Naująjį Google logotipą nupiešė dizaineris iš Rusijos  (9)

Naująjį Google logotipą nupiešė rusų dizaineris Denisas Kortunovas, rašoma DailyTech straipsnyje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-09-04 Naująjį Google logotipą nupiešė dizaineris iš Rusijos  (9)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Straipsnyje sakoma, kad Kortunovas pasiūlė logotipo koncepciją dar 2008 metais. Tada tinklaraštyje jis paskelbė pastabą, kurioje žingsnis po žingsnio paaiškino, kaip kūrė naująjį paieškos tarnybos logotipą.

Kortunovas nusprendė pavaizduoti logotipą kaip didžiąją raidę G, susidedančią iš keturių spalvų – mėlynos, raudonos, oranžinės ir žalios. Vėliau jis pasiūlė pridėti šiek tiek „blizgesio“ – dizaineris pdarė logotipą kiek iškilą ir dar pridėjo šešėlį.

Kaip sakoma DailyTech publikacijoje, tas logotipas, kurį dabar naudoja Google po pertvarkymo, visgi šiek tiek skiriasi nuo pradinio Kortunovo varianto. Pakeista spalvų tvarka raidėje G, o taip pat sumažinta laisva vieta vidinėje lanko dalyje.

Su Kortunovu susisiekusiai vc.ru komandai Kortunovas patvirtino, kad susitarė su Google dėl savo darbo panaudojimo kompanijos dizaino keitimo projekte. Dizaineris paaiškino, kad interneto gigantas pats jį susirado. Susitarimo detalių jis neatskleidė.

Rugsėjo 1 dieną kompanija pristatė naują pagrindinio savo logotipo dizainą – šrifte neliko serifų, panaudotos minkštesnės spalvos.


(9)
(23)
(-14)

Komentarai (9)