Kaip amerikiečiai per 1,5 min. susirenčia tiltą tankams? (Video)  (6)

Gal amerikiečių kariai ir pameta vieną, kitą mokomąją raketą. Tačiau kai šiai kariuomenei prireikia tilto, jis pastatomas, galima sakyti, žaibiškai – per 98 sekundes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip moka specialus šarvuotas JAV karinių pajėgų transporteris M60 AVLB (Armored Vehicle Launched Bridge), ant kupros gabenantis po... tiltą. Sulankstomą. Jo išlankstymui ir pastatymui pakanka pusantros minutės.

Tiltus tiesiantys tankai daliniuose naudojami jau seniai. Tokio tipo technika ypač svarbi keliantis per upes ar kitas kliūtis. Pirmuosius tiltus tiesiančių tankų modelius teritorijose, kur buvo prirausta daug apkasų, dar Pirmajame pasauliniame kare naudojo britų ir prancūzų kariuomenės.

Per Antrąjį pasaulį karą, kai operacijų sėkmė priklausydavo daugiausiai nuo to, kas greičiau mūšio vieton pristatys savo ginkluotę, tokio tipo transporteriai tapo neįkainojami.

M60 AVLB – ne naujausias tokio tipo tankas JAV arsenale. Greitesnis ir modernesnis už jį yra M104 Wolverine. Tiesa, pastarųjų gamyba buvo nutraukta 2003 m. – modernesnių tankų-tiltų JAV kariuomenė turi tik 44, o senesniųjų M60 – šiek tiek daugiau, 55. Tiesa, iš viso pastarųjų pagaminta apie 100 – kiti parduoti Izraeliui, Pakistanui, Ispanijai.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(28)
(5)
(23)

Komentarai (6)