliai px ten snipineja ar ne. O kai pasidarysi idomus, nepades niekas, gali kad ir bunkery uzsidaryt, kam reikes viska atkas atseks ir suzinos apie tave daugiau nei zinai pats. Beprasmybe cia lauzyti galva del tokiu nieku, kuriu pakeisti negali.
Habib 2015-08-28 16:37
Finalfouras, tu ka tikrinai pats, ar kas tikrino ne karta? Gal galetum truputi konkreciau - ato dabar tik vapaliones rasai. Straipsnyje aiskiai parasyta kas tikrino ir ka rado - o tu tik savo speliones destai.