JAV dislokuos sunkiąją ginkluotę Lenkijoje  (0)

Lenkijos gynybos ministras ketvirtadienį pareiškė, kad Jungtinės Valstijos dislokuos savo sunkiąją ginkluotę jo šalyje ateinančiais metais, regione padidėjus įtampai dėl Rusijos ir konflikto Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV birželį paskelbė, kad Baltijos šalyse ir kitose Europos Sąjungos rytinio sparno valstybėse dislokuos tankų, pėstininkų kovos mašinų ir kitokios sunkiosios ginkluotės, kurios pakaktų apginkluoti maždaug JAV šarvuotosios brigados dydžio kariuomenės daliniui – iki 5 000 karių.

„Tikimės, kad šis dislokavimas įvyks 2016 metų viduryje“, – Lenkijos gynybos ministras Tomaszas Siemoniakas (Tomašas Semoniakas) sakė vietos naujienų agentūrai PAP.

Pasak jo, po derybų su JAV tos ginkluotės sandėlius Lenkijoje numatoma įrengti dviejose – šalies vakaruose ir šiaurės rytuose, bet konkrečių vietovių ministras neįvardijo.

T.Siemoniakas pridūrė, kad šios programos sąlygos bus galutinai suderintos per NATO gynybos ministrų susitikimą Briuselyje spalio pradžioje.

Jeigu šis projektas bus įgyvendintas, Jungtinės Valstijos pirmąkart nuo Šaltojo karo pabaigos dislokuos tokią ginkluotę NATO šalyse, anksčiau priklausiusiose Sovietų Sąjungos įtakos zonai.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, reaguodamas į šiuos JAV planus, atsakė, kad Maskva savo ruožtu išplės savo branduolinį arsenalą.

Kremliaus vadovas taip pat kaltino NATO „artėjant prie mūsų sienų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(13)
(2)
(11)

Komentarai (0)