„Orlen Lietuvos“ reakcija į trumpą naftos brangimą – žaibiška

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2015-09-02 09:48
O autorius patikrino kitas galimas priežastis, ar tiesiog jo nuomonė yra faktas?
arab 2015-09-02 09:53
Ner cia net ka ir tikrint ir durniui aisku, kad kai nafta brangsta uz juru mariu, tai pas mus kainos pakyla kita diena. O kai paklausia kodel nepinga, tai jie rezervo daug turi brangesnio O kaltu nera ir nebus, ir taip pat niekur nera tarpusavio susitarimo tarp degalines tinklu, kokias kainas palaikyt
andrulis 2015-09-02 09:56
Galite ieskoti ivairiausiu priezasciu ir jas galima be problemu pritemti, bet akivaizdziau nei akivaizdu, kad visa laika brangstant naftos kainai, kuras brangsta akimirksniu. Bet naftos kainai pingant, niekada kuro kaina nemazeja is karto, ir visa laika pasiteisinima buna labai absurdiskas, turime brangaus kuro atsargu. Bet kai brangina kura, atsiranda pritemtos priezastys. Tai verslininku mentalitetas ir nereikia cia daryti gylesniu analiziu.
immortallt 2015-09-02 09:56
Ir durniui aišku, kad durniams visad viskas aišku.
ISG 2015-09-02 10:06
Hahaha, nu ir susimove immortal. Senam komentae kazkokiam sakiau, kad tegul stebi sita reikala. Pabrango nafta, ir kita diena pabrango benzas. Oooi koks idijociukas
Arns 2015-09-02 10:09
atsitiktinumų pasitaiko, bet jei už kainų staigų padidėjimą imtume lažintis, po kelių mėnesių lošimo bendrovės prasiloštu juodai. Žmonės ne auksinės žuvelės užmirštančios kas buvo vakar, kuro kainų pasiutpolkes jau kokį dešimtmetį žmonės stebi ir komentuoja.
Broniusg 2015-09-02 10:27
Kaip matome immortalit atstovauja „oficialiąją“ nuomonę. Visus kurie sako tą ką mato švieslentėse iįvardijo durniais, Reiškia Valstybėje tiesos sakymas (šiu atveju švieslenčių informacija) oficialiai vadinama durnumu. Jautėsi tai jau senai, bet tik dabar tiesiogiai patvirtino „elektorato“ atstovas immortalit. Ateities tokioje Valstybėje nėra...
immortallt 2015-09-02 10:48
Jo, tiek durnas, kad net nesupranta, kas jam sakoma. Ką aš sakau, rimta analizė įvertina visus kriterijus, o ne susieja du dalykus, kurie jam atrodo teisingi ir pamiršta bet kokią analizę. Naftos kaina dar ketvirtadienį ir penktadienį šoktelėjo viso 15%, kuro kaina nepaaugo. Dabar kuro kaina paaugo 5% ir jūs pritempiat prie to pabrangimo naftos, nors tai susiję tiesiog su didmeninės kuro kainos Roterdame (jei teisingai mane pataisė, toliau nesigilinau), o ne su naftos kaina. Bet ai, atsakysiu jūsų kalba "au au".
hamann 2015-09-02 11:24
Visi verkšlianantys skaitykit: http://www.commonsense.lt/2010/04/16/gi ... riezastis/
sub 2015-09-02 15:31
Skaičiau tą commonsense.lt, dažnai paskaitau tą blogą, ir ten viskas aiškiai ir gerai išdėstyta apie kuro kainas galutiniam taške. Viskas good. Bet man užstrigo ne galutiniai taškai, t.y. mažmeninės degalinės, o būtent Orlen, iš jų visos degalinės perka. Straipsnyje minėta, kad praeitais metais, kai dar naftos kainos buvo pastovios - jie turėjo nemažą minusą. Bet šiais metais, kai naftos kainos labai krito, manau jie simuliavo ir nežemino kainų iš karto, dėl ko ir pelnas 88 mln. Tai va, manau kad Orlen yra fuckin bitch, kuri melžia pinigą, kai kaina naftos kaina krito dvigubai, vos ne trigubai, jie labai neskubėjo nuleist kainų mažmeninėms degalinėms, kaip Statoil, Lukoil ir pan., jas mažino sąkyčiau vėžlio greičiu, nors manau dar buvo daug kur mažint, o kai pakilo keliais procentukais, štai ir jie iškart pakėlė. Problem, Orlen monopolininkas, o tokius reikia naikint, arba turi atsirast konkurentas, kad jie neturėtų kito pasirinkimo, apart kainų mažinimo. Taigi Hamann ir immortallt yra teisūs kalbėdami apie galutines kainas, bet didmenininko kaina per didelė, ką ir rodo pelnas Orlen.
immortallt 2015-09-02 15:50
sub, ir vėl tu manai... O gal visgi reiktų pasiskaityti kas realiai vyko? Ar vėl pamiršai faktą, kad Orlen'as pardavinėja kainas pagal Roterdame susidarančias? Atsakant į klausimus, taip, Orlen'o marža padidėjo. Ot kokie blogi, nenori dirbti nuostolingai. O tu turbūt irgi pluši dieną naktį, bei dar darbdaviui moki už tai? Bet maržą ne jie pasididino, o marža padidėjo, nes kelios gamyklos Europoje užsidarė ir pradingo perteklius. Sumažėjus kainoms padidėjo paklausa ir tai leido gamyklai pradėti veikti pelningai. Tau 88mln daug? O jei tavo kapitalas 88mlrd ir tai tik 1% tai čia vis dar daug? Neimk bereikšmių skaičių ir nebandyk juo kažką grįsti. O 88mln pelnas daug, kai prieš tai metais 200mln nuostolis? Esi mandras aiškinti, kad kiti uždirba per daug. Aš irgi galiu pasakyti, kad tu akivaizdžiai uždirbi per daug, jei tokie klausimai tau kyla. Nori įrodyti, kad uždirba per daug, pateik koks yra turtas, pelnas/nuostolis per paskutinius 10 metų ir tada pateik įrodymus, kad Orlen lupa daugiau, nei Roterdame sandorių kaina Jie simuliavo... Tu greičiau linkęs susitaikyti su algų pakėlimu ar kritimu? Be to, jau ne kartą istorijoje patvirtintas faktas, žmonės nemėgsta didelių ir staigių svyravimų. Bet kaip vyksta iš tikrųjų, tai įmonės kurą neperka tik SPOT kaina, jos naudoja finansines priemones susimažinti svyravimus. Taip pat tiekimas užtrunka. Čia ne soft'as kurį parsisiųsti gali. O šiaip tavo žiniai, kolonėlės negeneruoja įspūdingų pelnų, ilgą laiką net buvo mažesnis nei normalus, kai kurios dirbo ant nuostolių ribos. Orlen monopolininkas? Seriously? Ką siūlai? Pridaryti 10 mažų gamintojų ir džiaugtis 2x brangesniu kuru, nes nesugeba pigiau gaminti? Kuras yra commodity, kurį galima atsivežti. Tą dabar daro Neste ir kas pasikeitė? Nieko. Mažais kiekiais nuolat kas nors vis atveža, bet nėra prasmės daryti tai nuolat, nes nieko daugiau neuždirba. Problema ne tai, kad Orlen vienintelė gamykla. Problema tai, kad yra dar barjerai importui nedideli. Jei juos panaikintų, tai galėtų mažmeninė kuro kaina sumažėti apie 1 eurocentą. Viskas. Žinosiu, kad jautiesi, jog esi Dievas, nes tavo nuomonė yra faktas ir vienintelė galima tiesa. O dabar aš pasakysiu, tavo alga yra per didelė, ką ir rodo faktas, kad turi internetą ir įrenginį su kuriuo gali prie jo prisijungti. Jei rimčiau, Orlen veikia tarptautinėje rinkoje ir kurą parduoda rinkos kaina. Kai rinkos kaina buvo žemiau savikainos kažkaip niekas nerėkavo ir nereikalavo padidinti Mažeikiams supirkimo kainos. Dabar, kai pradėjo dengti nuostolius, staiga jau reikia reguliuoti ir padaryti, kad pelnas būtų 0. O dabar šiek tiek faktų apie milžinišką Orlen pelną. 2013 metais USD94,3 mln nuostolis, 2014 - USD194 mln. Taigi dar tik trečdalį savo nuostolių pasidengė. O EUR80mln pelnas per metus, tai ~10-12% pelno marža nuo pajamų - visiškai normali rinkos sąlygomis marža, net į mažąją pusę.
sub 2015-09-02 16:49
Keista, kad mano nuomonę staiga pavertei faktu. Nesu aš dievas nesureikšmink ir pats nesusireikšmink, ir mano nuomonė nėra vienintelė tiesa, atvirkščiai nei tavo. O dabar man paaiškink plačiau, turėjai laiko skaityti ir komentuoti mano dieviškąją nuomonę, tai turėk laiko paaiškinti, kodėl Orlen dirbo nuostolingai būtent tada kai naftos kainos buvo gana pastovios, o šiais metais jau su pelnu. Sutapimas? Orlen ne monopolininkas? orlen pardavinėja kurą pagal Roterdame susidarančias kainas, ar nupikrtos naftos savikaina+išlaidos+antkainis?
immortallt 2015-09-02 22:54
Naftos produktai parduodami pagal naftos produktu rinkos kaina, teoriskai kaina benzo gali augti 50% nors naftos tiek pat krenta. Kodel? Staiga isauga kuro paklausa pasaulyje 20% daugiau, nei visos gamyklos gali pagaminti, o naftos gavyba irgi panasiai. Naftos kaina siuo atveju lemia nedaug, bet kadangi leido atpiginti kura, kai konkurencija didele, padidejo vartojimas ir kuro perteklius pranyko. Todel visoje Europoje naftos perdirbimo gamyklos pradejo dirbti pelningai. Tai ne mano nuomone, tai faktas, verslo ir visos ekonomikos veikimo principas.
vytautas50 2015-09-02 23:17
Charger 2015-09-03 02:53
Si karta mane sudominai Immortal or wtw ... Tai tau pavyzdys, lyg ir praeita savaite naftos kainos buvo zemiausios per n metu ... vnz ne esme ... Tai kaip suprast, kad kiekviena ryta vaziuoju pro savo degaline ir matau, kad benzo kaina eina i apacia (kalbu apie praeita savaite) ... Kiekviena diena ... Ir jei kaina dideja, tai jos nedidina taip kaip Lietuvoje (nezmoniskai) ... 1galonas praeita savaite $1.87, sia savaite ( tiksliau siandien 9/2/2015) - $1.88 ... :| .. As cia nelabai suprantu tose ekonomikose, tai paaiskink man taip parastai (kaim eiliniam kaimo kukuruzui) Kas cia vyksta ? Kaip taip skiriasi JAV ir LT. Is anksto aciu
vardasas 2015-09-03 06:01
negalejau neuzeiti pamates sita straipsni ir paskaityti ka raso musu analitikas
hamann 2015-09-03 07:32
Radai ką lygint. Us rinką su Lietuvos rinka. Nu žiauriai gudriai. Ir šiaip tai čia (http://degalu-kainos.lt/) matau tik kritimą kainų vidurkio. jokio brangimo. (nesu tikras dėl šaltinio tikslumo)
immortallt 2015-09-03 08:27
Vat vat, kad eilinis kaimo kukurūzas. JAV naftos ir degalų rinka mažai susiejusi su Europos, nes logistika tarp šių žemynų energetinių resursų prasta. Ilgą laiką JAV buvo naftos produktų ir pačios naftos deficitas, todėl įsiveždavo. Šiuo metu visi rezervai yra rekordinėse aukštumose - niekad net arti tiek daug atsargų nebuvo sukaupta. Taip pat jei nepastebėjai, WTI nafta nuolat bent 5US$ pigesnė nei BRENT (WTI - JAV, Brent - Europa ir dauguma likusio pasaulio). Negana to, Amerikoje netaikomas kurui akcizas, rinka milžiniška, ~100x didesnė nei Lietuvos ir konkurencija atitinkama.
sub 2015-09-03 08:33
Dabar viskas aiškiau. Ačiū tamsta už išsamų atsakymą.
incognit0 2015-09-03 23:52
Ko nesitikejau sutikt svetaineje apie technologijas, tai tokiu menkaprociu debilu, kuriems patiktu tai, kad brangina kura ,jiems ant galvos sika, o tie dar apsilaizo, nenuostabu kad valdzioje sedi asilai ir korupcija klesti, kai tauta dauno sindroma turi.