Paskelbtos charakteringiausiai pastarąjį dešimtmetį atspindinčios nuotraukos (Foto)  (0)

„Canon Europe“ ir „Getty Images“ skelbia legendinių nuotraukų galeriją, kurią užfiksavo vieni iš geriausių pasaulio fotografų. Nuotraukos vaizduoja labiausiai praėjusį dešimtmetį charakterizuojančias akimirkas, parodo fotografijos galią ir vaidmenį keičiant pasaulį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

10 legendinių nuotraukų pristatomos švenčiant „Canon EOS 5D“ serijos 10 metų jubiliejų. Pastarąjį dešimtmetį EOS 5D rinkosi daugelis profesionalių fotografų. Šiais fotoaparatais buvo užfiksuotos vienos iš reikšmingiausių ir svarbiausių pasaulio akimirkų: nuo Sirijos armijos cheminių ginklų naudojimo paviešinimo iki atskleidimo apie neteisėto retų ir nykstančių rūšių medžių kirtimą Madagaskare.

Jei norite pamatyti visas nuotraukas ir sužinoti jų istorijas, apsilankykite galerijoje „Canon“ galerijoje: http://bit.ly/1MT2Xgc. Nuotraukos taip pat bus demonstruojamos specialioje jubiliejinėje parodoje „Canon“ erdvėje per profesionalams skirtą savaitę nuo 2015 m. rugpjūčio 31 d. iki rugsėjo 6 d. metiniame fotožurnalistikos festivalyje „Visa pour l’Image 2015“. Jis vyks Perpinjane, Prancūzijoje.

10 legendinių „Getty Images“ nuotraukų:

 

Johno nuotraukoje vaizduojama moteris, verkianti prie savo vyro kapo. Ji atspindi asmeninę pokyčių akimirką bei, žvelgiant plačiau, besikeičiantį požiūrį į pajėgų dislokavimą užsienio konfliktuose. Nuotrauka, publikuota daugelio pasaulio žiniasklaidos priemonių viršeliuose, palietė milijonų žmonių širdis ir parodė sukrečiančias karo pasekmes.

Alvaro nuotrauka dokumentuoja Kolumbijos pilietinį karą ir vaizduoja dvi kares partizanes. Ji patraukė pagrindinių žiniasklaidos priemonių dėmesį ir nušvietė ilgai trunkančias kolumbiečių kančias. Nuotrauka parodė šio primiršto, 50 metų trunkančio konflikto tikrovę plačiajai visuomenei. Kai Veronique de Viguerie su kolega žurnalistu keliavo į Somalį, kad susitiktų su vienu iš piratų vadų, už regiono ribų ši istorija vis dar nebuvo žinoma. Parengta ataskaita buvo pribloškianti naujiena, publikuota kaip pirmasis žymus didelis straipsnis šia tema, prieš šiai patenkant į antraštes visame pasaulyje. Toby kūrinys, kuriame užfiksuotas neteisėtas nykstančių rūšių medžių kirtimas Madagaskare, tapo pirmojo baudžiamojo proceso JAV dalimi, kuriame tarptautiniai prekybininkai buvo kaltinami nykstančių rūšių medienos naudojimu. Edo nuotraukos, vaizduojančios mažus vaikus, ginkluotus galingais ginklais, buvo publikuotos tarptautiniu mastu, o vėliau demonstruojamos JAV senate, kuris ėmėsi priemonių, skatinančių JAV vyriausybę ir JT Saugumo Tarybą atnaujinti spaudimą Somalio pereinamajai vyriausybei, kad ši neįtrauktų į karą vaikų. Marco Di Lauro bendradarbiavo su UNICEF UK ir dokumentavo skaudžią maisto krizę, ištikusią Vakarų Afrikos valstybę Nigerį. Jo įspūdinga siurrealistinė nuotrauka patraukė publikos dėmesį, atskleisdama visai naują, kitokią plačiai žinomos problemos pusę. Dėl šio kūrinio poveikio per kelis mėnesius pavyko surinkti kelis milijonus dolerių, skirtų padėti Nigerio žmonėms. Port o Prensas – viena iš labiausiai nukentėjusių Haičio vietų per viską nuniokojusį 2010 m. žemės drebėjimą. Jonathano nuotrauka, publikuota tarptautiniu mastu, iš naujo parodė, kokiomis išskirtinai prastomis sąlygomis žmonės gyveno ir praėjus metams po drebėjimo. Brento nuotrauka, kurioje vaizduojamas vienas iš paskutinių pasaulyje šiaurinių baltųjų raganosių, nuolat saugomų keturių ginkluotų sargybinių. Ji buvo užfiksuota kaip dalis didesnio tyrimo, nagrinėjančio gyvūnų naudojimą juodosios rinkos vaistams gaminti. Nušviesdama raganosio, kaip labiausiai nykstančios rūšies pasaulyje, egzistencijos trapumą, ši nuotrauka visame pasaulyje pasiekė milijonų žmonių auditoriją. Nuotraukų serija, filmuota vaizdo medžiaga ir dirvos pavyzdžiai, kuriuos užfiksavo ir paėmė Laurentas su kolega žurnalistu, buvo paskelbti visame pasaulyje. Prancūzijos, Didžiosios Britanijos ir Amerikos valdžia panaudojo tai kaip įrodymą, kad Sirijos armija naudoja cheminius ginklus. Dėl to pasaulio šalių vadovai galėjo imtis spaudimo, kad šiame konflikte cheminiai ginklai nebebūtų naudojami. Dano nuotraukoje, kurioje vaizduojami keturi emigrantai iš Pakistano, per Turkiją atvykę į Graikijos Koso salos paplūdimį, užfiksuota viena iš svarbiausių 2015 metų istorijų. Jo darbas buvo publikuotas tarptautiniu mastu daugelyje įtakingų žiniasklaidos leidinių ir padėjo skleisti žinią apie šią problemą visame pasaulyje.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(33)
(0)
(33)

Komentarai (0)